11.12.2015 | 9 Kommentit

Vegaanin jouluruoat part III

Viime viikot ovat olleet todella kiireisiä, ja seuraavan päivän ruokien kokkailut ovat ajoittuneet useampaan otteeseen iltamyöhälle, mutta mikäs sen rentouttavampaa, kun hääriä keittiössä ja odotella itsetehdyn porkkanalaatikon paistumista, jouluisen tuoksun leijaillessa ympäri asuntoa.

On mahtava herätä uuteen aamuun tietäen, että hektisen päivän sapuskat ovat jo valmiina. Olen ollut ihan intopiukeena näiden vegaanisten jouluruokien kimpussa!

Lupasin teille myös perinteisempiä jouluherkkuja, joten mikäs sen perinteisempi on kuin porkkanalaatikko.

Tällä kertaa riisin virkaa toimittaa kvinoa, joka on proteiininlähteenä riisiin ja muihin viljoihin verrattuna erityisen hyvä, sillä se sisältää niitä enemmän proteiinia. Kvinoa sopii myös keliaakikoille. Siinä on myös paljon ravintokuitua, fosforia, rautaa ja magnesiumia, sekä ihmisen tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja.

Kolmantena reseptinä on siis:

Kvinoa-porkkanalaatikko

Ainekset:

  • 1 kg porkkanoita
  • 2 dl kvinoaa
  • suolaa
  • 1 tl rypsi- tai oliiviöljyä 
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2-3 tl fariinisokeria tai muutama rkl agavesiirappia
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • ripaus valkopippuria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • rypsi- tai oliiviöljyä
  • ja halutessaan korppujauhoja

Kuori ja paloittele porkkanat ja laita ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen.

Huuhtele kvinoa ja keitä se suolalla maustetussa vedessä (n.5-10min).  Jätä kvinoaan selvä purutuntuma. Kaada ylimääräinen vesi pois ja sekoita kvinoan joukkoon teelusikallinen öljyä.

Kun porkkanat ovat pehmeitä, kaada keitinvesi pois ja soseuta porkkanat, sekä kaurakerma tehosekoittimella/sauvasekoittimella. Mausta sose fariinisokerilla tai agavesiirapilla, neilikalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä.

Sekoita kvinoa porkkanasoseen joukkoon. Mausta seos vielä lopuksi suolalla. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä porkkana-kvinoaseos vuokaan ja ripottele halutessasi pinnalle ohut kerros korppujauhoja. Paista uunissa 175 asteessa n. 50 minuuttia.

Tästä tuli ihan TÖRKEEN HYVÄÄ! Suosittelen!

Resepticreditit kuuluu jälleen inspiroivalle Chocochilin Elinalle, kiitos!

VEGAANIN JOULURUOAT PART I -postaukseni löydät TÄÄLTÄ!

VEGAANIN JOULURUOAT PART II -postaukseni löydät TÄÄLTÄ!

1. 1. 2016 BLOGI MUUTTAA OSOITTEESEEN www.venlasavikuja.fi

Oikein makoisaa viikonloppua toverit!

PS. Kiitos jälleen edelliseen postaukseen tulleista kommenteistanne! Ihanaa, että otitte osaa keskusteluun ja kerroitte omia kokemuksianne.

 

<3:Venla

9 Kommentit

  1. Olavi

    Moi Venla,

    Jos sopii kysyä, niin millä kameralla otat näitä kuvia? Käytätkö mitään aputarvikkeita vai saako tällaisia kuvia ihan kodin valojen avulla pelkkää kameraa käyttäen?

    • Venla Savikuja

      Moikka Olavi!
      Tällä hetkellä olen ottanut ihan kodin valojen avulla. Kuvailen Nikon D750 kameralla ja 24-120mm f4 -objektiivilla. 🙂

  2. susanna

    Kiitos Venla näiden ohjeiden jakamisesta, on ollu hyviä! Ja suosituksestasi katoin cowspiracyn joka sai kattomaan asioita uudella tavalla. Terkuin uusi vegaani. 🙂

    • Venla Savikuja

      Joo todellakin tykkäsin! Samaa mieltä, kvinoa tosiaan sopii siihen paremmin kun hyvin! Kiitos paljon Elina sinulle kaikista muistakin huikeista resepteistä! 🙂

      • Marianne

        Tätä oli pakko kokeilla joulupöytään ja kehujahan se sai, ettei ole niin tuhtia kuin normaali porkkanalaatikko ym. Itse tykästyin tosi paljon tähän 🙂 Sokerit/siirapit jätin pois, kun en niin kamalasti pidä makeasta suolaisessa ruoassa 🙂

  3. Lotta

    Hei Venla! Mulla tässä vuoden ollut enemmän vähemmän kallistumassa vegaaniksi. Mulla kuitenkin vähän hassu olo, kun ratsastan hevosilla joilla käytetään nahkavarusteita. Minulla on myös nahkakenkiä ja -laukkuja. Miten sä olet tehnyt, kun sullakin taitaa olla nahkalaukkuja?

  4. Sari

    Kiitos reseptistä, tämä oli mainiota! Tein pieniin foliovuokiin, niin osa on kätevä laittaa pakkaseen 🙂

Lähetä kommentti