05.04.2017 | 7 Kommentit

YSTÄVÄKIRJA

Minusta ystäväkirjat ovat viihdyttävää luettavaa, niin ne vanhat paperiset versiot, kuin myös nämä uudemmat blogeissa ajoittain vilahtelevat. Niinpä päätin pitkästä aikaa toteuttaa vastaavan täällä ja rustailla teille hieman vastauksia kysymyksiin.

Nimeni on: Venla Eveliina Savikuja

Jotkut tosin kutsuvat minua nimillä: Venkku, Vebu, Vesa, Venbu, Vensku, Venski

Olen syntynyt: Jorvin sairaalassa

Pienenä olin varma, että minusta tulee: eläinlääkäri, poliisi, näyttelijä (Onneksi pääsin työharjoitteluun eläinlääkäriin ja siellä totesin, ettei minusta tosiaan olisi kyseiseen ammattiin. Kaikki kunnioitus arvokasta työtä tekeville eläinlääkäreille. Minä itkeä pillitin siellä niitä eläinkohtaloita ja surullisia tapauksia kokonaiset kaksi viikkoa.) 

Kolme parasta piirrettä minussa on: empaattisuus, heittäytyminen, huumorintaju

Lähitulevaisuuden suunnitelmiini kuuluu: passikuvan ottaminen (jälki edit. Kävin juuri ottamassa sen, jes!) ja passihakemuksen täyttäminen, postissa käyminen (jälki edit. tulipa käytyä juuri sielläkin samalla. Kunnon asioiden hoitopäivä!), äänestäminen

Suosikkikaupunkini: Helsinki on aika ihana. Tällä hetkellä tosin harmauden takia teleporttaisin itseni mieluiten Los Angelesin hiekkarannalle auringonnousua ihailemaan tai Guatemalan pienen kylän banaanipuun alle istuskelemaan.

Suosikkibiisini tällä hetkellä on: Apua, olen oikea misheard lyrics -mestari. Enkä tämän vuoksi ikinä tiedä biisienkään nimiä. Hyräilen ja laulan (useimmiten juurikin ihan väärillä sanoilla), silloin kun pyydän jotakuta soittamaan jonkin tietyn kappaleen.

Suosikkiravintolani on: kaikki mistä saa makoisaa ruokaa. Tähän mennessä kaikista ultimaattisimmat & suussa sulavimmat ravintolaelämykset ovat olleet Farangin ja Gaijinin vegaanimenut.

Suosikkijuomani on: Vesi. Olen innostunut myös hyvistä kahveista. Hörpin sellaista juuri tälläkin hetkellä.

Suosikkisarjani juuri nyt on: Modern Family

Suosikkikosmetiikkatuotteeni tällä hetkellä on: Limen makuinen vegaaninen huulirasva.

Suosikkisovellus puhelimessani on: Muistikirja, onko se sovellus?  😀 Tykkään kirjoitella aina päivälle pikalistoja tehtävistä asioista. Se rauhoittaa poukkoilevaa mieltäni.

Mitä pakkaat mukaan matkalle? Nykyään koitan selvitä mahdollisimman vähällä. Kunhan on passi, rahat ja ehkä myös kamera.

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe? Useimmiten siivoan, pöyhin tai asettelen sohvatyynyjä ja keksin Mulanista lauluja ja lässytän niitä sille. 

Mitä teit viikonloppuna? Mökkeilin. Näin samanaikaisesti varmaankin yhteensä 14 peuraa seisomassa sumuisessa metsässä (taianomainen näky). Ja söin munkkeja.

Mikä on saanut sinut viime aikoina huonolle tuulelle? Tulin todella surulliseksi ja vihaiseksi nähdessäni uutisen, jossa kerrottiin Japanin uhmanneen kansainvälistä kieltoa ja tappaneen yli 300 valasta. 

Mitkä asiat ovat viime aikoina saaneet sinut hyvälle tuulelle? Tunnin puhelu kuntosalivaarini Auliksen kanssa (siinä ihminen, jonka upea ja positiivinen elämänasenne on niin ihailtava ja inspiroiva), eilisen iltapäivän auringonpilkahdus, tehokas kotitreeni, sekä saunominen pitkän päivän päätteeksi.

Viimeisin sisustusostoksesi: Kukkakimppu

Paras tapa tuhlata 50 euroa: jokin elämys, minimatka, leffa/esitys tai ravintolaillallinen.

Bravuurini keittiössä: Olen mestari väsäämään kaapin jämistä kaikkea nopeaa ja helppoa.

Perjantai-illan herkuttelua varten ostan kaupasta: nachomättö- ja suklaamousseainekset, kenties teen myös jotain kasvisdippejä & hummuksia. Rakastan kaikkia sössöjä ja pikkusuolaista.

Aurinkoisempaa viikonjatkoa toverit rakkaat!

PS. Palan halusta kuulla mitä te puuhailette kotona, kun kukaan ei näe? Paljastukset kehiin!

<3:Venla

7 Kommentit

  • Venla Savikuja

   Olipa sitäkin ihanampi kommentti, kiitos siitä!<3
   Todella mieltä lämmittävää ja ilahduttavaa kuulla 🙂

 1. Venla Savikuja

  Privaatti dancepartyt on ihan parhaita! 😀
  Eikä kissoillekaan juttelu kuulosta yhtään sen huonommalta! <3 🙂

 2. Minna

  Hmm, sillon kun joskus hyvinhyvin harvoin olen YKSIN kotona, eikä kukaan ole näkemässä… Tätä joudun oikeen pohtimaan, nämä hetket kun on niin todella harvassa neljän pienen lapsen äitinä. Aiemmin olisin laittanut yogaiasta jonkun hetkeen sopivan treenin pyörimään ja keskittynyt siihen millon missäkin kalsareissa välittämättä siitä miltä näytän. (päälimmäinen vaatekerros vaan potkastaan sivuun…) Viime aikoina olen mieluummin ottanu torkut..

 3. Venla Savikuja

  Voi et tiedäkään miten tämä kommentti ilahdutti. Pelastit mun illan! Tuli niin hyvä mieli. 🙂
  Todella ihana kuulla, sillä siihen pyrin. Juurikin aitona pysymiseen. Löytämään iloa ja voimaa & nauttimaan niistä tuiki tavallisen arjen onnenhetkistä ja haasteista.
  Kiitos tuhannesti, kun kommentoit Sandra<3

  PS. Mahtavalta ja hauskalta kuulostaa sun kotipuuhat!

 4. Henriikka

  Sillon ku oon yksin kotona ni mä saatan pitää dancepartyt ja laittaa vaa musat kovalle ja tanssii niin kauan ku jaksan ja joskus testailen erilaisia asukokonaisuuksia ja meikkejä.. Vähä niinku semmonen oma muotinäytös vaik ei ne vaatteet aina niin muodikkaita ookkaan 😉 sitte mä myös höpötän meiän kissoille tosi paljon

 5. Sandra

  Sun blogia lukiessa tulee aina hyvälle mielelle – valitettavan moni keskittyy paljon sellaiseen pintakuvaan ja tunnutaan arvottavan eniten sitä ulkopuolista täydellisyyttä, kuten timmiä kehoa, täydellisen eleganttia ja siistiä asuntoa, kalliita ravintolaillallisia ja super täydellisiä ja kauniisti aseteltuja 100% natural terveys ruoka-annoksia, mikä luo paineen siitä, ettei oma elämä ole niin täydellistä aina kiireisen arjen keskellä. Sun blogissa on ihanan estetiikan lisäksi ihan sitä perusarkea ja sellaisia aidon elämän onnen hetkiä, kuten perus mökkiviikonloppu, mulanin kanssa hassuttelu ja perjantain nachot. Lisäksi tuot esiin tärkeitä asioita ja selkeästi näkee, etteivät sun arvot kohdistu sellaiseen materialistiseen täydellisyyteen ja täydelliseen ulkonäköön, vaan tuot esiin esim. läheisten ja luonnon ja positiivisuuden arvot ja siksi tykkään sun blogista ihan törkeästi! Tää on kyllä todella sellainen blogi, josta saa ammennettua valtavasti positiivista mieltä 🙂

  Ja paljastuksia kotipuuhista – kun olen yksin kotona yleensä suuntaan keittiöön, laitan soimaan sekalaista musiikkia (lapsuuden suosikkeja, kunnon tanssibiisejä ja siirappisia rakkauslauluja) ja aloitan reseptikehittelyt ja kokkailen ja leivon (tykkään kehittää leivonnaisia terveellisempään muotoon) ja siinä puuhaillessa lauleskelen niin paljon kuin keuhkot kestävät 😀

Lähetä kommentti