26.01.2014 | 64 Kommentit

Vinkkejä reppureissun järjestämiseen, sekä Mexico osa 2/2 ja Madventures

Hola!

Olen saanut toiveita siitä, että kertoisin tarkemmin reppureissumatkan järjestämisestä ja suunnittelusta.

Yleensä lomamatkan järkkääminen lähtee käyntiin matkakuumeesta, eli suuresta innosta päästä ulkomaille seikkailemaan, rentoutumaan, vaihtamaan maisemaa ja näkemään uutta. Ensiksi päädyn nettiin selailemaan halpoja lentoja. Sivuja on kymmeniä, mutta lähes aina olen löytänyt parhaat hinnat näiltä saiteilta:

www.top10matkatarjoukset.com

www.supersaver.fi

www.momondo.fi

www.napsu.fi

var uri = ’http://impfi.tradedoubler.com/imp?type(js)g(21627038)a(2284276)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(”);

jne.

Vertailen lentojen hintoja ja hankin tietoa kohteista, joissa en ole käynyt ja joihin löydän halvimmat liput.

Meksikoon lennot voivat maksaa jopa 800 eurosta reilusti päälle tonniinkin. Minä otin äkkilähdön, joten lennot (meno-paluu) maksoivat vaan vähän päälle 400€, ja jos olisin malttanut ostaa lennot vielä lähempänä lähtöä, olisin saanut samat lennot 250€. Mutta sitä on turha harmitella, koska jos todella reissuun haluaa tietyllä aikavälillä päästä, on joskus tartuttava haluamaansa lentoon, silläkin riskillä, että lennot vielä siitä halpenee. Ensimmäistä kalleinta lentoa kuitenkaan harvoin kannattaa napata, vaan on syytä useampana päivänä tehdä vertailuja eri sivujen ja lentojen välillä.

Tällä kertaa saimme kaiken lisäksi suorat lennot, mikä oli toisaalta tälle vähän päälle kahden viikon kestävälle reissulle hyvä, niin ei kulunut liikaa aikaa matkustamiseen, sillä suorakin lento kesti  kuitenkin 12h.

Monesti olen kuitenkin mieluummin ottanut lennot ennemmin vaihdon tai parin kera, sillä luonnollisesti lippujen hintakin on silloin edullisempi. Esimerkiksi Filippiineille mennessäni, meillä oli vaihtolento Shanghaissa ja Manilassa, ja takaisin kotiin lennettäessä vaihdot Seoulissa, sekä Pekingissä. (Pekingissä meillä oli tunti aikaa vaihtaa konetta ja chekata, joten tuli aikamoinen kiire, ja piti pistää kirjaimelllisesti juoksuksi, sillä se Pekingin kenttä, ei ollutkaan mikään kovin pieni. :D)

New Yorkiin lennettäessä meillä oli vaihto Budapestissa ja kovan myrskyn takia, emme voineet laskeutua jenkkien päässä JFK:n kentälle suoraan, vaan jouduimme lentämään Bostoniin ja yöpymään lentokentän lattialla, kun kaikki hotlat oli täynnä. Kunnes sitten seuraavana päivänä pääsimme vihdoin lentämään Nyciin! 😀 Reissussa sattuu ja tapahtuu, ja asioista, joihin et itse voi vaikuttaa, on turha stressata. 😉

 Siinä on myös eroa, valitsetko lomalennon vai reittilennon.

Lomalennot ovat oman tietämykseni mukaan pääsääntöisesti eri matkatoimistojen  ns. ”varaamia” koneita. Jokaisella toimistolla on siis kiintiö tiettyyn lentoon. Joskin esim. Finnair myy myös itse paikkoja tiettyihin kohteisiin. ( Fiksummat saa korjata! Jos tietää paremmin.)
Se minkä itse olen todennut näkyvimpänä eroavaisuutena lomalennon ja reittilennon välillä, on se, että lomalennolla
 vain ateria on ilmainen (sisältyy ns. lipun hintaan), MUTTA juomat + muu pieni purtava on maksettava itse. MYÖS kuulokkeet (sitä varten, että voit katsella matkan aikana leffoja), sekä viltti ja tyynyt maksetaan itse. Useimmilla lennoilla on mahdollisuus tehdä tax-free ostoksia koneen myyntivaunuista.  Lisäksi lomalento on useimmiten täynnä pelkästään suomalaisia.


Reittilennon voit varata matkatoimistosta tai netistä itse.  Suosittelen nettiä. Reittilennolla saa positiivisessa mielessä ihan eri fiiliksen, jo heti matkan alkaessa. Reitistä/yhtiöstä riippuen, saat useimmiten lennolla ilmaisen aterian, ja sen lisäksi ilmaiset juomat, pikkupurtavat, viltin, tyynyn, sekä kuulokkeet. Lomalennolla joudut maksamaan surkuhupaisan kokoisesta vesipullosta suuren hinnan ja pelkkä viihdepaketti maksaa 8€ (eli se, että saat kuulokkeet ja leffat näkyviin) ja viltti, sekä tyyny toiset 5€ siihen päälle. Saati jos haluat nauttia alkoholitarjonnasta, siitä pulitetaan myös erikseen. (muistaakseni, hinnat ovat tuota luokkaa) Eli aika älyttömän kalliita. Nyt joku sitten miettii, että onko sitä vilttiä pakko olla, taikka niitä kuulokkeita? No, voin kertoa, että ainakin minä tällaisena vilukissana, lähes aina palelen koneessa, vaikka pyrinkin pukemaan lämpimät mukavat pitkäthousut- ja paidan lennolle. Myös tekemisen puute saattaa tylsistyttää todella pitkällä lennolla, ja siihen leffat ovat hyvä apu, sekä tietty mukaan voi/kannattaa ottaa omaa matkalukemista, hyviä lehtiä tai kirjoja.
Reittilentoyhtiöillä on myös omat kanta-asiakasjärjestelmänsä, eli ansaitset pisteitä lennoista.

Eli useimmiten sattaakin olla niin, että se teille tyrkytetty matkatoimistojen pakettimatka tuleekin huomattavasti kalliimmaksi kuin reittilento ja omatoimimatka. Reissun järkkäämisessä ja reittilennon valinnassa on myös se suuri plussa, että siinä sivussa tulee tutustuttua kohteeseen jo etukäteen paljon paremmin. Voit siis säästää pitkän pennin ja nähdä enemmän paikallisia, sen sijaan, että kuulet vain suomenkieltä aamupalalla, ja voisit  yhtä hyvin olla Suomessa yöpymässä hotellissa, jos kerta haluat niiden suomalaisten kanssa yhdessä retkeillä niissä pahimmissa turistirysissä. Älkää siis oikeasti turhaan jännittäkö, omatoimimatkailu ei ole todellakaan niin vaikeaa. Sitä paitsi, se matkan järjestäminen ja suunnitteleminen itse, on todella hauskaa ja antoisaa, voisi sanoa, että se on jo suuri osa sitä itse reissaamisen iloa. Aina ei kannata kuunnella matkatoimistoja tai tehdä itseään riippuvaiseksi matkaoppaasta. Selviätte varsin hyvin ilmankin, uskokaa itseenne, olkaa omien matkojenne oppaita! Ja mikä parasta (matkaoppaita yhtään väheksymättä), näette ja koette  tietyssä mielessä itse varmasti enemmän.

Jos kuitenkin valitset lomalennon, kannattaa siis ostaa lentokentältä iso vesipullo messiin koneeseen (jotta säästäisit vähän), tietysti vasta turvatarkastusten toiselta puolelta, sillä et saa luonnollisestikaan kuskata nesteita turvatarkastuksesta läpi. Myös omia myslipatukoita tai muita pikkueväitä on hyvä ottaa mukaan, sillä vaikka lentokonesafka uppoaa ainakin meikäläiselle, niin annoskoko on mulle ahmatille aika pieni, ja usein tuleekin kova nälkä.

Yleensä käsimatkatavaravarustuksiini kuuluu edellä mainittujen lisäksi myös korvatulpat, sekä silmälaput, niin voi ottaa sikeet nokoset. Sekä puhallettava niskatukityyny ja pieni rasvapurkki, kun iho aina tuppaa kuivumaan koneessa. Yleensä kannattaa myös ottaa yhet ylimääräiset alusvaatteet matkatavaroihin, sekä hammasharja ja tahna, jos lennot eivät etenekään suunnitelmien mukaan tai matkatavarat hukkuvat jonnekin, niin on sitten ensihätään apu lähellä.  Kannattaa myös huomioida, että kaikkialla maailmassa ei ole samanlaisia pistorasioita kuin meillä. Tämän oppii usein kantapään kautta. Suosittelen siis hankkimaan hyvissä ajoin vähintään yhden matka-adapterin. Osta sellainen, joka sopii lähes kaikkiin pistorasioihin. (Hinta n.20-25€)

// <![CDATA[
var uri = ’http://impfi.tradedoubler.com/imp?type(js)g(19847366)a(2284276)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(”);
>

 Matkavaruste.fi

Aikoinaan adapteria ostaessani, yritin etsiä sitä ympäri Helsinkiä ja lopulta löysin sen Stockmannilta. Matkavaruste myy myös matkailuun liittyviä varusteita. (Netissä Stockmannilla nyt -60% alet.) Myös lentokentältä löytyy muutama liike, joka myy tuotteita, jos et ole kerennyt niitä ennen matkaa hankkimaan.

Koko matkakassaa ei koskaan kannata säilyttää samassa paikassa, sen varalta, että tulee ryöstetyksi tai kadottaa itse lompakkonsa. Rahat voi jakaa esim. taskuun lompakkoon, sukkaan tai salataskuun, sekä kaula- tai ”munapussukkaan”, lisäksi rinkkaan ja mahdolliseen hostellin kassakaappiin.

Jos sinulla ei ole jatkuvaa matkavakuutusta, sellainen kannattaa ehdottomasti hankkia ennen lähtöä. (vaikka ei kannatakaan aina ajatella pahinta, niin siihen on kuitenkin syytä varautua). Jos sairastuisit reissusi aikana, voi ulkomailla sairaalahoito tai peruuntunut lento, ja uuden lennon hankkiminen, tulla hyvinkin kalliiksi, ilman matkavakuutusta. Matkavakuutustodistuksesta on hyvä olla muutama kopio mukana. Passista on myös hyvä ottaa useampi kopio (kopioitu paperiversio) mukaan, ja säilyttää niitä eri paikassa, kun oikeaa passia. Sen varalta, että oikea passi sattuu katoamaan, on suurlähetystöissä huomattavasti helpompi sitten asioida, kun pystyy todistamaan henkilöllisyytensä. Sen varalta, että kaikki kopiotkin katoaa, on hyvä lähettää vielä kuva kaikista tärkeistä henkilö- ja vakuutustodistuksista omaan sähköpostiin. Yleisesti ottaen jatkuva matkavakuutus tuntuu olevan halvempi, kuin ennen matkaa ostettava matkakohtainen vakuutus. Samalla säästät tulevaisuudessa ennen matkaa matkavakuutusrumban.  Nämä ovat suosituimpia:

If.fi – Matkavakuutus

Pohjola matkavakuutus – Op.fi

 On myös hyvä ottaa selvää ennen reissua, mitä rokotteita suositellaan otettavaksi ennen tiettyihin eksoottisiin kohteisiin lähtöä. Tsekkaa tarvitsetko rokotteita kohteessasi Rokote.fi

Filippiineillä ja Malesiassa, sekä Singaporessa meillä oli mukana Lonelyplanet -kirja, josta useimmiten löytyy joka mestan halpoja majoitus-, sekä ravintola- ja nähtävyyssuosituksia, sekä muiden matkailijoiden kokemuksia.

Netistä saa haettua paljon tietoa ja parhaiten se, mikä jää netistä uupumaan, selviää paikanpäällä itse kohteessa, kun juttelee paikallisten kanssa ja kysyy heiltä neuvoa, tai saa hostelleissa asuessa muilta reppureissaajilta hyviä vinkkejä. Hyvä jo melkein legendaksi muodostunut sivu:

tripadvisor.com – muiden matkailijoiden arvosteluja majoituksista ja  tietoa kaupungeista.

Valuuttaa kannattaa vaihtaa jonkin verran etukäteen, että selviää bussilla tai taksilla lentokentältä majoituspaikkaan. Perillä voi sitten vaihtaa lisää. Ja itse totesimme, että perillä kurssi oli myös huomattavasti parempi, emmekä menettäneet vaihdossa niin paljon rahaa.  Voit siis säästää useita satoja euroja, jos maltat vaihtaa rahan vasta itse kohteessa. Nykyään moniin pankkeihin tarvitsee Suomen päässä tilata vaihdettavaa valuuttaa etukäteen, se on myös hyvä muistaa. Toki Forexilta saa yleensä valuuttaa tilaamattakin. On myös muitakin rahanvaihto yrityksiä, mutta suosittelen Forexia suomessa. Toimipisteitä on todella useita ja se helpottaa asiointia. Älä kuitenkaan koskaan jätä valuutanvaihtoa lentokentälle, sillä usein huonomman kurssin takia häviät kymmeniä ellet jopa satoja euroja paljon rahaa vaihtaessasi.

Forex.fi

Monessa kohteessa, jossa pyörii enemmän turisteja, paikalliset saattavat velottaa reissaajilta niin sanotun turistihintalisän, mikä tarkoittaa esim. sitä, että tietämätön turisti maksaa tuplasti kalliimman taksimatkan, kuin paikallinen. Siksi on hyvä selvittää paikallisilta avuliailta ihmisiltä, mitä mikäkin asia OIKEASTI maksaa. Myös tietyissä turistikeskittymissä joudut maksamaan HUOMATTAVASTI enemmän ruoasta ja majoittumisesta, kuin mestoissa, jossa pyörii vähemmän turisteja ja enemmän paikallisia. Siksi kannattaa aina ampasta mahdollisimman kauas muista reissaajista. 😉 Ja etsiä ne omat hiljaiset mestat, mikäli haluaa selviytyä reissusta halvemmalla ja nauttia oikeasta paikallisesta kulttuurista.

Meidän periaate esim. ruokapaikan valinnassa on useimmiten se, että valitaan se rafla, missä näkyy eniten paikallisia perheitä syömässä. Eikä sitä mestaa, minne on sisäänheittäjä, joka huutelee: ” Where are you from?..  I have the best price for you.. only today sir, only for you…” Yleensä ne on ne kalleimmat mestat ja pahimmat kusettajat. Sitä paitsi katukeittiöissä ruoka on edullisempaa, maukasta ja valmistetaan tulikuumana suoraan edessäsi, ja silloin useimmiten välttyy turistiripeltäkin (eli turistiripulilta). 😉 Ainiin ja tippikulttuuri on tärkeä muistaa, aina jätetään tippiä asiakaspalvelijalle, oli sitten kyse ruoanlaittajasta tai vessansiivoojasta. Tippi on hyvä olla 10-15% laskun summasta. Köyhemmissä maissa sinun muutama sentti on toiselle iso raha, jolla ostaa perheelle ruokaa.

Meksikoon mennessämme olimme varanneet netistä etukäteen vain muutamaksi ensimmäiseksi yöksi hostellit, ja sinä aikana selvitimme paikalliselta bussiasemalta, minne suuntaamme seuraavaksi. Ja varasimme hostellin wifin avulla, aina seuraavasta kaupungista halvimmat yöpymismestat. Meksikossa busseilla paikasta toiseen kulkeminen on todella kätevää. Esimerkiksi ensimmäiseksi matkustimme 6h bussilla Chetumaliin, ja siinä vaiheessa saimme karistettua muut lomailijat kannoiltamme, ja näimme siellä pääosin vain paikallisia. Seuraavaksi matkustimme 4h pieneen idylliseen Mahahualiin, mikä oli myös mukavan rauhallinen paikka (ainakin nyt, kun pahin lomasesonki oli jo ohi). Voit selvittää ennen reissuun lähtöä, mikä on kohdemaasi käytetyin bussiyhtiö.

hyviä sivuja hotellien & hostellien buukkaamiseen ovat mm:

Trivago.fi

var uri = ’http://impfi.tradedoubler.com/imp?type(js)g(11769638)a(2284276)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(”);

hostels.com

hostelbookers.com

hostelworld.com

jne.jne.

 Ymmärrän, etteivät kaikki jaksa lomallaan sniiduilla rahan kanssa, ja majoittuvat mieluummin luksushotelleissa. Itseäni ei haittaa majoittua vaatimattomammin, koska voin silloin myös nähdä enemmän paikallisten elämää. Monessa mestassa on hyvä muistaa muutama juttu, (kuten Meksikossakin) vessapaperia ei saa heittää pönttöön, muuten se menee tukkoon. Sen sijasta paperit heitetään vieressä olevaan roskikseen. Alkeellisimmissa hostelleissa kannattaa tsekata patjan välit, että näkyykö merkkejä luteista, mikäli haluaa välttyä saamasta selllaisia elukkeja tuliaisiksi kotiin. Pikkuliskoja eli (gekkoja?) näkyy monessa mestassa, eikä niitä kannata turhaan säikähtää, oikeastaan ne on mukavia  harmittomia yöpymisvahteja, koska pikkuliskot pitävät ötökät poissa syömällä ne. Torakoista sen sijaan en ite kovin diggaa, vaikka niitäkin tuli taas tällä reissulla nähtyä.

Myös reppureissaajan on syytä joskus hemmotella itseään eri tavalla. Siksipä mekin päätettiin loppureissusta yöpyä luksushuoneistossa, koska rahaa oli kulunut koko reissun ajan mukavan vähän.  Satuttiin näkemään yhdestä telkkarista mainos paikalllisesta nettisivusta, mistä löyty tarjousvinkki halvasta huoneistosta, uima-altaan kera. Se oli mukavaa vaihtelua hostellien heikoillle kylmille suihkuille.

Jäiköhän tästä vielä jotain uupumaan? hyvin paljon mahdollista. 😉 Monelle paljon reissaavalle tämä oli varmasti peruskauraa, mutta toivottavasti ensi kertaa reppureissuun suuntaaville, tästä oli jotain apua. Kyselkää lisää vinkkejä, niin voin kertoilla parhaani mukaan omista kokemuksistani.

 Haluan itse kiittää Riku Rantalaa ja Tunnaa eli Tuomas Milonoffia, jotka ovat Madventures -ohjelmallaan aina lisänneet matkakuumettani ja antaneet mitä parhaimpia vinkkejä. Ne äijät on kyllä reissannu niin monessa eksoottisessa kohteessa, että ei voi muuta kun ihailla ja ottaa mallia. Jos kaikki suhtautuisivat yhtä avoimesti ja innokkaasti muihin kulttuureihin, niin uskon, että maailma ois paljon parempi paikka.

Suosittelen katsomaan kaikki Madventures tuokkarit, jos ette ole vielä niitä nähneet. Ja joululahjaksi Makelle ostamani Madventures -Kansainvälisen Seikkailijan Opas, on myös  kannattava ja inspiroiva ostos. Todella kattava itsenäisen matkailun käsikirja. Edellä mainittu ei ole todellakaan mikään mainos, vaan olen itse rehellisesti sitä mieltä, että jokaisen tulisi katsoa ja lukea kyseiset teokset.

Kirjat ja dvd:t saatte tilattua täältä:

www.madventures.tv/fi/

Mahahual- Tulum- Carmen -> back to Cancun

Itse en Playa del Carmenista tykännyt ollenkaan. Toki meri oli ihanan turkoosi sielläkin, mutta rannat aivan liian turistirysiä, tuplasti kalliimpine ruokapaikkoineen ja takseineen.

Mahahualissa yövyimme 4 € maksavassa rantabungalowissa, ihan unelma. Vaikka yöllä tosin tuli vähän vilu, koska silloin sattui olemaan viileämmät kelit.

Kaikkialle ei kuitenkaan liikkunut paljon käyttämämme ADO -bussit, vaan turvauduimme kollektiivibusseihin, jotka nekin olivat oikein käteviä. Kuvassa vierustoveri tarjosi meillekin itsetehtyjä matkaeväitään. Meksikolaiset ovat todella anteliaita.

Tiivis ja mukava tunnelma, sekä pelkästään paikallisia koko minibussi täynnä.

Monessa hostellissa on yhteinen keittiö, jossa voi itse valmistaa aamupalaa ja ruokaa. 🙂

Yhdessä hostellissa vessa oli avoin, käytännössä siis pönttö huoneen nurkassa. 😀

Turisteilua Tulumin Maya-raunioilla.

Hostelli Tulumissa. Monet olivat suositelleet Tulumia, mutta vaikka se ihan leppoisa paikka olikin, niin se oli selkeästi ainakin nyt reppureissaajien valtaama.

 

Vietettiin Meksikossa yhtenä rankkasadepäivänä leffamaratonia (yhden leffan hinta leffateatterissa n. 3€ ja iltaleffat 6€.) Käytiin kokemassa myös 4DX-leffateatteri, joka oli huikee. Koko salin tuolit liikku elokuvan juonen mukaisesti ja leffateatterissa oikeasti tuuli.  Aika hupaisa kokemus.

Olihan lomalla pakko vähän treenatakin, joten keksin juosta 18 kerroksisen talon portaita edes takaisin katolle asti. 😀 Treenihullu mikä treenihullu. 😉

Suomessa olikin tullut talvi, sillä aikaa kun oltiin reissussa.

Inspiroivaa sunnuntai-iltaa rakkaat lukijat!

<3:Venla

PS. Tulipas siitä romaani, toivottavasti jaksoitte lukea. 😉

64 Kommentit

 1. jennymerica

  sun blogista saa niin erinomaista inspiraatiota! välittyy myös tännepäin positiivinen elämänasenne ja fiilis, ja tulee niin hyvälle mielelle lukiessa tätä blogia 🙂 iso kiitos siis!

   • Milla Lahti

    Seurusteletko sinä Maken kanssa? Kuinka kauan ootte seurustellu? Ja paljon onnea 😀 Oli tosi ihana postaus, ja todellakin jaksoin lukea. Tuli aivan matkakuume..<3

 2. Johanna

  Tosi hyvä postaus, tuli hirvee matkakuume. Itse en ole ikinä käynyt eksoottisissa paikoissa niin tästä sai tosi hyviä vinkkejä, kiitos 🙂 oon muutenkin lukenut sun blogia kauan jo, sun blogi on ainut mitä luen säännöllisesti, tykkään 🙂 hyvää sunnuntain jatkoa ja alkavaa viikkoa 🙂

  • Venla Savikuja

   Mieletöntä kuulla!! Kiitokset sunnuntai-piristyksestä sulle ja mahtavaa alkavaa viikkoa! 🙂

  • Venla Savikuja

   Suurin osa kuvista on otettu Sony NEX-5 ja loput iphonella. 😉 Reissaaminen ehdottomasti kannattaa!

 3. Hanna

  Kiitos paljon hyvistä neuvoista! Täytyy palata niihin uudelleen, kun on seuraava ulkomaanmatka suunnitteilla 🙂 Teillä on ollut kyllä aivan mahtava reissu!

 4. tyty

  Moi, hieno postaus! 🙂 vinkit oli tuttuja itselle vaikken mikään reissaaja okkaan mutta varmasti monelle hyödyllisiä. Mulla on vinkki miten suomalaisten suosimista kohteista saa enemmän irti; itse matkustin seuralaiseni kanssa Kreikkaan marraskuussa, oli vielä aurinkoista koko matkan ajan, lämpöä 25 astetta. Ei tavattu yhtään muita suomalaisia, oli oikein antoisa matka. Ei ollut rannoilla tai kaupungilla liikaa porukkaa. Kohde oli siis ikisuosikki Rodos. Haluan kyllä matkustaa uudelleen sesonkiaikaankin, mutta luulen että ei ole niin kivaa sitten. Lennot varattiin supersaverista ja myös hotelli.

 5. Päivi

  Ihania kuvia ja tosi kiva, että jaat reissukokemuksia täällä!:) Me ollaan lähdössä samoihin maisemiin ens viikolla, satutko muistamaan tuota paikallista sivustoa, mistä löytyi halpoja majoituksia? Tai suositteletko esim. Tulumissa tai Cancunissa jotain tiettyjä yöpymismestoja? Kiitos jo etukäteen jos vinkkaat!:)

 6. Hanna

  Tosi hyvä postaus! Ite oon aina ollu vähän nössömmän puoleinen ja karttanu reppureissaamista kaikin tavoin, mutta pakko myöntää, että noi sun oivat vinkit ja neuvot sai mutkin innostumaan ajatuksesta ! 😀 ehkä joskus… Ihania kuvia, varmasti mahtava reissu ollut 🙂

  • Venla Savikuja

   Ehdottomasti kannattaa, edes kokeilla omatoimimatkailua ja reppureissaamista! Voitkin yllätykseksesi tykästyä ja jäädä jopa koukkuun siihen! 😉

 7. Tanja

  Ihana postaus. Pääsi mukaan oikein tunnelmaan. Itellä haaveena päästä johonkin etelä-amerikkaan Nightwishin keikalle. (Bändin hullu fani kun oon 🙂 ) Ainoo et joudun meneen luultavasti yksin, koska ei ole matkaseuraa, mut mikäs siinä. Avoimin muelin matkaan.

  Kiitos muutenkin sun ihanasta blogista. ♡

  • Venla Savikuja

   Hieno asenne, avoimin mielin matkaan, nimenomaan!! Upeeta alkanutta viikkoa sulle! 🙂

 8. MissEvilEve

  Ihania kuvia, matkakuume sen kun pahenee. Myös tosi hyvä asiasisältö postissasi muutenkin, varmasti monelle hyviä vinkkejä monista eri jutuista matkailuun liittyen. Mä oon itse niin kermaperse etten varmaan ikinä lähtisi millekään reppureissulle, mutta omatoimimatkailu noin muuten on kyllä hyvä idea, ja niistä kirjoititkin hyviä pointteja vaikkei sitä rinkkaa haluaisikaan selkäänsä ottaa ja haluaisi vain all inclusive mestoihin.

  Tuo mua aina ällöttää ettei vessapaperia saa laittaa pönttöön. Ne ulosteella kuorrutetut paperit wc-roskiksessa tuo aikamoisen elämyksen kuumassa ilmastossa 😀

  http://musclefetish.fitfashion.fi

  • Venla Savikuja

   Hahah ymmärrän! No mutta onneksi jokainen voi reissata haluamallaan tavalla. 😀 Omatoimimatkailua suosittelen kyllä ehdottomasti, edes kokeilemaan. Energistä alkanutta viikkoa sulle! 🙂

 9. Jennifer

  Kuulin parilta kaverilta, että seuraa sun blogia ja suositteli vilkasemaan. Kyllä kannatti! Nyt oon pari tuntia lukenut sun postauksia ja silmät ihan ruutuina jo 😀 Tykkään kauheesti sun elämänasenteesta ja jotenkin uudenlaisesta ja fressistä tavasta kirjottaa. Innolla jään ottelemaan tulevaa ja vanhojakin postauksia on vielä onneksi lukematta niin riittää huomenna kouluunkiin jotain tekemistä 😉

  Hyvää alkavaa viikkoa 🙂

  • Venla Savikuja

   😀 Mahtavaa, että löysit blogini nyt! Lämpimästi tervetuloa lukijaksi! Ja energistä alkanutta viikkoa sulle 🙂

 10. Lyydia

  Oon jo pitkään lukenut tätä sun blogia ja en oo ennen kommentoinut mitään mutta nyt sitte ajattelin

 11. Laura

  Tää oli kyllä todella kattava ja informatiivinen postaus! 🙂 Itelle suurin osa noista jutuista oli kyllä tuttuja jo entuudestaan, mutta ekaa kertaa reissuilevalle tän tekstin lukemisesta on varmasti paljon hyötyä!
  En kestä, miten älyttömän ihania nuo kaikki kuvat ovat – niiden selaaminen toimi kyllä takuuvarmana reissukuumeen nostattajana… 😉

 12. melika-

  Olipa hyvä postaus. Oon aina haaveillut reissaamisesta jossain eksoottisessa mestassa ja tää vaan lisäs intoa! Täytyy siis alkaa säästämään rahaa ja tulla myöhemmin katsomaan hyviä vinkkejä täältä, kun matka on ajankohtainen. 🙂

  • Venla Savikuja

   Ehdottomasti kannattaaa alkaa säästämään reissua varten, on se vaan niin hienoa! 🙂

 13. Kia

  Tää oli tosi kiva postaus! Oon tässä vähän aikaa sitten alkanut seurailemaan sun blogia ja tää on aivan mahtava ja niin inspiroiva! 🙂 oot myös aivan mahtava näyttelijä mikä mun pitikin sanoa sulle, kun eilen sut näin! Oli vaan niin epätodellista nähä mun idoli nii tais unohtua… 😀
  Jatka samaan malliin ja aion varmasti jatkossakin seurailla sun blogia! 🙂

 14. Meeri

  Aivan mahtava kirjotus taas ! Jo se, että kuvat on näin mahtavia, niin sun tekstikin on tosi kivaa ja hyödyllistä luettavaa! Matkakuume tässä vaan tulee.

 15. miia

  Ihania kuvia! Itsekin tykkään matkustelusta vaikka rahan takia en ole kuin muutamassa maassa käynyt ja Suomen lisäksi yhdessä asunut puolisen vuotta, mutta vielä on aikaa kun ikääkin 22v.
  Mikä tuo hedelmä on mistä on lähikuva? Näyttää joltain verigreipiltä tms.

 16. Joanna

  Voi Venla! Ihana reissu teillä ollu, ihana blogi ja ihana oot kyllä muutenkin vaikken tunnekkaan sinua muuten kuin näin mitä blogisi välityksellä. 🙂 Koskaan ennen en oo kommentoinu sun postauksia mut nyt oli pakko. Niin kiva lukea aina näitä sun juttuja. Jos saa toivoa niin tykkään ite luke henk.kohtasesti postauksia ruoista (mitä sulla kyllä ainakin on ollut!), miten ja mitä treenaat. -Joanna <3

  Reply ↓

  • Venla Savikuja

   Mahtavaa, että nyt kommentoit, arvostan sitä suuresti! 🙂 Ja todella kiva kuulla! Lisää ruokakuvia ja reseptejä kehiin siis 😉

 17. Kati Siponen

  Aivan mahtavia kuvia.. Pelko on varmaan suurin mikä estää ihmisiä reppureissaamasta. Kanadalaiset menee kaikki Meksikoon pelkästään turistihotelleihin jossa on all inclusive eikä poistu sieltä mihinkään.

 18. nimetön

  Oih, tuli niin mieleen muutaman vuoden takaiset Thaimaan reissut, joita reissattiin vielä miehen kanssa kahdestaan! 🙂
  Tällä viikolla lapsiperheemme matkustaa Kanarian saarille 8)

 19. Elsi

  Olipas ihana postaus! Tuli niiiin ikävä tonne, itse kävin vuonna 2012 tai -11 Meksikossa ja rakastuin siihen paikkaan aivan täysin. Hirveesti jäi vielä näkemättä, kun löydettiin paikallisten huudit vasta reissun lopulla ja alku matka meni muutenkin löhötessä. Mutta kamala nälkä jäin tuosta maasta, joten sinne mennään varmasti uudestaan!
  Sä voisit Venla vähän useemmin kirjoitella tänne, kun niin mielellään lukisin enemmän näitä sun juttujas 😉 mutta ymmärrän kyllä että sulla on paljon muutakin hommaa kun tämä blogi.. Välillä ihmettelenkin että miten työssäkäyvät ja omasta kunnostaan huolta pitävät ihmiset kaiken muun elämänsä lisäksi kerkiää kirjoittaa blogia!! Itse en varmasti kerkeisi/jaksaisi 😀

  Hyvää talven jatkoa ja tsemppiä! 🙂

  • Venla Savikuja

   Joo siellä kyllä ois itsellekin riittänyt varmasti paljon enemmänkin nähtävää vielä! Voi kuule mielelläni kirjoittelisin useamminkin, ja kirjotan aina kun vaan ehdin. Välillä vaan valitettavasti tulee pidempiä taukoja postausten välillä, jos on muita kiireitä. 🙂 Mutta pyrin päivittämään niin usein kuin vain suinkin kykenen. 🙂

 20. Anette

  Ihana postaus! Ja hyviä vinkkejä. Oon ite matkustellut aila paljon, mutta amerikan mantereet on vielä käymättä. Oisin kiinnostunut tekemään just reppureissua siihen suuntaan, mutta ainakaan vielä en oo saanu rohkeutta kerättyä lähtöön! 😀 tosi hienoja kuvia myös 🙂

 21. Noora

  Ihania kuvia,tais iskeä lomakuume just! 😀 Tee tässä joskus semmoinen postaus,että kerrot millä (laitteella) treenaat salilla,minkä kokosilla painoilla ja millaisia toistoja yleensä teet. Semmoinen postaus vaikka kuvina olisi kiva! Aattelinpa tästä hatusta vetästä yhden toiveen kun niitä joskus pyydellään 🙂

 22. Pauliina

  Oi, Bubba Gump on niin huippupaikka! Ihania noi kuvat, taitaa joutua itekin varaamaan matkan jonnekin lämpimään 😉

 23. Hanna

  aivan huippuihana postaus,oot niin reipas ku jaksoit noin pitkän ja siltikään ei pitkästyttävän postauksen tehä! tähän siis palaan ku lähen joskus reppureissaamaan. Oot huippukiva!

 24. Kati

  Tunsitteko olonne koko ajan turvalliseksi siellä Meksikossa?
  menikö kaikki ilman kommelluksia.

  PS. Ihania kuvia ja maukkaan näköisiä ruoka-annoksia niissä :-).

 25. satu

  Moi! En tiedä näetkö vanhoissa kirjoituksissa uusia kommentteja, mutta haluaisin kysyä vähän reissuruokailusta, mikä voi olla mulle ehkä vähän vaikeampaa, kun on gluteeniton ruokavalio..
  teittekö itse paljon ruokaa, vai pärjäskö ihan matkan varrella olleilla katukeittiöillä, hedelmillä ym? 🙂 käsittääkseni siellä tarjotaan paljon vehnätuotteita, mutta tietty kaikkea on saatavilla. oon niin mietteliäs ruuan suhteen koska oon aina niin nälkäinen! 🙂 entä miten pärjäsitte kielen kanssa, englannillako ihan hyvin? 🙂

 26. linda

  Moi! olipa kiva postaus. ollaan kaverin kanssa suunnittelemassa reppureissausta meksikoon ensi keväänä. Suunnitelmissamme olisi olla kolme viikkoa meksikossa. kuinka kauan te olitte reissussa? Paljon kului rahaa, kun kerroit eläneesi alkuajan säästeliäästi ja rahaa riitti luksukseenkin? Olemme suunnitelleet matkabudjetiksi 800e+lennot. Vaikuttaako liian vähältä? 🙂 tarkoituksena ei ole siis luksus 😀 ellei jää loppulomaksi…;)
  KIITOS!

 27. ida

  Moikka. Tää sun blogis on vaan niin kertakaikkisen inspiroiva!! 😀 mä oon suunnitellu näin alustavasti mun siskon kanssa reissua tonne balkkanille reppureissaten! Tää postaus oli tosi hyvä näin ensimmäistä reppureissuaan suunnittelevalle! 🙂 mäkään en tosiaan tykkää noista turisti rysistä yhtään! Esimerkiksi espanjaa ja ym oon pyrkiny välttämään, koska eihän siellä todellakaan nää sitä oikeeta paikallisen elämää jos menee jonnekki esim fuengirolaan, suomalaisia täynnä! Ootko koskaan reilannu euroopassa? Ois mielenkiintosta kuulla jos oot ! 🙂 mutta hyvää talven jatkoa sinne sulle!

 28. Jenna

  Ihana postaus ja niin paljon informaatioo. Kiitos! Mutta kerro toki, mistä ihmeestä oot bongannut noin edulliset lennot Meksikoon? Täälläkin on suunnitteilla lähteä keväällä Meksikoon! 😛

 29. Leeni

  Tosi hyvä ja inspiroiva postaus! Itselle aihe on todella ajankohtainen, koska kuukauden päästä olisi lähtö juuri Filippiineille kuukauden reppureissulle 😀 missä kaikkialla kävit omalla reissullasi? Osaisitko suositella jotain paikkoja jonne kannattaisi mennä? Meidänkin olisi tarkoitus kiertää turistirysät kaukaa ja hakeutua mahdollisimman rauhallisiin paikkoihin joissa voisi tutustua nimenomaan siihen paikalliseen elämään 🙂

 30. Henna

  Oon ny viimeaikoina innostunu seuraamaan sun blogia ja se on aivan ihanan pirteä ja positiivinen!

  Sun treenaus on myös muhun (ja varmasti moneen muuhunki) saanu motivaatiota ja kyllä on salilla käyminen alkanu ja ruokavalioki muuttunu 😀 !
  Haluisinki tietää et kauanko sä oot ny salilla käyny? Entä olisko ennen ja jälkeen kuvia 😀 olis hauska nähä kuinka suuri muutos sulla on tapahtunu (:
  Ja mistä sä sait alunperin innostuksen ruveta treenaamaan? Mistä saat oman motivaatiosi, onko sulla ns. Idoleita ja ookko miettiny et osallistuisit joskus fitness kisoihin? (:
  Tuli paljon kysymyksiä, anteeksi siitä, mutta haluaisin tietää 😀 hyvää loppu talvea sulle!

 31. Sanni

  Uppouduin tähän tekstiin ihan täysillä ja en viitsinyt enää katsella mitä muut ovat kommentoineet (joten voi olla, että samanlaisia ihanaa, mahtavaa- fiiliksiä on monilla muillakin. Mutta aivan aluks! Voisin hehkuttaa tätä tosi monilla ylistyssanoilla, oli super hyvä postaus ja nuo kuvat… aivan mahtavia! Reppureissaus on aina ollu oma haave, ja etenkin se, että näen oikeasti sitä paikallista kulttuuria. Olen Lapista, ja täältä kaupunkiin pääseminenkin on omanlaisensa elämys (:D). Ulkomaat ovat aina vetäneet puoleensa, ja paikka jossa saa nähdä (ainakin omasta mielestäni) paikallista kulttuuria on Kreikan erit pienet saaret. Aivan mahtavia! Meksiko postauksistasi olen saanut aivan valtavan matkakuumeen 😀 (+ instagram!!!) Kirjoituksien jälkeen keväällä olisi tarkoitus lähteä interreilaamaan pitkin Eurooppaa parin lukiokaverini kanssa ja vielä joskus haluan päästä Afrikkaan. Onneksi on koko elämä aikaa ja pitää muistaa haaveilla 🙂 Kiitos Venla ja toivottavasti jaksoit lukea! Vaikutat ihan huipputyypiltä <3

 32. juup

  Ihania kuvia! Hei voisitko tehdä postauksen sykemittareista? itse olen sellaista ostamassa ja olisi kiva kuulla kokemuksia.

 33. Paula Lahtinen

  Ihan huippua!!! Superhyvä postaus! Sä oot muutenkin mun suuri idoli ja nyt odotellaan seuraavia treenipostauksia 🙂 Enkä ole meinaan enää mikään nuorityttö vaan 11-vuotiaan tytön äiti, joka on näin ”vanhoilla päivillään” ( en oikeesti oo vielä ihan kauheen vanha :-P) alkanut haaveilla fitnessjutuista, JOTEN siksi SINÄ olet mun suurin inspiraationi !!!
  Jatka samaan malliin!!

 34. jenni

  Hyödyllinen ja ihana postaus! Äkkilähdöllä ois itekki tarkoitus kipasta lämpöön ens kuussa 🙂
  Kysymys rahasta = oliko teillä /onko teillä yleensä päiväbudjettia (esim et 40e päivässä varaa käyttää) ja miten pienillä summilla pärjää yleensä et saa syödäkseen ja katon pään päälle ?:)

 35. Pauliina A

  Kiva postaus ja tosi ihania kuvia 🙂 Itseäkin kiinnostas tollanen reissu jossa näkis sitä oikeeta elämää Meksikossa. Itse oon ollut kaks kertaa Playa del Carmenissa Riu Tequila hotellissa, ja tosi vaikee uskoa että joku ei voi tykätä siitä paikasta yhtään 😀 Se oli ihan unelmaa, kuin ois paratiisissa ollut.

 36. Eveliina

  Heips, hyviä vinkkejä löysin kirjoituksestasi, olen keväällä lähdössä espanjaan ja oon alkanu miettimään tuota omatoimimatkaa kun kaikki ovat sitä niin paljon nyt hehkuttanut ja täältä löytyikin sopivasta hyviä vinkkejä kiitos siitä 🙂
  Blogiasi on muutenkin ihana lukea persoonallisen kirjoitustavasi vuoksi ja sinuun on helppo samaistua! blogistasi löysin innon taas salikuntoiluun ja siitä kohti kesäkuntoa! Lisää reseptivinkkejä kaipaisin 🙂 Hyvää alkanutta vuotta!

 37. neea

  Tuliko teillä matkassa mitään vaarallisia tai vähän kuumottavia tilanteita?
  Itseäni kiinnostais hirveesti tollaset reissailut mutta kaikenlaiset vaarat jne aina vähän pelottaa.

 38. Linnea

  Olipas mielenkiintoinen ja hyödyllinen postaus 🙂 Kuinka paljon yö suunnilleen maksoi tuollaisessa hienommassa hotellissa?

 39. Nooris

  Rakastan sun blogias, ihan uskomattoman inspiroiva! 🙂 Oon jo pitkään miettiny reppureissaamists ja tässä postauksessa tuli hyviä vinkkejä. Mietin että miten luotettavia sellaset halvat hostellit ovat? Onko sulle tullu vastaan huijaamista kans majoituksen suhteen? Oikeen hyvää loppuviikkoa! 🙂

Lähetä kommentti