20.03.2016 | 12 Kommentit

Vinkkejä eläinystävälliseen pääsiäisen viettoon

Kaikki donitsien ystävät huomio, minulla on teille iloisia uutisia:

Arnoldseista saa tämän ja ensi viikon ajan pääsiäisen kunniaksi vegaanisia keltaisella pomadalla kuorrutettuja Original-donitseja, jotka on koristeltu tummilla suklaaraidoilla (ilman nonparelleja). Anna Arnoldsille palautetta tästä linkistä, jos haluat vegaanisen kuorrutteen pysyvästi valikoimiin.

Minähän suuntasin tietenkin heti ensimmäisenä donitsiostoksille tämän kuultuani.

Valitettavasti suurin osa pääsiäisen perinteistä kätkee taakseen epäeettistä eläinten kohtelua, mutta onneksi meillä on mahdollisuus valita eläinystävällisiä vaihtoehtoja, sillä sellaisiakin löytyy rutkasti.

Tässä muutamia vinkkejä eläinystävälliseen pääsiäiseen:

Vegaanillekin löytyy pääsiäismunia ja karkkeja, kuten Pandan Tipu-konvehteja, Dammenbergin toffee- ja tummasuklaamunia sekä suklaapupuja ja Muumimamman marmeladeja. Lidlin valikoimissa on suklaapäällysteisiä Favorina-marsipaanimunia. Sen lisäksi monet erikoisruokakaupat myyvät vegaanisia suklaamunia. Voit toki tehdä sellaisia myös itse, mikäli et halua tinkiä herkkujesi terveellisyydestä ja vältät mieluiten lisättyä sokeria. Lisää vegaanisia valmissuklaita & karkkeja löydät täältä ja täältä.

Mämmi on luonnostaan vegaanista ja mikäli sen kanssa kaipaa maitoa tai kermaa, niin kasvipohjaisia vaihtoehtoja maidolle ja kermalle löytyy lukuisia.

Täyteläisen pashan voi valmistaa myös helposti kasviperäisenä. Muutama ohje täällätäällä ja täällä.

Pääruoaksi pääsiäispöytään voi kattaa esimerkiksi RosmariiniseitaniaKarjatontapaistiaSeitanpaistia, Paputäytteisiä uunibataatteja tai mausteista kikherne-avokadosalaattia. Kurkkaa täältä Chocochilin neljä erilaista menuehdotusta pääsiäiseksi. (Mulla tuli ainakin vesi kielelle jo pelkästä kuvien katselusta)

Pääsiäisen aikaan syödään paljon enemmän kananmunia kuin muulloin. Se tarkoittaa yhä useamman kanan lyhyttä elämää epäeettisissä olosuhteissa ja yhä useamman kukkotipun kuolemaa vuorokauden ikäisenä. Toisin kuin usein ajatellaan, eivät kananmunat ole välttämättömiä leivonnassa tai ruoanlaitossa. Täältä löytyy monta ohjeistusta kananmunien korvaamiseen leivonnassa.

Värikkäiden pääsiäisarkasteluista tuttujen höyhenien alkuperästä on lähes mahdotonta saada varmaa tietoa. Useimmiten ne ovat ihan oikeita höyheniä ja peräisin linnuista, jotka ovat sekä eläneet että kuolleet ikävissä oloissa. Höyhenet kannattaakin aina jättää ostamatta, sillä pääsiäisen askarteluihin voi käyttää vaikka mitä muita superhienoja materiaaleja! Täältä vinkit upeisiin teipistä valmistuviin höyheniin, paperiperhosiin, soodataikinakoristeisiin sekä pupuorigameihin. 

Herkullista sunnuntaipäivää ja tulevaa pääsiäistä toverit!

<3:Venla

Kiitos inspiraatiosta ja infomatskusta vegaanihaaste!

12 Kommentit

 1. Heidiki

  Hei kovasti olisi kiinnostanut noi kananmunan korvaavat tuotteet mutta linkki ei toiminut 🙁

 2. Elli

  Kiitos! Arnoldsille laitettu toive keltaisen donitsin siirtymisestä pysyvään valikoimaan. 🙂

 3. Tiina Mäkelä

  Oon tosi iloinen, että vegaaneillekin löytyy hyviä herkkuja! Mä itse pyrin aina ostamaaan suklaat, sipsit, karkit ja limsat vegaanisina, ja korvaan myös maidot ja kermat. Löysin myös juuri vaniljakastikkeen ja olihan sekin ihan hyvää :)! En siis täysin vegaani ole, mutta korvaan mahdollisimman paljon maitotuotteita kasviperäisillä enkä syö lihaa, paitsi kalaa. Sun blogi on inspiroinut mua tähän tosi paljon!

 4. Anni

  Kanssavegaanina on ihanaa miten paljon puhut vegaaniuden puolesta ja jaat hyviä vinkkejä 🙂 Respect!

Lähetä kommentti