08.02.2016 | 1 180 Kommentit

USKALLA MUUTTUA

In collaboration with Samsung

Tuttuun turvautuminen saattaa monesti tuntua helpommalta ja siksi miellyttävämmältä vaihtoehdolta, mutta useasti kuitenkin ne palkitsevimmat tunteet kumpuavat juurikin itsensä haastamisesta ja ylittämisestä. Uskalluksesta yrittää rohkeasti tavoitella unelmiaan.

Koska olen elämäntapamuutosten ja erilaisten uusien päätösten myötä huomannut, että oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen on kantanut hedelmää ja monet kerrrat osoittautunut erittäin opettavaiseksi ja kehittäväksi. Olen siitä syystä halunnut aiemminkin kannustaa ja rohkaista myös teitä rakkaita lukijoitani tekemään pieniä ja isoja, joskus jopa alkuun pelottavalta tuntuvia muutoksia liittyivät ne sitten mihin elämän osa-alueeseen tahansa.

Samsung haastoi mut kokeilemaan uutta Galaxy S6 edge+ puhelinta. Täytyy myöntää, että vaikka kyse onkin puhelimesta, niin vanhan luurini käyttöön tottuneena ja paljon työasioihin sitä käyttäneenä, tuntui ajatus aluksi jopa hieman jännittävältä.

Onnekseni kuitenkin taas jossain siellä mieleni sopukoissa pieni ääni muistutti: ”Älä suotta tutustamatta ja perehtymättä tuomitse”.

Niin kuin kautta aikojen, juurikin uudet asiat ja tietämättömyys saattavat pelottaa. Omassa elämässäni olen huomannut, että oli kyse sitten irtaantumisesta pois tutusta ja turvallisesta työympäristöstä, harppauksesta eteenpäin unelmiensa tavoittelussa, liikuntatottumuksien vaihtamisesta tai ruokavalio ja elämäntapamuutoksista, on asioihin perehtyminen ja isojen muutosten tekeminen avartanut, suorastaan valaissut, sekä osoittautunut erittäin palkitsevaksi. 

Siksi päätinkin heittäytyä tähänkin haasteeseen tuolla samalla innolla ja janolla oppia uutta.

Alkuun uusiin asioihin totuttelu saattaa vaatia hieman aikaa ja kärsivällisyyttä. Onnekseni tämän puhelimen kohdalla sitä ei vaadittu kuin muutama hassu päivä.

Jälleen täytyy todeta, ettei hyppy muutokseen pettänyt tälläkään kertaan. Otin puhelimen käyttöön juuri ennen reissuamme, ja näin jälkikäteen ajatellen se oli erittäin fiksu veto, sillä siinä vaiheessa missä hellelukemissa reissutovereiden puhelimet ilmoittivat : ”Puhelimesi pitää jäähtyä ennen kuin voit käyttää sitä”  ja sammuivat. Minun Samsungini porskutti eteenpäin muitta mutkitta. Eikä meidän täten tarvinnut odotella keskellä viidakkoa pimeän tulemista ja puhelimen viilenemistä, jotta yhteydet pelittäisivät. 😀 Suomen koville pakkaslukemille palatessani, ei miinusasteetkaan ole saaneet puhelintani kertaakaan hyytymään, toisin kävi vanhan luurin kanssa. Tämä oli siis erittäin tervetullut ominaisuus, sillä harrastan aamulenkeillä usein juurikin radion tai musiikin kuuntelua puhelimestani, ja työmailejakin tulee hoidettua ulkona liikkeellä ollessa.

Reissussa ollessani jopa kanssamatkustajat hämmästelivät puhelimeni kameran huippu kuvanlaatua ja värien toistoa.  Samsung Galaxy S6 edge+:n kamera on 60% valovoimaisempi kuin tavallinen pokkarikamera ja kilpailee valovoimassaan erittäin valovoimaisten järkkärilinssien kanssa. Pimeässä kuvatessa en ole siis koskaan aiemmin saanut puhelimella näin tarkkoja kuvia. Uuden puhelimen kameran laatu yllätti minut rehellisesti sanottuna täysin. Aluksi jännitin matkalle lähtiessä juurikin tuota puhelimen kameraa, sillä töiden puolesta tulee otettua paljon kuvia niin järjestelmäkameralla kuin puhelimellakin. Onneksi tuokin ”huoli” osoittautui aivan turhaksi ja sain loppujen lopuksi upeimpia kuvia, mitä olen puhelimella ikinä ottanut.

NYT TEILLÄ RAKKAILLA LUKIJOILLANI ON MAHDOLLISUUS VOITTAA SAMANLAINEN HUIKEA Samsung Galaxy S6 Edge+ 32 Gt 4G. Voittaja saa valita värin (musta tai kulta). Arvo 849 euroa.

Osallistu kilpailuun kommentoimalla tämän postauksen alle:

Mikä on ollut elämäsi yksi jännittävimmistä muutoksista? Muutos, josta olet jälkikäteen ollut kiitollinen. Muista laittaa kommenttiisi mukaan sähköpostiosoitteesi, jotta palkinto saadaan toimitettua perille. Kilpailu päättyy 18. 2. 2016

 Paljon tsemppiä skabaan!

<3:Venla

 

Kilpailun säännöt:

Järjestäjänä toimii OSG Viestintä, Aurakatu 14b, Turku. Osallistuneiden kesken arvotaan Samsung Galaxy S6 Edge+ 32 Gt 4G. Arvontaan voivat osallistua kaikki Suomessa asuvat, 18-vuotta täyttäneet henkilöt. Alle 18-vuotias tarvitsee osallistumiseen vanhempien luvan.  Arvonnan voittaja sitoutuu maksamaan mahdolliset veroseuraamukset näissä virallisissa säännöissä ilmoitetusta palkinnosta. Voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. 

1 180 Kommentit

 1. Emppupemppunen

  Jännittävin juttu oli vakituisen työpaikan saaminen, kun joutui jättämään ihanan työporukan. Ja toki ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen toi myös pienen jännityksen, kuinka sitä osaa olla yksin. Mut kaikesta on selvitty hyvin ja olen tyytyväinen tähän tilanteeseen 🙂

 2. Elli

  Mun elämäni suurin muutos tulee tapahtumaan syyskuussa, kun muutan jatko-opiskelemaan Lontooseen. Pitkän hakuprosessin jälkeen sain paikan London School of Economicsista. Uskon että opiskelu kansainvälisessä ympäristössä on huikea kokemus ja tilaisuus oppia elämästä ja itsestä ja kehittyä. Rakastan uusia kulttuureja ja matkailua ja uskon että uusia työmahdollisuuksia avautuu opiskeluvuoden jälkeen. Viime kerralla kun asuin ulkomailla löysin todellisen innon urheiluun pt-tapaamisissa ja sitä kautta olen alkanut seuraamaan tätä blogia. Muistakaa, että mikä tahansa on mahdollista, jos itsellä on tarpeeksi motivaatiota ja positiivinen asenne 🙂 Omien unelmien toteuttaminen vaatii sitä uskallusta ja on vaikeuksista huolimatta aina sen arvoista.

 3. Mira

  Aikoinaan (pian jo 8v sitten apua!) Turkuun opiskelemaan lähteminen ja sittemmin tänne töihin jääminen. Uskalsin aloittaa oman elämäni kaukana kotoa – se kannatti! 🙂

 4. Emg

  Viime syksynä jäin ilman opiskelupaikkaa ja edessä oli välivuosi. Kuulin työharjoittelumahdollisuudesta, ja pääsinkin läheiseen päiväkotiin työkokeiluun. Olen saanut paljon käytännön kokemusta lastentarhanopettajan ammatista! Olen aivan varma, että tämä puolenvuoden päiväkotityöskentely auttaa valtavasti tulevissa lastentarhanopettajan opinnoissa. Ilman välivuotta en olisi saanut tutustua mahtaviin työkavereihin, ihaniin lapsiin ja oppimaan käytännön kautta!

 5. heidiii

  Ehdottomasti elämäni tähän mennessä suurin muutos tapahtui, kun muutin 16-vuotiaana yksin asumaan uudelle paikkakunnalle. Kävin peruskouluni pienessä kyläkoulussa ja, kun oli aika siirtyä lukioon opiskelemaan, päätin lähteä isommalle paikkakunnalle ja isompaan lukioon. Koska kyyti ei kotikylältäni lukioon onnistunut, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin muuttaa yksin asumaan. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka muutos oli iso ja alussa pelottavakin, en ole hetkeäkään katunut päätöstäni. Yksin eläminen on kasvattanut minua aivan valtavasti ja tiedän, että pystyn ottamaan vastuuta ja hoitamaan omat asiani. Ja aina voi pyytää apua, jos jokin asia mietityttää. 🙂 Tänä kevääni olisi edessä yo-kirjoitukset ja jatko-opintoihin hakeminen. Olen jo päässäni pyöritellyt ajatusta, että pitäisiköhän taas uskaltaa ja muuttaa opiskelemaan eri paikkakunnalle, pois täältä tutuista ympyröistä, joissa olen nyt pyörinyt kolmisen vuotta…

 6. Nenna Pääkkönen

  Minun elämäni suurin ja jännittävin muutos on varmaan ollut oman hevosen ostaminen ja sen kanssa eläminen jokapäiväisessä arjessa. Sen myötä en ole vain kasvanut henkisesti, vaan myös olen oppinut ottamaan vastuun teoistani ja niiden seurauksista. Olen oppinut pitämään huolta itseni lisäksi myös lähimmäisistäni ja minulle rakkaista asioista.

 7. Käyttäjä1642

  Jännittävin muutokseni on varmasti se, kun viime vuonna hoitovapaalla ollessani irtisanouduin vakituisesta työpaikastani ja lähdin täysipäiväiseksi yrittäjäksi vieläpä todella vaikealle alalle ja vieläpä lama-aikaan. Päivääkään en ole katunut, vaikka vielä en palkkaa saakaan itselleni yhtään. Nautin joka hetkestä enemmän ja enemmän. Samaan syssyyn laitoin elämäni remonttiin, sillä lopetin tupakoinnin ja aloin liikkua säännöllisesti ja painoakin on tippunut sekä lihaksia tullut tilalle.

 8. Sanna

  Jännittävin ja tuorein suuri muutos oli tässä vuoden alussa. Aloitin syksyllä opinnot geronomikoulutuksessa ja koin, että opinnot eivät vastanneet sitä mitä olin kuvitellut ja tunsin että ala ei olekkaan minulle sopiva. Olin hämilläni ja olen aina ollut luonteeltani sellainen, joka menee junassa ja ns tyytyy osaansa, ajattelin että nyt minun pitää vain kestää valitsemallani tiellä. On aina tuntunut turvalliselta pysyä omassa rastissaan ja ajatus muutoksista ovat tuntuneet kammottavilta. Minua oli tuon koulutuksen lisäksi aina kiinnostanut sosionomikoultus, mutta koin etten olisi tarpeeksi kyvykäs alaan. Kuitenkin ajattelin salaa laittaa hakemuksen sosionomikoulutukseen, koska eihän siinä mitään häviä. Tapahtui niin että pääsin koulutukseen ja nyt kävi nopeasti niin että koulutus muuttui geronomista sosionomiksi. Nyt tajuan kuinka aliarvioin kykyjäni ja kuinka olisi ollut turvallista jäädä jo valitsemalleen tielle, mutta olen ylpeä että uskalsin ottaa riskin. Tämä päätös toi itsevarmuutta ja tästä lähtien aion pitää elämäni mottona sen että on uskallettava tarttua uusiin haasteisiin!

 9. Taina

  Jännittävin muutos on varmaankin ollut, kun muutin opiskelemaan toiselle puolelle Suomea. Sieltä yhteydet kotiin oli tosi huonot ja en päässyt käymään kuin pitkät lomat kotona. Kasvatti ihan älyttömästi ja huomasin, että minussakin on rohkeutta mitä aina ennen epäilin. Pärjäsin yksin, opiskelin mahtavaa alaa, tutustuin huippu ihmisiinm Sen jälkeen tällaisia muutoksia on helpompi tehdä ja se on mahtavaa. ☺

  Säpö: [email protected]

 10. Sinkku

  Jännittävin muutos on ollut ehdottomasti tiukasta uskonnosta eroaminen. Prosessi on ollut pitkä ja välillä hakattu päätä seinään ja itketti mutta vihdoinkin tuntee olevansa vapaa ja onnellinen 🙂

 11. Terhi Haanpää

  Äidiksi tuleminen, vaikka toive siitä oli melkein jo viskattu romukoppaan. Se oli ISO muutos niin itselle kuin parisuhteelle ja sellainen mitä ei oikeasti osannut ennakoida, niin hyvässä kuin pahassakin.

 12. Juulia

  Elämäni jännittävin muutos oli ehdottomasti päästää 4 vuoden sairastamisen jälkeen irti anoreksiasta ja masennuksesta ja löytää parannus liikunnasta. Nykyään olen personal trainer, onnellinen ja tasapainoinen ❤️

 13. Ilona

  Jännittävin muutos elämässäni liittyy varmaankin parisuhteeseen. Jätin yhden suhteen, jotta sain toisen tilalle. Tuntui vaan siltä, että oli löytynyt se oikea, kliseistä ilmaisua käyttääkseni 🙂 Yli viisi vuotta ollaan oltu yhdessä, joten päätös oli todellakin oikea <3

 14. Laura

  Jännittävin muutos on ollut ehdottomasti muutto toiseen kaupunkiin. Tämä muutos on ollut itselle sen takia hurja ja jännittävä, että päätös muttaa tapahtui todella yllättäen ja siihen meni vain kaksi tuntia aikaa. Muuttoa ei suunniteltu. Uudessa kaupungissa mua ei odottanut mikään tai kukaan, mutta koska asioilla on tapana järjestyä, niin yhtäkkiä huomasin olevani opiskelemassa sekä eläväni huikeaa elämää ihanien ihmisen ympäröimänä! 🙂 Nyt olen valmistunut ammattiin ja olen saanut matkan varrella monta elinikäistä ystävää <3

 15. Susanna

  Jännittävin muutos on ollut tulla äidiksi. Muutos on ollut takuu varamsti elämäni isoin, erilaisin ja vähiten tiesin mitä odottaa.

 16. krista

  Isoin muutos elämässäni tähän asti on ollut muutto toiselle paikkakunnalle, josta en tuntenut ketään ja koulukin oli ihan uusi. Onneksi sain pian monta uutta ystävää ja olen kokemuksia rikkaampana muuttanut hyvillä mielin takaisin lähtö paikkakunnalle. Mutta tästä edespäin tiedänpähän pärjääväni muuallakin.

 17. Alice Axelsson

  Isoin muutos oli se, kun näin ensimmäistä kertaa mun nykyisen rakkaan poikaystäväni! Onneksi uskalsin nähdä hänet livenä, vaikka aluksi epäröin.

 18. maria s.

  Moikka! Vaikka kuinka yksinkertaiselta kuulostaa tämä mun ”isopieni” muutos, on se kuitenkin se, että olen oppinut ja jopa ”opetellut” olemaan ihan oma itseni. Niin parisuhteessa, kaverisuhteissa ja työsuhteissa. Olen vihdoin älynnyt sen, että kelleen ei tarvitse esittää mitään tai mielistellä ketään, vain siksi että muut hyväksyisi minut omana itsenäni. Joitain ihmissuhteita on kyllä tämän takia ns. ”Jäähtynyt” siksi etten enää menekkään muiden pään mukaan kaikkeen, vaan omani ja osaan nykyään kieltäytyä asioista mitkä minua ei niin kauheasti kiinnosta. Mutta on se ollut sen arvoista, tressi ynnämuu helpottanut kovasti ☺ jäin myös vastikään työttömäksi, ja päätinkin etten suinpäin lähde välttämättä ensimmäiseen työhön mikä vastaan tulee, vaan kuuntelen omia tuntemuksia työnkin suhteen, vaikka monet tutut (kaverit ym) ovatkin olleet sitä mieltä ettei täällä ilman työtä pärjää ja pakkohan sitä jotain on tehdä!. Kyllä se sopiva ja pitkäaikainen työ löytyy vielä minullekin, vaikka vähän aikaa menisikin.
  Tässä siis osa mun tän hetkisestä muutoksesta. ☺
  ps. Kiitos ihanasta blogista, olet monien päivien piristys! ♡

 19. An

  Elämäni jännittävin muutos on ollut varmasti opiskelujen aloittaminen uudella alalla. Kannattaa uskaltaa heittäytyä!

 20. Jonna Luumi

  Suurin muutokseni on ollut, kun lähdin 17-vuotiaana yksin ulkopaikkakunnalle opiskelemaan jättäen kaverit kotikaupunkiini. Muutaman vuoden päästä päätin jättää sen kaiken entisen elämän ja kaikki ystäväni taakseni ja aloittaa jälleen uudessa kaupungissa aivan tyhjältä pöydältä. Nyt lähes 7- vuoden jälkeen rinnalleni on löytyny 2 hyvää ystävää joiden kanssa jakaa kaiken ja toinen näistä on lapsuuden ystäväni, jonka kanssa olemme tunteneet 22 vuotta. Hän teki aikoinaan saman muutoksen eikä ole katunut päivääkään.

  • Aurora

   Suurin muutokseni oli kaltaiselleni ”hiirelle” muuttaa 300 kilometrin päähän aivan yksin kohti tuntematonta ja astella uuteen työpaikkaan. Kaupungista en tunne ketään. Asiaan vaikuttaa vielä se että kärsin todella pahasta paniikkihäiriöstä ja entisessä tuppukylässäkin kauppaankin meneminen yksin oli mahdottomuus. Erosin 6 vuoden suhteesta, laihduin 15 kiloa ja muuttuin ihmisenä aivan toiseksi, vain hyvällä tavalla. En olisi ikinä uskonut että minusta on tähän kaikkeen ja etenkin paniikkihäiriöt muistaen en olisi uskonut voivani muuttaa aivan yksin paikkaan jota en tunne yhtään ja josta en tunne ketään ja kyseessä on vielä iso kaupunki. Olen tajunnut että kaikki lähtee itsestä ja kunhan vain uskaltaa astua mukavuusalueen ulkopuolelle, voi kaikki muuttua aivan erilaiseksi ja minun kohdallani jokainen suuri askel oli vain hyvä!

 21. Jenni

  Sain kokea jotain, mitä en osannut odottaa. Tiesin mihin olen menossa ja mitä tekemään mutta en vain sisäistänyt sitä. Luulin myös tuntevani itseni.
  Aina olen matkustanut tuttuihin ja turvallisiin paikkoihin mutta tammikuussa lähdin Guatemalaan. Minulle matka oli todella herättävä ja sen aikana menin oman mukavuusalueen ulkopuolelle.
  Matkan alussa tuli mieleen että luovutan, ei minusta ole tähän. Mietin että mitä minä täällä teen. Oli epävarma olo. Pieni asia toiselle mutta suuri minulle.
  Suurin asia minulle oli kulttuuriero. Olen aina ajatellut että voin matkustaa mihin tahansa, mikään ei hetkauta. Mutta alkeellisuus teki surulliseksi. Välillä jopa oloni turvattomaksi.
  Matkakumppanit eivät olleet minulle entuudestaan tuttuja, mutta matkan mittaan heistä sain tukea ja sain kokea jotain minun elämäni mullistavaa. Paikalliset olivat mahtavia ihmisiä, iloisia sekä onnellisia vaikka elivät hyvin köyhästi. Varsinkin lapset veivät sydämeni.
  Tällaiselle materialistille oli erittäin herättävää kokemani matka. Nähdä omin silmin. Kokea. Huomata mikä on tärkeää. Poiketa tutusta ja turvallisesta.
  Huomata että, hei, mikä upea kokemus josta saan kertoa eteenpäin!

 22. Jenna

  Luulenpa, että tämä suuri muutos on vasta tulossa. Lukio loppuu, pääsykokeet, valmistuminen, mahdollisesti muutto vieraalle paikkakunnalle tai sitten ei. Entäs jos en pääsekään kouluun? Pääsenkö töihin vai mitä teen. Elämäni ei olekaan enää tuttua ja turvallista päivittäistästä koulussa käyntiä. Uskonpa, että vuoden päästä olen tyytyväinen tapahtuneisiin, oli sitten elämäntilanne mikä tahansa. On jännää, kun ei voi yhtään sanoa, mistä sitä itsensä tulee löytämään 🙂 Täytyy vaan painaa töitä niskalimassa kevät eteenpäin!

 23. Irene Moilanen

  Jännittävin muutos oli ehkä se, kun lähdin toisen asteen koulutukseen ja muutin samalla pienestä kylästä kaupunkiin. Koulu ja uusi koti ovat antaneet minulle paljon ja olen pyrkinyt antamaan myös kaikkeni niille. Olen aikuistunut valtavan paljon näiden parin vuoden aikana, että ihan itsekin välillä pysähdyn sitä ihmettelemään. Ja sen muutoksen olen ihan itse saanut aikaan! 🙂

 24. Hanna Katajisto

  Elämäntapamuutos vuosi sitten. Ennen mun lautaselta ei löytynyt yhtään vihreää ja liikuin korkeintaan työpäivän jälkeen sohvalta jääkaapin kautta sänkyyn. Nykyään syön terveellisesti ja harrastan kuntosalia, pyöräilyä, joogaa ja lenkkeilyä. Voin paremmin ja energiaa riittää! 🙂

 25. Jenna

  Jännittäviä hetkiä on ollut, yksi niistä oli kun ryhdyin ystäväni firman yhden lyhyen projektin projektipäälliköksi – liittyi alaani joten osasin auttaa projektin teossa. Jännittävää mutta onneksi tein sen. 🙂

 26. Milka

  Yksi jännittävä muutos on kun monen vuoden pähkäilyjen jälkeen päätin lähteä au pairiksi Hollantiin 🙂 ja tätä kokemusta en vaihtaisi pois mistään hinnasta! Upea kokemus nähdä maailmaa ja itsenäistyä. Minä arka ja ujo yksin maailmalla oli alkuun jännittävä ajatus mutta hyvin omen pärjännyt ja huomaan että olen kasvanut ihmisenä todella paljon. Tästä on hyvä jatkaa kohti unelmia kun tietää että uskaltaa 🙂

 27. Ansku

  Jännittävä muutos on ollut, kun toteutin viimeinkin pitkäaikaisen unelmani ja ryhdyin harrastamaan kilpaurheilua joulukuussa!

 28. diana puskin

  Suurin muutos oli muuttaa 17 vuotiaana suomeen opiskelemaan. Siitä töihin.omakotitalon osto ja paras muutos tähän päivään esikoisen syntymä 🙂

 29. Liisi

  Se kun uskalsin katkaista muutaman ihmissuhteen jotka toivat vaan negatiivista energiaa elämääni

 30. Maiju

  Lähteä opiskelemaan uutta, toista ammattia toiseen kaupunkiin perhearjen keskeltä. Ei ehkä kuulosta isolta asialta, mutta on yllättävän haastavaa ajoittain. Enkä kyllä ole katunut päivääkään

 31. Outi Kokko

  Tapasin poikaystäväni n. vuosi sitten ja yhdessä jaettu arki on paras ja jännittävin muutos elämässäni ❤ hyvät ja huonot asiat voi kohdata yhdessä, ei tarvitse enään yhdelle tehdä ruokaa, pestä pyykkiä tai käydä nukkumaan. Olen onnellinen ❤

 32. liisu

  Uskaltauduin ns. itsenäiseksi. Olin ennen toisten pompoteltavissa ja määräiltävissä. En uskaltanut suoraan sanottuna tehdä mitään ellen kysynyt sitä joltain muulta. Ne ajat ovat takana ja rohkaistaan kuuntelemaan omia ajatuksiani. En päässyt valitsemaan omaa polkua elämässä, mutta nyt, sen ajan jättäneenä olen onnellisesti kihloissa ja opiskelen kohti unelma ammattiani. Kaverini jotka eivät tätä muutosta kestäneet ovat tippuneet pois, mutta tilalle on jäänyt ne tosi ystävät<3 Voin sanoa etten kadu!

 33. Helena

  Jännittävin muutos tapahtui elämässäni viime vuonna,kun muutin omilleni pitkäaikaissairastelun ja opiskelun vuoksi.Opiskelu saatiin toimimaan erityistilanteessa toisella paikkakunnalla.Lisäksi uusi ympäristö ja ihmiset auttoivat paranemisessa. Yksin asuessa olen tullut rohkeammaksi ja itsenäisemmäksi.Tämä muutos on ollut iso nuorelle urheilijalle.

 34. emmau

  Ehdottomasti se, kun päätin, että alan nauttia täysillä elämästäni! Eli aloin kokeilla uusia asioita, heittäytyä hetkeen, karsin negatiiviset ihmiset ympäriltäni ja keskityin niihin henkilöihin, joiden seurasta nautin, haastan itseäni poistumaan mukavuusalueelta, opin kuuntelemaan itseäni ja kroppaani aivan uudella tavalla. Tää ”itseeni tutustuminen” jatkuu edelleen, mutta jo tässä ajassa oon niin paljon itsevarmempi, tunnen itseni paremmin ja elämä on aika siistii;)

 35. Jutta

  Ohoh, ompas upean kuuloinen puhelin. 🙂
  Jännittäviä muutoksia olisi helppo nimetä heti montakin, mutta yksi jännittävimpiä on ollut muuttaa miehen luokse uudelle pienelle paikkakunnalle yli 150 kilometrin päähän jättäen lempikaupunkini ja kaiken tutun taakse. Vielä melko tuntematonkin oli uusi kotipaikkakuntani, eikä ystäviäkään ollut tältä uudelta seudulta. Jälkeenpäin olen niin iloinen, että uskalsin harpata kohti uutta!
  Hyvää kevättä Venla!

  Jutta

 36. Jenni

  Suurin muutos elämässäni oli lähtö opiskelemaan ulkomaille, enkä ole sitä muutosta katunut hetkeäkään.

 37. Laura

  Se kun lähdin armeijaan. Kasvatti paljon ihmisenä ja opetti paljon. Aluksi jännitti, mutta jälkeenpäin ainoastaan ylpeydellä tuota kokemusta ja sen luomia muistoja kantanut. Sain monta hyvää ystävää.

 38. tipi87

  Ehdottomasti jännittävin tilanne ja muutos itseeni liittyen on ollut, kun lähdin esikoiseni syntymän jälkeen liikkumaan v.2011!! Minulla on ollut hiihto ja yleisurheilu historiaa aiemmin mutta koskaan, en Koskaan ollut käynyt ryhmäliikunta tunneilla missään.. päätin sen kotona nyhjöttämisen sijaan repiä itseni sohvalta ja menin ensimmäistä kertaa Zumba tunnille! Voi jestas sitä jännittämisen määrää mutta härregyyd se tunne ja vapautuneisuuden olo!Oli ehkä turhan haastava ensimmäinen ryhmis tunti mutta se ehdottomasti kannatti ja siitä lähti matkani hyvään fyysiseen kuntoon! Sillä tiellä ollaan edelleen! Ihanaa kevään odotusta Venla, olet todella innostava persoona!

 39. Enni

  Elämäni jännittävin muutos.. Varmaankin yksi isoimmista on ainakin nykyiseen parisuhteseen heittytyminen! Alkuun mietin ja jännitin että kannattaako, mutta onneksi uskalsin, en ole katunut tähän mennessä. Enkä usko että tulen ikinä katumaankaan. 🙂

 40. Anna

  Yksi jännittävimmistä muutoksista tulee tapahtumaan nyt lähi päivinä kun lähden Norjaan työhaastatteluun, ja uskon että tuo muutos elämässä ei tule olemaan ollenkaan huono, mutta tähän asti jännittävin ja paras muutos on ollut kun jätin vanhan työn ja kaiken tutun ja turvallisen ja muutin uudelle paikkakunnalle. 🙂

  • Laura

   Ehdottomasti pelottavin muutos oli työpaikan vaihtaminen tutusta, ja ennen kaikkea vakavaraisesta yrityksestä nykyiseen start upiin. Palkka laski, työnkuva muuttui ja varmuus tuloista sekä työn jatkuvuudesta katosivat. Tilalle sain mahtavat työkaverit, haastavat työtehtävät ja niiiin paljon onnellisemman itseni. Todellakin kannatti! Ei se raha aina onnea tuo, vaikka auttaahan se laskujen maksussa…

  • Tiina Keskinen

   Jännittävin muutos on itsellä vielä kesken, mutta matka siihen on jo aloitettu. Olen aina liikkunut enemmän tai vähemmän pyörräillen ja kävellen, ja haaveillut kauan kropan muokkaamisesta salitreeneillä ja oikeanlaisella ruokavaliolla. Sali tuli mukaan kuvioihin puolentoista vuotta sitten ja olen päättänyt viedä tämän muutoksen loppuun kropan muokkaamisesta lihaksikkaammaksi ja lisätä omaa hyvinvointia. Muutos tulee olemaan rankka, kauan odotettu ja sitäkin toivotumpi. Muutos alkaa päätöksestä. Ja ilman päätöksiä ei voi saavuttaa mitään. Kiitos inspiroivasta blogista! 🙂

  • Tiia Tuominen

   Viime vuonna mulle tapahtu elämässä monta muutosta josta kaikista pääsin yli perheen ja ystävien avulla.
   Syyskuussa äitini ja isäni erosivat pitkän harkinnan jälkeen ja minä muserruin täysin..halusin että kaikki pysyis ennallaan.. isäni meni myös rikki erosta,yritin häntä tukea kaikin keinoin.. lokakuun alussa sain tietää yhtäkkiä että minusta tulee nuori äiti ja se sai kaikki sekaisin.. mietin monta kertaa mitä teen ja miten pärjään.. laskettu aika oli jo joulukuussa.. mitään oireita ei ollut.. mutta tyttö päättikin tulla jo marraskuun puolessa välissä.. ja pappani kuoli viikkoa aiemmin.. tärkein ihminen mulle. Sillon mietin ja mietin nytkin oliko kaikella tarkoitus.. nyt olemme mieheni kanssa onnellisia tytöstämme ja meillä menee hyvin vaikka kaikkea tapahtukin samaan aikaan..

  • Tiina

   Jännittävin muutos on vielä kesken, mutta matka muutokseen on jo alkanut. Olen enemmän tai vähemmän harrastanut pyöräilyä ja lenkkeilyä, mutta haaveena on aina ollut kropan muokkaaminen lihaksikkaammaksi yhdistettynä oikeaan ruokavalioon. Puolentoista vuotta sitten aloitin salilla käymisen ja olen päättänyt viedä muutoksen lihaksikkaammasta kropasta loppuun asti. Muutos alkaa päätöksestä. Ja ilman päätöksiä ei olisi mitään saavutettavaa. Kiitos inspiroivasta blogista! 🙂

  • mallu

   Ooooi kelpais!!!! Suurin muutos oli varmaankin pääkaupunkiseudulle muutto pikkuiselta kirkonkylältä. Tai no olihan välissä naapurikaupunki kotinani 7 vuoden ajan, mutta sieltä ei yliopistokaupunkina töitä saanut ja olin aina sitä mieltä ettei Hkiin missään tapauksessa. No täällä oli työt ja aivan mahtavaahan täällä on asua ja elää! 🙂 Vaihto-opiskelut oli kahdessakin eri maassa, mutta ne luen jotenkin kuuluviksi suunnitelmiini enkä muutoksiksi.

  • Anniina

   Uudelle paikkakunnalle muutto, uuden koulun aloittaminen ja lapsuudenkodista lähteminen kaikki samalla kertaa oli suurin ja jännittävin muutos tähänastisessa elämässäni. Muutos tuli kuitenkin ehdottomasti tarpeeseen juuri kyseisessä elämäntilanteessani, ja jälkikäteen voi vaan olla ylpeä että uskalsi lähteä. Kasvattava ja rikastuttava elämänmuotos!

  • Elina Rahkonen

   Jännittävin asia on ollut varmasti viime vuoden lopulla tapahtunut yllättävä ero. 7.5 vuoden suhde kariutui toisen yksimielisellä päätöksellä. Yhteinen koti, kihlaus ja matka loppui kun seinään. Lukuisten itkettyjen hetkien jälkeen suru sai väistyä ilon tieltä. Ei elämä tähän loppunutkaan. Nyt nautin elämästä ja jännitän mitä tulevaisuus tuo mukanaan

  • Joeli

   Hetkellisesti jännittävin muutos oli armeijaan lähteminen. Siitäkin selvittiin kunnialla.

  • Maria

   En ole tehnyt elämässäni samalla tavalla jännittäviä juttuja kuin muut, mutta ehkä jännittävintä oli palata yhteen exän kanssa 3vuoden tauon jälkeen. Nyt meillä on 14.2 2.hääpäivä ja lapsia löytyy kaksi, 7kk ja 6v. En voisi olla tällä hetkellä onnellisempi ❤

  • Veera

   Ciao! Elämäni huikein kokemus oli kyllä matka kohti tuntematonta ja kaksin kaverini kanssa. Matkustimme siis Italiaan työharjotteluun koulun kautta ja olimme siellä kolme kuukautta! Elämä siellä oli huikeaa, saimme tutustua uusiin ihmisiin, kulttuuriin, ruokaan ja heidän elämäntyyliinsä siellä. En olisi ikinä uskonut miten uskomattoman hieno matka siitä tulisi loppujenlopuksi koska me menimme sinne kuitenkin vain töihin. 🙂

  • Sanna Kauhanen

   Minun elämäni jännittävin muutos oli huomata 30kg laihempi minä, olen todella tyytyväinen itseeni, ja nyt uskallan jopa kuvata itseäni… Aiemmin poistin kaikkien puhelimista kuvat itsestäni koska pidin itseäni rumana ja lihava… Näin itseni laihana, mutta muut näkivät minut lihavana :/
   Nyt voin todeta että olen laiha ja kaunis ja ylpeä itsestäni!

   Kiitos Venla tästä blogista ja postauksistasi 🙂 mukavaa kevättä!

  • Ilona

   Jännittävin muutos on vielä tuloillaan, nimittäin kesällä muutan Englantiin. Tähän hetkisessä elämässäni kuitenkin jännittävin muutos oli ensimmäinen muutto 17-vuotiaana toiseen kaupunkiin. Vanhemmat ja ystävät jäivät toiselle paikkakunnalle, mutta yhteydet onneksi kulkevat.

  • Jaana

   Suurin ja jännittävin muutos elämässäni tapahtui pari viikkoa sitten, kun hurmaava esikoisen putkahti maailmaan ♡ tämä pieni ihminen on hetkessä mullistanut koko maailmani ja jo nyt olen kokenut uusien tunteiden kirjon, jotka hän minussa herättää. Uteliaana odotan, mitä yhteiset vuotemme tuovat tullessaan.

  • Pauliina

   Vaihdoin opiskelupaikkakuntaa kesken opintojen. Lähdin miehen perässä kaupunkiin josta en tuntenut ketään. Oli todella jännittävää mennä kouluun, tulin luokkaan reilun vuoden opintojen jälkeen, kesken lukukauden. Mutta täällä mut otettiin onneksi tosi hyvin vastaan. Tänne muutettuani myös laihduin ja kunto nousi, musta tuli kaikinpuolin onnellisempi. Muutto tänne oli yks elämäni parhaita päätöksiä. 🙂

  • Nina

   Suurin ja jännittävin muutos elämässäni tapahtui ollessani 16 vuotias. Olin jo asunut omillani peruskoulun loppumisesta asti, mutta vuoden yksin asumisen jälkeen pikkuveljeni 14 vuotiaana muutti luokseni asumaan pienoiselta kotikylästämme koska hän sai pelipaikan ison kaupungin jääkiekkojoukkueesta. Tämä on saanut minut muuttumaan ja kasvamaan ihmisenä valtavasti. Vaikka toki vanhempamme ovat edelleen paljon mukana kaikessa tekemisessämme, kasvoi minulle suuri vastuu itseni lisäksi myös pikkuveljestäni. Nyt olemme asuneet saman katon alla jo reilu kolme vuotta ja nyt viimeisten kahden vuoden aikana vastuuni on kasvanut ajokortin saamisen myötä veljeni ja samalla suunnalla asuvien muiden pelaajien kuskaamiset treeneihin ja takaisin kotiin. Mutta ei voi olla kuin tyytyväinen siitä kuinka paljon on kasvanut ihmisenä ja saanut itsevarmuutta ja luottoa siihen että elämässä pärjää vaikka olisikin toinen ihminen huollettavana 🙂 tietää mikä tulevaisuudessa odottaa mahdollisten omien lasten kanssa 🙂

  • Tiina

   Muutos joka mun elämässä ollut suurin oli kun lähdin aikuisiällä opiskelemaan täysipäiväisesti, poika oli tuolloin 12v eikä ollut niin riippuvainen minusta. Se että uskalsin lähteä vaikka oli taloudellisesti haastavaa kaksi vuotta niin päivääkään en ole katunut…

  • Jenna

   Minulla ei ehkä ole samanlaisia muutoksia kuin muilla. Mutta tällä hetkellä jännittävin muutos elämässäni on ollut ero yli seitsemän vuotta kestäneestä parisuhteesta. Ero tuli pitkän harkinnan jälkeen ja nyt olemme molemmat onnellisempia.
   Eron hetkellä ajattelin monta kertaa kuinka pärjään ”yksin” ja mietin jo ettemme voi erota. Myös yhteinen asuntolaina mietitytti. Tiesin, että minä jäisin yhteiseen asuntoomme ja minun täytyisi ottaa laina hoitaakseni, olin peloissani kuinka tulen pärjäämään. Ajattelin kuitenkin omaa parastani. Nyt tällä hetkellä olen erittäin onnellinen ja elän elämäni tähän asti parasta aikaa.

  • Jenna Leinonen

   Mun ehdottomasti suurin elämänmuutos oli, kun uskalsin jättää vanhan kotikaupungin, ystävät ja perheen taakseni ja muuttaa 500km päähän tavoittelemaan unelmiani. ❤️ Tällä hetkellä en voisi kuvitella olevani onnellisempi, vaikka tietysti matkan varrelle on myös osunut aika paljon haasteita ja ylämäkiäkin. Mielestäni kaikesta selviää oikealla asenteella, ja sillä että luottaa itseensä ja siihen että unelmien tavoitteleminen on kannattavaa.
   Ei kannata jännittää liikaa, vaan luottaa siihen että omat siivet kantaa. Tsemppiä kaikille! ❤️

  • Anna

   Jännittävintä on ollut kasvaa kahden ihanan tytön äidiksi. Joka päivä on saanut oppia itsestä jotain uutta ja olla kiitollinen siitä mitä olen saanut. Ja jännityksellä saa odottaa mitä vielä on edessä.

  • Paula

   Noin kaksi vuotta sitten puntarilla käydessäni paino oli kivunnut 89 kiloon, joka on aika hurja määrä 20 vuotiaalle ja 165cm pitkälle nuorelle naiselle. Itsetuntoni oli nollissa. Liikunta ei ole ikinä kuulunut elämääni. Mietin kauan, uskallanko ottaa yhteyttä personal traineriin, joka laittaisi elämäntapani uusiksi. No, päätin kuitenkin kokeilla, vaikka ensimmäinen tapaaminen jännitti niin, etten saanut nukutuksi. Nyt 2 vuoden päästä, voin sanoa että olen kokenut aika ison muutoksen, henkisesti ja fyysisesti. Olen 20kg kevyempi, voin todella hyvin ja myös elämän muilla saroilla luistaa. Olen muuttunut paljon positiivisemmaksi ihmiseksi. Olen myös toteuttamassa suurta haavettani, jonka olin aikanaan kätkenyt aivojen pienimpään lokeroon. Aion hakea poliisikoulutukseen, se on suurin haaveeni ja nyt fyysinen kunto siihen riittää. Sekin tulee olemaan iso muutos. Aivan mahanpohjassa kutkuttaa, kun ajattelen, että isoin haaveeni on toteutumassa. Aurinkoista päivää kaikille.

  • Iida A

   Jännittävimmimmistä muutoksista nousee ensimmäisenä mieleen toisessa kaupungissa amiksen suorittaminen. Muut luokkaiset jäivät opiskelemaan lähi lukioon ja minä lähdin muualle, onneksi. Sain uusia kavereita amiksesta ja opin tuntemaan erilaisia persoonia 🙂 Amiksen työharjoittelujen kautta pääsin ihanaan työpaikkaan töihin. Jälkeenpäin ajateltuna olen onnellinen että uskalsin lähteä pois kotinurkilta ja kiitollinen että sain työpaikan harjoittelujen avulla 🙂

  • RH

   Suurin ja ihanin muutos elämässäni on ollut äidiksi tuleminen. Se on ollut pienestä pitäen haaveenani ja kun se toteutui, olin sanoinkuvaamattoman onnellinen.

  • Lotta

   Paras muutos elämässäni on tapahtunut kun tulin äidiksi. Miten nuo lapset kasvattaakin minua, opin tuntemaan itseni paremmin ja nautin pienistäkin hetkistä, tästä elämästä. Toinen hyvä muutos on ruokavalioremontti kohti terveellisyyttä. Mahdollisimman puhdasta ruokaa ilman prosessointia ja lisä-aineita ja tarvittavien ravinteiden saannista huolehtiminen on tullut jokapäiväiseen elämäämme. Olet inspiroiva bloggari, jatka samaan malliin!

  • Elisa Törmänen

   Jännittävintä oli kun vuoden kestänyt poikaystävä ilmoitti muuttavansa Helsingistä Ouluun minun luokseni ilman kunnon keskustelua asiasta! Edelleen yhdessä ollaan kuuden vuoden jälkeen ja elokuussa häät!

  • Elisa Törmänen

   Jännittävintä oli kun vuoden kestänyt poikaystävä ilmoitti muuttavansa Helsingistä Ouluun minun luokseni ilman kunnon keskustelua asiasta! Edelleen yhdessä ollaan kuuden vuoden jälkeen ja elokuussa häät!

  • Hanna-Maria Jokinen

   Jännittävin elämänmuutos oli mennä naimisiin viime kesänä rakastamani miehen kanssa. Se on ollut yksi elämäni parhaista päätöksistä, mutta kyllä sitä jännitti itse hääpäivää ja koko yhteistä tulevaisuutta lopun elämäksi❤️

  • Krista

   Isoin muutos taisi olla alanvaihdos. Se oli jännittävää, mutta nyt kyllä tuntuu juuri oikealta ratkaisulta! Vaihtovuosikin on jäänyt mieleen. Pienemmistä asioista tulee mieleen uusien asioiden opettelu! Olen mielestäni liikkumut aina monipuolisesti ja tykkään erilajeista. Nyt kuitenkin viimeisen vuoden sisään olen oppinut vapaa uinnin (ei enää rinta- & selkäuintia vaan 😉 ), hiihdon (ne alamäethän on niitä hienoimpia!), leunvedon (jes!) Yms! Ihan viimeisin hehkutukseni on sokeriton herkuttelu ilman keinotekoisia makeutuksia, raakasuklaa ja kasviruokavalio! Uudet asiat pitää mielen virkeänä ja arki ei tunnu niin tasaisen tylsältä! Auttaa jaksamaan myös lapsen sairastumisvaiheenkriisistä…

  • samu

   Elämäni suurin muutos ei tapahtunut sormia napsauttamalla, ei yhden kirjan lukemalla ja siitä oppimalla, ei yhden sillan ylitettyä ja sen vastakkaisella puolella valaistuen. Sillan ylittämiseksi tätä muutosta toki voisi kuvailla, mutta siltoja on nyt edessä enemmän kuin takana ja muutos on jatkuvaa. Tämä muutos on itsensä asettaminen prioriteetiksi.

   Jatkuva toisille ihmisille eläminen, hyväksikäytettävänä oleminen, omien mielipiteiden ja unelmien tukahduttaminen/huomiotta jättäminen tekevät omasta elämänpolusta ahtaan kulkea. Ilman omanarvontuntoa ihminen on kuin sätkynukke huonossa komediassa. Hyppii toisia palvellen omille varpailleen.

   Neuvo jokaiselle: kun huomisaamuna heräät, keitä kuppi kahvia tai teetä. Ja samalla kun juot, mieti mitä _sinä_ haluaisit tehdä tänään. Mitä huomenna? Muutaman vuoden päästä? Mieti mistä pidät ja ota itsellesi aikaa. Toteuta mielitekojasi, älä välitä mitä muut siitä ajattelevat. On unelmasi sitten minkäkokoinen ja minkälainen tahansa, matka on päämäärää tärkeämpi. Nauti, paranna itseäsi ja aseta tavoitteita. Sillä sellainen työ todella palkitsee.

  • Katja

   Suurin muutos jonka koin oli päätös mennä isoon leikkaukseen jossa riskinä oli hermovauriot joka voisi tehdä minusta alle 30v työkyvyttömän. Leikkaus vaikutti suuresti ulkonäköön ja tämä suoraan itsetuntoon.
   Menin leikkukseen ja kaikki meni hyvin. Olen ollut todella tyytyväinen siihen että uskalsin ottaa riskin ja haluta tätä muutosta itseeni.

  • Tuulia Rintamäki

   Suurin muutos elämässäni oli se kun uskalsin alkaa pukeutumaan ja olemaan oma itseni. Koulussa pelkäsin aina sitä että mitä musta aatellaan,nykyään uskallan olla oma itseni.

   • Patu

    Suurin muutos elämässäni on tällä hetkellä yhteenmuutto ja suunnitelmat perheen perustamisesta 🙂

  • Milla

   Jännittävin ja opettavaisin muutos oli lähteä yksin Australiaan tietämättä ollenkaan paluu ajankohtaa. Tuo 7kk toisella puolella maapalloa oli yksi elämäni hienoin ja opettavaisin kokemus. Nyt tiedän, että voin lähteä mihin vain ja tulen aina pärjäämään, eikä oikeat ystävät häviä mihinkään, vaikka välillä olisi tuhansia kilometrejä.

  • Krista

   Jännittävin muutos tähän asti taitaa olla alan vaihto. Myös uusien liikuntaharrastusten oppiminen aikuisiällä on ollut huikeaa! Esim. hiihto, vapaauinti, leuanveto! Myös lapsen vakava sairastminen on ollut iso muutos, ja sen kautta osaa iloita arjen pienistä iloista ja ihmeistä! Elämästä löytyy aina uutta ja ihmeellistä, nautitaan siitä! 🙂

  • Tiia

   Muutos, josta olen ollut kiitollinen on ollut sen ymmärtäminen mikä elämässä on tärkeätä ja taistelemisen arvoista. Elämme jatkuvasti ihmissuhteiden kanssa. Kiitän nöyrästi entistä kumppaniani, joka opetti minulle mikä elämässä on tärkeätä. Luulin olevani täydellisessä parisuhteessa mutta elinkin kaukosuhteessa narsistin kanssa. Paikattujen arpien tilalle on alkanut sadella iloisia elämänmyönteisiä asioita. Koen suurta iloa vaikka luontoon pääsemisestä ja siitä että sillä on niin mahtava voima hallita tätä kaikkea ympärillämme mutta se antaa, jos vain sallii, mitä uskottominta energiaa päiviin. Olen kiitollinen uudesta kumppanistani joka jakaa ne arvot mitä pidän oikeasti elämässä tärkeänä. Terveys,luonto,liikunta ja läheiset. Pinnallisuus ja onnellisuuden hakeminen väkisin ovat vähentyneet ja tilalle tulee pikkuhiljaa ihana elämä kommervenkkeineen 😉 Sinä olet osa sen inspiroimista. Kiitos Venla <3

  • Katri A-L

   Heippa Venla

   Minun suurin muutokseni parempaan on ehdottomasti ollut oman itseni kehittäminen-nimenomaan henkisen minäni kehittäminen ja tutkailu. Olen saanut lapsen, elämä on tietenkin muuttunut ja muuttuu aina, mutta mielestäni tärkeintä elämän polulla, on oman itsensä tunteminen-kun tietää mitä on ja mikä tekee onnelliseksi tai mikä ei tee, on helpompaa joustaa, myös niissä ei niin mukavissa muutoksissa, joita kaikkien elämässä on.

  • katsku

   Suurin muutos oli elämässäni kun muutin uudelle paikkakunnalle, josta en tuntenut ketään, opiskelemaan. Samalla alkoi etäsuhde poikaystäväni kanssa. Nyt olen onnellisesti valmistunut ja muutos toi paljon hyvää tullessaan.kat

  • Ella

   Jännittävin muutos on kun muutin vieraalle paikkakunnalle opiskelemaan ja jätin tutut työkuviot ja ystävät kotipaikkakunnalleni. Vaikka koti-ikävä aluksi iskikin niin en ole katunut muuttoani hetkeäkään! Sain aivan mahtavia uusia ystäviä koulusta ja tykkään opinnoistani!

  • Emili

   Se, kun uskaltauduin lähtemään vaihtoon Espanjaan. Jakso oli melko lyhyt, vain kuusi viikkoa, mutta olen aina ollut sellainen turvallisuudesta ja kodin läheisyydestä nauttiva. Vaihto oli elämäni hienoin ja jännittävin kokemus ja olen ylpeä, että kaikesta jännityksestä huolimatta uskalsin ottaa riskin ja lähteä maailmalle!! 🙂

  • Anniina

   Iso muutos oli kun noin vuosi sitten loppui työt etelä-suomessa ja en löytänyt hyvää työpaikkaa sieltä enää, niin päätin muuttaa itä-suomeen tietämättä saanko sieltäkään töitä. Lopulta kävi hyvin ja sain työpaikan heti ja loppua ei näy 🙂 eli kävi paremmin kuin hyvin vaikka aluksi en niin uskonut käyvän.

  • Laura Simniceanu

   Suurin muutokseni oli kun valmistuttuani insinööriksi korkeakoulusta tajusin ettei se työ ole minua varten ja päätin lähteä merille töihin aluksi tiskaamaan…seilauluja takana jo useampi vuosi niin kuin eri työnkuvia ja toivon että vielä monta hienoa hetkeä edessä… unelmien tavoitteleminen ja onnellisena olemenen on niin paljon helpompaa kuin kuuntelee sydäntään ja uskaltaa rohkeasti mennä eteenpäin sinne mistä kutsu käy…yksi elämä ja valinnat omissa käsissä..

  • Marja

   Reilu kaksi vuotta sitten lähdin yhteisestä kodistamme kahden laspsen ja kahden koirani kanssa. Uusi koti, elämä ja pian vaihtui työpaikkakin. Silloin selvisin päivä kerrallaan ja jälkikäteen olen pöyristellyt miten selvisin mutta ystävät ympärillä auttoivat ja välillä myös kantoivat elämässä eteenpäin.
   Tänä päivänä elämä on tasaisempaa ja uusi rakkaus on tullut elämään rakastuttamaan minun, lasteni ja koirien elämää (perheeseen saapui myös koirakamu).
   Muutos oli välttämätön, rankka, hyvin itkuinen, puhdistava ja uuden elämän alku. ❤

  • Lotta

   Elämäni suurin muutos tulee tapahtumaan ensi kesän alussa, kun esikoisemme saapuu maailmaan. Jännityksellä jo odotamme pientä poikaa saapuvaksi 🙂 uudelle puhelimelle olisi todella käyttöä, sillä haluaisin taltioida vauvasta mahdollisimman hyviä kuvia, ja nykyisen iphonen kameran laatu on laskenut kuin lehmän häntä!! 😀 kännykkäni ei myöskään jaksanut ladata kaikkia tähän postaukseen tulleita kommentteja, enkä tämän takia päässyt kommentoi kenttään vaan jouduin käyttämään vastaa-toimintoa…

  • Nea Mikkonen

   Kun ajattelen kokemuksia elämässäni, oli se sitten jännittävä tai pelottava ensimmäisenä mieleeni tulee parhaan ystäväni parantuminen syövästä, oma äitini. Elin melkein kaksi vuotta ilman nauravaa ja kannustavaa ihmistä lähelläni, kuin en olisi ollut enää oma itseni. Roolimme olivat vaihtuneet ja minusta tuli se kannustava ja tsemppaava osapuoli, sekä myös huolehdin kodistamme. Äitini parannuttua ymmärsin että, tämä ”kokemus” sai minusta paljon vahvemman, aloin huolehtimaan itsestäni urheilemalla, sillä halusin että äitini olisi ylpeä minusta. ”Isku vasten kasvoja” oli siis elämäni pelottavin kokemus, mutta antoi myös paljon minulle itselleni sekä tunsin, että olen tärkeä jollekkin, äitilleni. Äitini kertoikin, että ilman minun vierailuitani, kortteja, kukkia ja mitä eniten, halauksia, hän ei olisi jaksanut. Nyt urheilemme äitini kanssa viikoittain yhdessä ja olemme molemmat vahvoja toistemme ansiosta! 🙂

  • Reetsi

   Suuri muutoksen oli lukion jälkeen opiskelujen aloittaminen. En tuntenut ketään, asuin vielä kotona ja olin aika junnu vielä silloin enkä osannut ajatella että tulevaisuudessa olisin vastuullisesta ammatissa. Kuitenkin kaikki meni hyvin ja 6 opiskeluvuoden aikana identiteettini on kehittynyt ja olen aikuistunut paljon. Sain ihania uusia ystäviä yliopistosta ja kokemuksia, joiden vertaisia ei muualta saa. Valmistuin 2 viikkoa sitten ja nyt on taas uusi suuri muutos, kun työelämä alkaa ja pitää ottaa paljon lisää vastuuta. Olen erittäin
   tyytyväinen, että silloin 6 vuotta sitten hain haluamaani koulutukseen vaikken ollutkaan ihan varma vielä, pärjäisinkö tulevassa haastavassa ammatissa!

  • Laura Korhonen

   Isoin muutos ollut muutaman kerran muuttaa ulkomaille. Jännittävää,mutta ihanaa!

  • Shadou

   Tankotanssin aloittaminen oli hurjan pelottavaa, mutta niin palkitsevaa! Koulussa opin, miten surkea olen liikunnassa, että olen ruma, epäkelpo ja etten osaa tanssia. Tankoillessa olen oppinut, ettei mikään aiemmasta ole totta.

  • Jaana

   Olen aina ollut kova stressaamaan, joten suurin muutos ollut se kun muutama vuosi sitten löysin omatoimimatkojen ihanuuden. Lähdettiin kaverin kanssa kiertämään meksikoa aika extempore suunnittelematta kun aiemmin tyytynyt pakettimatkoihin. Tuolloin tajusin, että voin ihan oikeasti lähteä mihin vaan eikä tarvi aina tyytyä niihin helppoihin pakettimatkoihin. Nykyään lähdetään joka vuosi johonkin omatoimimatkalle ja nämä matkat on kehittänyt mukavasti stressinsietokykyäni 😀

  • Essi

   Jännittävin muutos on oikeastaan aika tuore. Syksyllä 2015 päätin tehdä elämäntaparemontin, jota olin miettinyt pitkään mutta johon en ollut saanut aikaiseksi ryhtyä. Lopetin tupakoinnin (pahe, jota kesti lähes 10 vuotta), aloin kiinnittämään huomiota ruokavaliooni ja hankin vihdoin salikortin. Olen aina ollut luonnostaan hoikka, mutta olin silti aika rapakunnossa. Ennen söin huonosti ja epäsäännöllisesti, esim. aamupalaa en syönyt ikinä. Nykyään aamupala on se päivän paras ateria, joka saa kropan käyntiin ja antaa energiaa. Kunto on kasvanut huimasti ja lihasmassankin kasvamisen suhteen tavoitteet lähenee huimaa vauhtia – viime viikolla huomasin, että sixpack on tullut näkyviin ensimmäistä kertaa ikinä. Kiitos tästä kuuluu myös personal trainerilleni, joka on tsempannut ja osannut tehdä juuri oikeat ohjelmat minulle. En mistään hinnasta vaihtaisi enää entiseen elämäntyyliin, kyllä nämä tulokset vaan palkitsee niin paljon että nälkä kasvaa syödessä 🙂

  • Juber

   Elämäni suurin muutos on tähän mennessä ollut se, kun tein ammatinvaihdollisen täyskäännöksen ja lähdin opiskelemaan alaa johon en koskaan uskonut suuntaavani. Ja ennen kaikkea hain kouluun, johon en koskaan olisi uskonut pääseväni. Jouduinki hakemaan kouluun kolmena peräkkäisenä vuonna ennenkuin pääsin sinne, mutta onneksi en missään vaiheessa luovuttanut. Opiskelujen myötä kuvioihin astui uusi kaupunki ja uudet kaverit. Olen rohkaistunut ja muuttunut päättäväisemmäksi tämän kaiken ansioista. Tein sen, mitä kovinkaan moni ei olisi uskonut minun tulevan tekemään. Kliseisesti sanottuna, nyt tuntuu siltä että pystyn mihin vaan, kunhan niin päätän!

  • Saara

   Luulin 8 vuotta, että minusta tulee toimittaja. Opiskelin ensimmäisessä koulussa viestintää 3,5 vuotta ja seuraavassa 4 vuotta, en katsonut sivuille tai antanut mahdollisuutta muille vaihtoehdoille; minusta tulee toimittaja, printtijournalisti. Vahinkojen ja sattumien kautta päädyin muihin töihin viime kesänä ja sillä tiellä olen edelleen, en toimittajana, mutta sitäkin onnellisempi. Tämä vahinkomuutos on ollut elämäni paras muutos! Kaikki tuntuu niin hyvältä ja niin hassulta kuin tämä kuulostaakin, minusta ei taida tullakaan toimittajaa. 🙂

  • k

   Ehkä suurin muutos on on vasta hiljalleen aloitettu elämäntapamuutos, jonka myötä pyrin syömään terveellisemmin ja monipuolisemmin, sekä liikkumaan enemmän☺ pitkään olen tämän kanssa taistellut, ja nyt tuntuu siltä että intoa ja motivaatiota on tarpeeksi!

  • Kiia Paavola

   Tällä hetkellä elämäni suurin ja mieleenpainuvin muutos tapahtui toukokuussa 2014 kun päätin jotain mikä ei olisi helppoa , nimittäin päätin tehdä täydellisen elämäntapa muutoksen!Aloitin yleisurheilun jossa suuntauduin kestävyysjuoksun puoleen jota aloin harjoitella ahkerasti. Harjoitellessani ja kilpaillessani huomasin että pelkkä monta kertaa 5 kilometrin kova vauhtisen lenkin juokseminen ei vaan riitä! Sillä ei saa muuta kuin jumissa olevat ja kipeät jalat. Tajusin että huipulle pääseminen ja tavoitteiden saavuttaminen vaatii paljon enemmän. Huipuksi tullaan vaan syömällä , harjoittelemalla ja lepäämällä oikein. Nyt harjoitus ohjelmaa järkevöittäneenä ja ruokailu tottumuksia muuttaneena ymmärrän mitkä ovat huipuksi tulemisen edellytykset. Aion vielä joskus saavuttaa jotain suurta , se vaan vaatii kovaa harjoittelua ja suurta rakkautta lajia kohtaan. ” Running is my life ”

  • Kiia Paavola

   Tällä hetkellä elämäni suurin ja mieleenpainuvin muutos tapahtui toukokuussa 2014 kun päätin jotai suurta , jotain mikä ei tulisi olemaan helppoa! Päätin tehdä täydellisen elämäntapamuutoksen. Aloitin yleisurheilun jossa suuntauduin kestävyysjuoksuun. Aloin harjoitella ahkerasti , jopa liian ahkerasti. Harjoitellessani ja kilpaillessani huomasin että pelkkä 5 kilometrin kovavauhtisen lenkin juokseminen monta kertaa viikossa ei vaan riitä! Sillä ei saa muuta kuin kipeät ja jumissa olevat jalat. Huipuksi tulemiseksi täytyy osata harjoitella , syödä ja levätä oikein. Nyt harjoitusohjelmaa järkevöittäneenä ja ruokailutottumuksia muuttaneena opin ymmärtämään miten tavoitteita voi saavuttaa. Aion saavuttaa vielä paljon , se vaan vaatii kovaa harjoittelua ja suurta rakkautta lajia kohtaan!
   ” Running is my life ”

 41. Tintti

  Jännittävin, mutta antoisin muutos elämässäni on ollut äidiksi tuleminen 17-vuotiaana. Aika paljon se elämä muuttui, kun piti yhtäkkiä ottaa vastuu sekä itsestä, että toisesta ihmisestä. Nykyään tuntuu, että lapset ovat kasvattaneett minua yhtä paljon, kuin minä heitä 🙂

 42. Elisa

  Suurin muutos elämän varrella on ehdottomasti ollut pienen tytön äidiksi tuleminen. Äitiyteen mahtuu niin hyviä kuin huonoja asioita mutta siitä on ehdottomasti kiitollinen.

 43. Kaiza

  Suurin ja jännittävin muutokseni oli pitää muutama välivuosi koulusta ja keskittyä omaan itseeni tutustumiseen. Kannatti, sillä nyt on koulu purkissa ja tiedän nyt todella mitä haluan. Uusia unelmia kohti.

  KaisaH

 44. Anna

  Olen ylioppilaskirjoitusten alla pohdiskeleva 19-vuotias tytön tyllerö, joka osaksi vielä etsii omaa ääntään sekä identiteettiään. Maailman meno on mielestäni mielenkiintoinen asia.
  Elämässäni ei ole tapahtunut vielä mitään suurta muutosta, mutta uskon ainakin pienen olevan edessä syksyllä.
  Kiitolliseksi minut kuitenkin on tehnyt ja tekee läheiset, sekä hauskat muistot heidän kanssaan.

 45. Jasmin

  Jännittävin muutos elämässäni oli, kun lähdin 17-vuotiaana ensimmäistä kertaa yksin ulkomaille niinkin ”lähelle” kuin Australiaan. Yksin matkustaminen ja tunne siitä, että pärjää, vaikka minne menisi, sekä hienot kokemukset reissussa muuttivat maailmankuvaani pysyvästi ja toivat lisää itsevarmuutta.

 46. Jjenna

  Yksi jännittävin tapahtuma oli muutto uuteen kaupunkiin ja samalla tutustuminen uuteen ympäristöön, kaveriporukkaan sekä kouluun. Alkuun muutto tuntui ahdistavalta, mutta nyt muutama vuosi jälkeenpäin olen todella kiitollinen siitä ja asiat ovat menneet paremmin kuin kuvittelinkaan.

 47. Krista

  Näitä on ollut varmaan useampikin, mutta eniten elämään vaikuttanut lienee parisuhteen aloitus henkilön kanssa, josta muut olisivat varmasti todenneet, että ei tule onnistumaan. Kaikkien vaikeuksien, vuosien välimatkojen, erilaisten elämäntilanteisen, itkujen ja naurujen jälkeen olemme edelleen onnellisesti yhdessä. Kaikki olisi kovin erilaista, jos en olisi tuolloin uskaltanut mennä vain tunteiden mukana, kuuntelematta järkeä tai muidenkaan ”järkipuhetta” 🙂

 48. Sini

  Alle 10-vuoden ikäisenä suurin muutos elämässä toisen vanhemman kuoleman myötä muuttaminen ja kavereiden jääminen sekä uuteen paikkaan ja uusiin ihmisiin tutustuminen.

 49. Jonha

  2012 koulusta valmistumisen jälkeen kotipaikka tuntu liian ahistavalta, joten mietin ja mietin. Ja etsin kämpän ja muutin koirani kanssa keskisuomeen. Kaikki piti mua hulluna koska ei ollut työitä, eikä koulupaikkaa tiedossa, kirjaimellisesti ei mitään. Muutin vaan, ja viihdyin jyväskylässä reilu kolme vuotta.
  Isoin, ja ehkä haastavin kokemus elämässä. Mutta en kadu mitään 🙂 löytyi uusia ihmisiä, jyväskylä tuli tutuksi. Ja ehkä jossain vaiheessa elämä vielä vielä takaisi sinne, tiedä häntä 😉

 50. Eeva

  Jännittävin muutos liittyy aina jollain tapaa vanhasta irtautumiseen ja tapojen muuttamiseen. Mitään kovin merkittävää muutosta (muidenn kommentteja lukiessa) ei itselleni ole vielä sattunut eteen, mutta vastaan tähän, että se oma jännittävin muutos liittyy uudessa ja vaativassa työssä aloittamiseen. Mutta niinhän se on, että mitä jännittävämpi muutos, sitä palkitsevampaa siitä voi seurata. Työ on antanut paljon uskoa itseen ja omiin kykyihin.

 51. -S-

  Jännittävin muutos minulle on ollut rakastuminen nykyiseen poikaystävääni. Se on ehkä kliseistä, mutta olin niin pitkään jo etsinyt ja odottanut sitä juuri minulle sopivaa ja oikeaa ihmistä. Ja monien pettymysten jälkeen, sitten vähiten kun sitä odotin, hän saapui elämääni 🙂 Treffit joilta en osannut odottaa mitään, veivätkin ihmisen luo jota olin odottanut aina. Rakkaus on suurin lahja ja minulle tämä rakkaus on kiitoksen aihe joka päivä.

 52. flicka

  Vaikea sanoa mitään yksittäistä muutosta, joka olisi ollut jännittävin, mutta mielestäni kaikki muutot ovat olleet tietyllä tapaa jännittäviä, mutta positiivisia muutoksia. Oli sitten kyseessä uusi paikkakunta tai vain uusi kaupunginosa, niin muutto on aina jännittävä mahdollisuus kaikelle uudelle. Muutoissa ja niitä seuraavissa muutoksissa on jotain puhdistavaa.

 53. Nepa

  Jännittävin muutos oli ottaa vastaan tarjottu työpaikka, jota en olisi tajunnut ikinä hakea, koska en uskonut olevani kiinnostunut. Työ pelotti hirveästi etukäteen, mutta aivan turhaan Opinnot venyivät, mutta sain aivan uutta motivaatiota ja suuntaa opiskeluun. Oikeastaan löysin näin sen ”oman juttuni”. Ennen kaikkea sain mahtavia kokemuksia ja ihania ystäviä!

 54. Aija

  Tällä hetkellä jännittävintä on täys muutos elämäntavoissa. Liityin viikko sitten nettivalmennukseen josta saisin apua laihduttamiseen, oppimalla syömään oikein ja liikkumaan oikein. Olen myös ollut jo kuukauden tupakoimatta. Vasta viikko takana dieettiä ja nyt jo voi sanoa että olen oppinut itsestäni paljon uutta. Kyyneleitä ja hikeä on mahtunut paljon viime viikkoon ja paljon on vielä edessä. Mutta nyt jo tuntuu niin paljon paremmalta. Ilman läheisteni tukea en ehkä pystyisi tähän <3

 55. SV

  Yksi elämäni jännittävin tai no sanotaanko että vaikein,hienoin,pelottavin ja uskomattomin elämänmuutos on ollut päihteistä luopuminen. Tästä on jo kohta 7 vuotta aikaa kun sen päätöksen olen tehnyt ja hetkeäkään en ole päätöstä katunut. Tämä muutos on erityisesti ollut henkisesti kasvattavin asia mun elämässä. Olen oppinut nöyryyttä,kiitollisuutta ja henkistä vahvuutta. Koko mun elämänkatsomus on muuttunut positiivisemmaksi ja olen löytänyt elämään jälleen ilon. Myös tämän elämäntapa muutoksen kautta olen löytänyt jälleen liikunnan joka oli pitkään poissa mun elämästä. Tunnen jälleen eläväni ja rakastan elämää!

 56. Marianna

  Suurin ja jännittävin muutos elämässäni oli ryhtyä vegaaniksi. Vegaanina oleminen ei tarkoita pelkästään ruokavalion muutosta vaan myöskin meikeillä ja vaatteilla on merkitystä. En tue enää eläinperäisten ja eläimillä testattujen tuotteiden ostamista. Näiden seikkojen lisäksi ajatusmaailmani on muuttunut ja arvostan enemmän asioita ja eläimiä. En pidä enää kaikkea saamaani itsestäänselvyytenä vaan osaan oikeasti arvostaa asioita. Itsenäistyin myös enemmän ja ainoana vegaanina perheessäni ovat perheeni jäsenetkin innoissaan seuranneet muutostani. Ensin pelotti olla erilainen ja jännittää muiden hyväksyntää, onhan kyse muuttuneista arvoistani ja elämäntavoista. Olen kuitenkin kiitollinen, että uskalsin puolustaa mielipiteitäni ja tehdä elämäni parhaimman päätösen niin luonnon, eläimien, yhteiskunnan kuin itseni ja oman terveyteni kannalta. Jännittävä muutos oli ehdottomasti kaiken arvoista.

 57. Helena

  Jännittävin muutos oli ryhtyä yrittäjäksi, on ollut palkitsevaa ja kasvattavaa, enkä päivääkään ole katunut vaikka pienyrittäjänä on suurimmaksi osaksi erittäin rankkaa ja tiukkaa.

 58. Minna

  Jännittävin muutos elämässäni tähän mennessä on ollut pitkän parisuhteen loppuminen ja uuden elämän aloitus. Samaan aikaan myös työpaikan vahtaminen eli aika paljon tapahtui pienessä ajassa. Onneksi ihanat ystävät ja koirani olivat tukena ja turvana, yhdessä selvisimme kaikesta.

 59. Aino Nurminen

  En tiedä voiko tätä sanoa jänittävimmäksi mutta ehkä parhaaksi ja rohkeimmaksi. Eli se kun lähdin entisestä 7 vuoden parisuhteestani joka oli ahdistava ja manipuloiva. Tosin kai sitä voisi sanoa myös jännittäväksi muutokseksi koska aloitin silloin ihan oman elämän omilla säännöillä ilman kenenkään muun mielipitäitä ja haukkumisia. Siitä nyt on onneksi jo aikaa ja toinen jännittävä muutos tulikin uudessa parisuhteessani kun ostettiin 2v sitten oma asunto. =)

 60. Cendre

  Jännittävin muutos on varmasti ollut se kun pari vuotta sitten palkkasin itselleni PT:n! Alussa ajatus pelotti ja tietysti hurjalta kuulostanut maksukin hirvitti mutta päivääkään en ole katunut. PT:n kanssa pistettiin elämä uusiksi, paino tippui ja uudet elämän tavat tulivat tutuiksi! tätä muutosta en ole päivääkään katunut koska ateriarytmit ja oikeanlainen ruokavalio iskostui niin selkärankaani että olen saanut pidettyä painoni kurissa ja elämän hallinnassa jo pari vuotta! Mikä parasta elämäntavat kulkivat mukana raskauden ajan ja raskauskiloja tuli vain 10kg! Nyt kun olen kotona kohta 3vk vanhan pikku tytön kanssa niin aiemmin opitus tavat jaksavat kantaa minua pitkin päivää koska tunnen oloni energisemsi ja tietysti hyvä ruokavalio tukee imetystä!

 61. Sonja

  Elämäni jännittävin muutos tähän mennessä on ollut nuorena naimisiin meneminen! Olimme molemmat mieheni kanssa 20-vuotiaita kun menimme naimisiin, ja kyllähän se jännitti että kuinka meidän käy, varsinkin kun samaan aikaan oli muutto uudelle paikkakunnalle, opintojen aloittaminen uudessa koulussa ja sen myötä etäsuhdetta puoli vuotta heti avioliiton alkuun. Ei se aina helppoa ollut, mutta yhteisiä avioliittovuosia tulee tänä vuonna täyteen 3, ja jokaisesta vuodesta olen kiitollinen <3

 62. maiju

  Mun jännitävimpiä muutoksia tulee olemaan uuteen opiskelupaikkaan hakeminen ja yksin muuttaminen ekaa kertaa elämässä.

 63. Sintti

  Yksi elämäni jännittävin tai no sanotaanko että vaikein,hienoin,pelottavin ja uskomattomin elämänmuutos on ollut päihteistä luopuminen. Tästä on jo kohta 7 vuotta aikaa kun sen päätöksen olen tehnyt ja hetkeäkään en ole päätöstä katunut. Tämä muutos on erityisesti ollut henkisesti kasvattavin asia mun elämässä. Olen oppinut nöyryyttänyt,kiitollisuutta ja henkistä vahvuutta. Koko mun elämänkatsomus on muuttunut positiivisemmaksi ja olen löytänyt elämään jälleen ilon. Myös tämän elämäntapa muutoksen kautta olen löytänyt jälleen liikunnan joka oli pitkään poissa mun elämästä. Tunnen jälleen eläväni ja rakastan elämää!

 64. Karoliina V.

  Ehkä vähän tylsä vastaus, mutta lapsen saaminen. Tähänastisen elämäni suurin ja jännittävin ja paras muutos <3

 65. Moona

  Elämäni suurin muutos, kasvu ja hyppy uuteen on ollut ku 12v sitten lopetin kaman käytön. Epävarma, narkkarin identiteetti, mitä olen, miksi olen. Ensimmäiset vuodet oli matka minuuteen, tutustuin itseeni ilman piriä ja piikkiä jotka oli vuosia ollut rakkauteni ja kasassa pitäjäni. Opin ymmärtämään että oma heikkous muuttuu vahvuudeksi. Selviydyin. Seison jaloillani ja kasvoin vahvaksi, määrätietoiseksi naiseksi. Päihteet oli ”työni” monta vuotta, nytkin. Opiskelin ja tällähetkellä toimin päihdetyössä. Minä, narkkari. Ei, enään se on pelkkä minä. Kaikilla meillä on varjomme ja taistelumme, suurin muutos tapahtuu kun katsoo itseään peiliin ja näkee totuuden. Oma pää on pahin vastustaja, koska itselleen valehtelu on liian helppoa. Aina on syy luovuttaa. Tekosyy. Kun vapaudut niistä, muutos voi alkaa. Heikkous voi olla voimasi – tajuat sen vain vuosien päästä.

 66. Emikia

  Jännittävin muutos elämässäni on muutto Etelä-Pohjanmaalta pieneltä paikkakuntalta pääkaupunki seudulle. Muutto jännittää mutta samalla olen todella innoissani tulevasta ja uusista mahdollisuuksista. Ei pelkästään uusi kaupunki jännitä, sillä en ole ikinä ennen asunut yksin ja lähden suoraa isoon kaupunkiin!

 67. Saara suuri fani :D

  Helppo! Sehän oli tietysti se kun sain jännitykseltäni vietyä itseni ryhmäliikuntatunnille! Olen aina ollut vähän alipainoinen ja heikko lihaksinen ja siitä johtuen kaiken näköisiä kipuja on aina löytynyt. Enimmäinen tunti(piloxing) piti sisällään paaaaljon ärräpäitä kun tasapainoni oli aivan surkea ja en tahtonut pysyä yhtään mukana. Mutta nyt olen käynyt jo paljon muillakin tunneilla ja etsin ja löydän aina uutta kokeiltavaa ja itseni liikuttaminen ja uuden kokeilu tuo niiiin äääretöntä mielihyvää että ruokavaliokin on kokenut täyskäännöksen! Eletään tätä elämää tässä ja nyt <3

 68. Niina

  Elämäni isoin muutos oli se kun yläasteen jälkeen lähdin yksin ilman yhtäkään tuttua kauas kotoa opiskelemaan. Olin hyvin ujo ja hiljainen tyttö mut ainoa ajatus oli et haluan työn mistä saa rahaa ja sillä pärjää elämässä hyvin. Sellasta lähin sitten tavoittelemaan. Ja tätä päätöstä en kadu! Sain valtavasti rohkeutta, mitää en todellakaan uskonu minusta löytyvän! Valmistuin koulusta 2010 ja sen jälkeen työllistynyt hyvin 🙂 Mietin usein et missähän menisin jos en olisi uskaltanut lähteä?! Tämä on ollut elämäni paras päätös ikinä! Aluksi itkin asuntolan huoneessa iltaisin ikävää ja kaduin että olin lähtenyt. Mutta lopulta tutustuin ihmisiin ja sain kavereita joiden kanssa sainkin viettää kolme ihanaa opiskeluvuotta yhdessä. Ja nyt jatkamme ystävinä ja työkavereina yhdessä 🙂

 69. Emmi

  Mielenkiintoinen aihe ja se sai ajattelemaan mitä kaikkea on tullut koettua 🙂 Suurin muutos elämässäni oli varmaan vaihto-oppilaaksi lähteminen 17-vuotiaana lukioaikana. Se oli yksi parhaista päätöksistäni, ja kasvatti ihmisenä paljon. Kokemus antoi hurjasti itsevarmuutta ja rohkeutta olla oma itsensä. 🙂

 70. Pia

  Elämäni suurin, jännittävin jo kokonaisvaltaisesti muuttavin tapahtuma on ollut poikani syntymä muutama viikko sitten. Ennen en edes tiennyt haluanko lapsia, mutta hänen saapuessa tajusin että lapsen saamista ei taatusti koskaan kadu ja se rakkaus jota tuntee pientä ihmistä kohtaan ei voi verrata mihinkään muuhun tunteeseen. Olin rohkea ja uskalsin!

 71. veerala

  Irtisanoutuminen vakkarityöstä, muutto uudelle paikkakunnalle ja sieltä ponnistaminen ulkomaille töihin. Tähän mennessä elämäni paras päätös, sillä tiellä edelleen 🙂

 72. Satu Ylikoski

  Minulle yksi jännittävimmistä muutoksista on ollut yhteenmuutto poikaystäväni kanssa. Elimme 1.5 vuotta etäsuhteessa, välissämme 550 kilometriä. Päätimme lopulta muuttaa kaupunkiin, jossa kumpikaan ei ole koskaan ennen asunut. Toinen meistä irtisanoutui vakituisesta työstä ja työnhaku alkoi muutettuamme, toinen opiskelee koulun viimeisiä vaiheita etänä. Kaikki on vieläkin uutta ja jännittävää, mutta meistä kumpikaan ei ole katunut muuttoa päivääkään.

 73. Miia

  Yksi elämän tärkeimmistä muutoksista on ollut se, että uskaltauduin vuosi sitten pitkään sairastelleena hypätä takaisin kuntosalimaailmaan. Sairastuin kuusi vuotta sitten vakavaan unihäiriöön, joka on muiden sairausten ohella ajanut minut välillä todella huonoon kuntoon ja kotoa poistuminen on ollut haastavaa. Voin nukahdella keskellä katua, jota on tapahtunut montakin kertaa ja siksi oli iso kynnys aloittaa kuntosalilla käyminen, mielessä oli kysymys:miten pärjäisin vaikeiden oireiden kanssa salilla? Salillä käyminen on ajoittain haastavaa, koska nukahteluja on tapahtunut myös kesken treenien. Hienointa on kuitenkin ollut se,että olen pystynyt siihen ja saan tuosta niin paljon hyvää ja positiivista energiaa, mieleni kevenee ja murheet usein jäävät salille. Vaikka pitkäaikaissairastelu nuorella iällä onkin rankkaa, on se helpottunut sillä, että olen kaikesta huolimatta tehnyt kaiken sen eteen,että voisin elää mahdollisimman normaalisti rajoitteiden keskellä. Eihän siitä pääse yli eikä ympäri, kuinka hien pintaan nostattava urheilu nostattaa myös mielen kohti positiivisuutta 🙂

 74. Ella

  Jännittävin muutos on ollut uudelle paikkakunnalle muuttaminen yhdessä poikaystävän kanssa, uusi koulu sekä päätökseni lähteä ensi vuodeksi jenkkeihin vaihto-oppilaaksi!

 75. peto_oni_irti

  Suurin ja jännittävin muutos elämässäni tapahtui keväällä 2015 kun olin valmistusmassa valmentavasta koulutuksestta keskuspuiston ammattin opistosta ruskeasuolta 🙂
  ja sit piti miettiä että minne kouluun hakisin opiskelemaan ammattini 🙂 ja sit menin tutustumaan kiipulan päätoimipaikkaan janakkalaan .Kesäkuussa
  sain tiedon että olen saanut opiskelu paikan kiipulasta janakkalasta 🙂 olin ihan et wau 🙂 musta tulee puutarhuri ja kun mietin asiaa et kiipulassa ollaan ma -pe
  asutaan asuntolassa ajattelin et miten pärjään kiipulassa yksin 🙁 ,mut mua auttoi eniten mun vanhemmat 🙂 kyl sä pärjäät kiipulassa
  :Kun tuli päivä 10.8 olin ihan paniikissa kun saavuin kiipulaan olin ihan et apua miten pärjään täällä mut eka viikko ja ekat päivät oli tosi vakeita
  mut nyt mee paremmin 🙂

 76. Sarbeliini

  Jännittävin muutos tyttäreni syntymän jälkeen on ollut ammatin vaihto. Lopetin työt terveydellisistä syistä enkä tiennyt yhtään mitä tapahtuu. Ehdin päivän käymään erästä kurssia jonka kautta pääsin työkokeiluun ja olen samassa paikassa edelleen, tosin vakkaripestillä :). En tiedä teenkö tätä lopun elämääni, haluja olisi tehdä elämällä vielä jotain enemmän joten aika näyttää mihin elämä vie 🙂

 77. Venla

  Jännittävin muutos oli muutto pois kotoa opiskelemasn uudelle paikkakunnalle ja samalla muutto poikaystävän kanssa yhteen. Nyt 2 vuoden jälkeen asumme edelleen onnellisesti yhdessä ja koulu etenee. Kannatti siis 🙂

 78. Inka

  Jännittävintä varmastikin ensimmäisen lapsen syntymä ja sen mukana tuoma vastuu jostain muustakin kuin itsestä.

 79. Sanna

  Suurin muutos on toisen lapseni syntymä. Esikoinen on jo 10vuotias ja nyt pienen vauvan hoito on ihan erilaista. Jotenkin sitä on kauheen tietämätön eikä luota omiin ”äidin vaistoihin”. Ja sitten kun menee selaamaan nettiä ja vauvafoorumeita, epävarmuus vaan kasvaa. Onneksi mies, sukulaiset ja ystävät palauttavat maan pinnalle ja tsemppaavat. Ja kivahan tollasella uudenkarhealla puhelimella olis napsia kuvasta vauvasta 😉

 80. Sannna

  Suurin muutokseni on,kun päätin tykätä itsestäni juuri tälläisenä kun olen. Sain hyvän itsetunnon takaisin. Ennen paljon mietin mitä muut ajattelevat minusta. Tämän päätöksen tehtyäni on tämä elämäni parasta aikaa!

 81. Noora S

  Yksi jännittävimmistä muutoksista on ollut ryhtyä yrittäjäksi,päivääkään en ole katunut tuota muutosta

 82. Hanna

  Olen ollut erittäin kiitollinen itselleni siitä, että uskaltauduin ammattikorkeakouluaikana lähtemään yksin ulkomaille vaihtoon. Olen siitä lähtien uskaltanut tehdä yhä enemmän asioita, joita en luultavasti ilman tätä vaihtokokemusta olisi uskaltanut tehdä.

 83. Tytti

  Jännittävin muutos itselläni on ollut aina se, kun vaihtaa koulua ja etenkin lukioon meneminen jossa on todella haastavaa. Olen kiitollinen siitä, että uskalsin vähentää turhien sokerien syöntiä esim. karkkien syönti ja limun juonti. Nykyään olen paljon iloisempi, virkeämpi ja jaksan paremmin kuin silloin kun nautin liikaa turhia sokereita.

 84. Tiina

  Suurin muutos elämässäni on ollut ulkomaille lähtö lukion jälkeen. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta, josta ei siihen aikaan lähdetty juuri minnekään, edes toiselle paikkakunnalle Suomen sisällä. Lisäksi olin koko siihen astisen elämäni asunut vanhempieni luona, joten askel kohti itsenäistä elämää oli suuri. Olin myös ala-asteikäisenä kärsinyt jonkinasteisesta koti-ikävästä ollessani yhtä yötä pidempään poissa kotoa, joten vielä vanhempanakin jännitin lyhyellekin reissulle lähtöä. Päätös ulkomaille lähdöstä yksin oli kuitenkin erittäin onnistunut valinta ja samalla iso askel itsenäisyydelleni ja pelkojeni voittamiselle.

 85. Miisa

  Yksi jännittävimmistä muutoksista on ollut, kun viime vuonna aloitin treenaamaan personal trainerin kanssa. Salikokemusta ei muutenkaan ollut kertynyt paljoa aikaisemmin, enkä aikaisemmin tiennyt mitä tehdä salilla. Olen oppinut niin paljon ja saanut kuntosalista aivan uuden ja ihanan harrastuksen. Parasta on itsensä ylittäminen ja kun saa haastaa itseä. Olen saanyt paljon itsevarmuutta ja pt:n sanoin pystyn mihin vain, kun vain luotan itseeni. Pelko on yleensä vain korvien välissä. Jännittävissä tilanteissa pärjään, kun muistan tuon, että pystyn mihin vain!

 86. minävain

  Jännittävin muutos on ollut se, että uskalsin kuunnella sydäntäni, ja jättää opinnot kesken. Perustin perheen. Nyt olen 25-vuotias kolmen tyttären onnellinen äiti. Seuraavaksi sitten olisi tarkoitus aloittaa opinnot, aivan eri alalla kuin alunperin. Olen saanut aikaa etsiä omaa alaani ja vihdoin tuntuu että olen löytänyt oman juttuni. 🙂

 87. Veera

  Isoin muutos oli muutto uuteen kaupunkiin syksyllä sekä lihan syönnin lopettaminen kokonaan. Olen reissanut, kasvanut ihmisenä ja ajatetelen elämää positiivisemmin kuin koskaan ennen! Tuntuu että mikään ei ole enää esteellä milleekkään mitä haluan tehdä!

 88. Annnavou

  Elämäni jännittävin muutos oli 17-vuotiaana lähteä opiskelemaan vuodeksi ulkomaille. Valitsin maakseni yhdysvallat, koska olin 12-vuotiaasta asti haaveillut jenkkien high-school elämästä. Olisin halunnut jonnekkin pohjoiseen osavaltioon, mutta sen sijaan päädyinkin keskelle villiä Texasia, San Antonioon. Kun kuulin sijoituskohteeni, olin yhtäaikaa tosi innoissani ja peloissani, tuleva perheeni oli uskonnollinen ja kirkossa käytäisiin 2 kertaa viikossa (Suomessa käyn ehkä kerran vuodessa, jos sitäkään).

  Ennakkoluuloista huolimatta yritin lähteä matkaan avoimin mielin, se kannatti. Opin paljon uutta ja jännittävää, yritin jopa ymmärtää uskontoa ja kirkkokulttuuria. Vuosi oli antoisa ja ehdottomasti yksi elämäni jännittävimmistä sekä opettavaisimmista!

 89. Laura

  Suurin muutokseen astuminen seisoo vakaana vielä edessä. Vaimona ja kahden pienen lapsen äitinä opiskelujen aloittaminen 150km päässä jännittää kamalasti. Karmeinta on unelma-ammatin onnen ja vanhemman vastuun sekoittaminen 150km päähän.. kun jomman kumman meistä vanhemmista täytyy välimatkaa kulkea. Onneksi asioilla on kuitenkin tapana järjestyä Kiitos vielä innostavasta blogista Venla! Aurinkoa päiviisi✨

 90. Laura

  Suurin muutokseen astuminen seisoo vakaana vielä edessä. Vaimona ja kahden pienen lapsen äitinä opiskelujen aloittaminen 150km päässä jännittää kamalasti. Karmeinta on unelma-ammatin onnen ja vanhemman vastuun sekoittaminen 150km päähän.. kun jomman kumman meistä vanhemmista täytyy välimatkaa kulkea. Onneksi asioilla on kuitenkin tapana järjestyä Kiitos vielä innostavasta blogista Venla! Aurinkoa päiviisi✨

 91. Kaisa Vepsä

  Suurin muutos on ollut noin vuosi sitten työpaikan vaihdos 8 vuoden jälkeen. Mutta se on osoittautunut myös parhaaksi muutokseksi ja vaikuttanut minuun positiivisesti monella tapaa. Päivääkään en ole katunut

 92. käyttäjä-7246

  Ehdottomasti yksi jännitävimmistä muutoksista elämässäni oli minulle suht vieraaseen kaupunkiin muuttaminen opiskelupaikan perässä reilu vuosi sitten. Vaikka en tuntenutkaan kaupungista entuudestaan ketään, oli muutos todella tarpeen enkä todellakaan kadu, että laitoin Lahden ammattikorkeakoulun ensimmäiseksi yhteishaussa!

 93. Johanna

  Suurin muutos on ehdottomasti ollu vanhan työpaikan jättäminen jossa en enää viihtynyt. ”Do what makes you happy” on saanut siitälähtien aivan uuden käsityksen! kun lopetin työni, olin hetkenaikaa työtön ja tämä pelotti tottakai, mutta asioilla on tapana järjestyä, ajattelin. Tuosta on nyt aikaa 2 vuotta, ja tuohon kahteen vuoteen olen saanut nyt enemmän työkokemusta kuin ikinä olisin voinut kuvitellakkaan, ja tällähetkellä olen duunissa jota rakastan ja teen täydellä sydämmellä. Lähteminen ympäristöstä joka ei tehnyt enää minua onnelliseksi, saa minut tuntemaan itseni tänä päivänä todella onnekkaaksi. Muutos joka muuttu loppuelämäni suunnan 🙂

 94. Terhi

  Jännittäviä muutos ehdottomasti on, kun tulin raskaaksi juuri ei toivottuun aikaan. Opinnot täysin vaiheessa, ilman työtä ja asuimme poikaystävän kanssa eri paikkakunnilla. Kaiken tämän päälle selvisi, että odotan kaksosia. Oli punnittava, kuinka selviän yksin kaksosarjesta suurimman osan ajasta, sillä miehen reissutyö piti miehen pitkiä aikoja toisella paikkakunnalla. Päätös pitää nämä ihanat lapset oli ehdottomasti elämäni hurjia ja paras. Suoritin opinnot supervauhtia ja selvisin arjesta lasten kanssa mielestäni hyvin ja nykyisin en voisi olla onnellisempi että en antanut pelon ja epävarmuuden voittaa.

 95. Ansku

  Ehdottomasti perheen perustaminen, pitkällisen jahkailun jälkeen. Meillä oli hyvä meno ja meininki kaksistaankin ja lapsen, erityisesti pienen vauvan, tuoma sitovuus tuntui hurjalta. Onneksi uskalsimme heittäytyä tähän perheseikkailuun: nyt tyttäremme on 4kk vanha ja vaikka duunia riittää 24/7, on tuo pikku toimitusjohtaja mitä hurmaavin ja huumorintajuisin tyyppi 🙂

 96. Lotta Sippola

  Mun elämän suurin muutos oli täysin vieraalle paikkakunnalle muutto opintojen perässä. Se muutos kannatti! Paikkakunnan vaihto piristää elämää ja avartaa maailmankuvaa, ja aina voi palata takas jos ei viihdykään. Suosittelen kaikille! <3

 97. Hilu

  Oma muutos tapahtui iän myötä, olematta kuitenkaan kriisi. Se muutos ei tapahtunut muiden ihmisten takia, mutta heidän läsnäollessa.
  Se ei ollut traaginen, dramaattinen tai tapahtunut pamahtaen. Se hiipi hiljalleen elämään, kaatoi huomaamatta raja-aitoja ja muutti olemista.
  Kutsuisin sitä ”rauhaksi” tai ”seesteisyydeksi” ellei kumpikin sana aiheuttaisi minussa yhä väristyksiä.

  Se on se muutos kun vihdoin osaa olla itselleen armollinen: saa lähteä lenkille baarikierroksen sijasta, saa jäädä sohvalle lenkin sijasta, osaa nauraa itselle, kilot voi kuitata toteamalla ”us fat people are jolly”, silmäkulmarypyt kielii hysteerisen hauskoista hetkistä ystävien kanssa, humala on sivutuote ei päämäärä, osaa arvostaa omaa osaamistaan, pitää puolensa mutta antaa itsestään myös enemmän.

  Minun muutokseni on se, että olen vihdoin ymmärtänyt (ja hyväksynyt), että olen aika upea tapaus. 😉
  Säkin oot.

 98. Henna

  Yksi elämäni jännittävimmistä muutoksista oli se kun ymmärsin vihdoin ympäröidä itseni positiivisilla ihmisillä sekä poistaa mahdolliset negatiiviset ajatukset elämästäni. Yritän ajatella kaikesta asian positiivista puolta sekä vaikutusta, kaikki tapahtuu jonkin syyn takia. Olin koko viime vuoden jatkuvasti sairaana, milloin missäkin taudissa, joka taas vaikutti urheilulliseen itsetuntooni. Tämän oivaltaminen siis vaati uuden vuoden ja vaikka muutos onkin tapahtunut lyhyen ajan sisällä, elämän laatuni on jo parantunut niin paljon, että en voi olla muuta kun kiitollinen. Siihen kuitenkin meni 21 vuotta sekä ainakin yksi terveydellisesti huonompi vuosi.

 99. Maiju

  Suurin ja pelottavin hyppy tuntemattomaan tähänastisessa elämässäni on ollut vakituisesta työpaikasta irtisanoutuminen ja yrittäjäksi ryhtyminen. Vaikka usko omaan osaamiseen oli korkea, en voinut alussa tietää, olinko juuri tehnyt elämäni parhaimman vai tyhmimmän ratkaisun. Halu toteuttaa unelmani oli kuitenkin suurempi kuin pelko taloudellisesta epävarmuudesta, ja tein ahkerasti töitä saavuttaakseni oman jalansijani yritysmaailmassa. Näin vajaa pari vuotta myöhemmin olen todella iloinen, että uskalsin ottaa tuon ratkaisevan askeleen. Rakastan työtäni täydestä sydämestäni ja olen nyt onnellisempi kuin koskaan aikaisemmin.

 100. Alli

  Mun suurin elämänmuutos oli kun muutin yksin pienestä kaupungista paljon isompaan opiskelujen takia yli vuosi sitten. Aluksi jännitti hirveästi saisinko kavereita ja miten koulu lähtisi käyntiin. Mutta kaikki onkin mennyt älyttömän hyvin kunhan ei stressaa. Vuoden aikana olen kyllä saanut niin paljon takaisin niistä hetkistä, jotka minulla jäi kokematta pienessä kaupungissa.

 101. Reetta

  Jännittävin muutos elämässäni tapahtui kesällä 2014 kun muutin vuorokauden varotusajalla Milanoon asumaan ja työskentelmään ammattimallina. Olin vasta 18-vuotias nuori nainen, joka ei uskaltanut puhua englantia julkisesti. Asuin Milanossa ensimmäisellä reissullani 2 kuukautta, jonka jälkeen palasin hetkeksi kotiin mukanani aimoannos rohkeutta, vastuunkantamisen taitoa ja uskallusta kommunikoida vieraalla kielellä. Ensimmäinen Milanon reissuni ei jäänyt suinkaan viimeiseksi. Olen asustellut ja työskennellyt Italian maalla monen monta kuukautta pienemmissä ajanjaksoissa. Matkustaminen todella avartaa ja opettaa arvostamaan Suomea.

 102. Eveliina V

  Elämäni jännittävin muutos tapahtui syksyllä 2011, kun muutin vieraalle paikkakunnalle opiskelemaan. En tuolloin tuntenut kaupunkia tai ketään sieltä ja kyseessä oli vielä ensimmäistä kertaa muutto omilleen. Näin neljä ja puoli vuotta myöhemmin olen hyvin kiitollinen tuosta muutoksesta. Asun yhä edelleen samassa kaupungissa; nyt tunnen kaupungin läpikotaisin, olen saanut valtavasti ystäviä täältä, minulla on vakituinen työpaikka ja ihana avomies, jonka kanssa asumme yhdessä. Vaikka 2011 syksyllä jännitti ja pelotti, en voisi olla kiitollisempi että uskalsin lähteä 🙂

 103. Minna

  Yks jännittävimmistä muutoksista oli se, kun muutin 19-vuotiaana Saksaan. Lähdin sinne töiden perässä yksin, eikä se reissu menny miltään kantilta katsottuna hyvin. Palasin aika nopeasti häntä koipien välissä takaisin, mutta retki oli opettavainen ja muutti mun elämää aika paljon, nyt kun jälkeenpäin asiaa ajattelee.

 104. Hanna

  Minun elämäni jännittävimpiä hetkiä on ollut juurikin tutusta ja turvallisesta poistuminen. Yksi hetki on jäänyt eritoten mieleen. Olen aina ollut kotikissa, yksin olo ei todellakaan ole ollut lempipuuhiani ja minusta tuntuu mukavalta, jos lähellä on aina joku tuttu henkilö. Muutamia vuosia sitten, 15-vuotiaana, oli aika varata riparileirejä. Muistan kysyneeni monelta kaverilta, minne he ovat menossa riparille ja ajattelin tietenkin hakea samaan paikkaan kavereideni kanssa, jotta pääsisin tuttujen ihmisten seuraan. Eräänä iltana mun vanhempi veli sitten heitti, että mitä jos lähtisitkin jonnekin ihan toiselle puolelle Suomea, tutustuisit uusiin ihmisiin ja samalla saisit viettää aikaa sun harrastuksen parissa? (Tämä ripari oli siis harrastuspainotteinen). Ajattelin heti, että ehdoton no no! En ikinä uskaltaisi enkä pystyisi lähtemään yksin 500km päähän kodista ja kaikista turvallisista ihmisistä. Mutta niin siinä vaan sitten kävi, että seuraavana kesänä mulla oli rinkka täynnä tavaraa ja minä hyppäsin junaan, menolippu kahdeksi viikoksi ihan tuntemattomaan, kauas kotoa ja vailla niitä tärkeitä kavereita. Mutta täytyy sanoa, että en kadu hetkeäkään, että päätin lähteä. Muistelen vieläkin lämmöllä, kuinka ihaniin ihmisiin sain tutustua ja miten paljon muistoja lähti matkaan. Ja myös mietin, että mitä jos en olisikaan uskaltanut lähteä, kuinka paljon hyvää olisi jäänyt kokematta. Ehkä pieni asia jollekin, joka on tottunut reissailemaan yksin, on sosiaalinen ja tutustuu helposti uusiin ihmisiin, mutta mulle se oli suuri, jännittävä ja pelottava asia, ja olin silloin vieläpä hirveän ujokin. Mutta tälläiset kokemukset onneksi rohkaisee valtavasti ja nykyään minusta on todella ihanaa olla uusien ihmisten seurassa. Mutta vielä leiriin palatakseni, olen aivan älyttömän kiitollinen itselleni ja kaikille ihanille ihmisille, jotka jäivät elämääni sieltä! Parhaita kokemuksia ehdottomasti tulee, kun uskaltaa vaan mennä ja tehdä niitä pelottaviltakin tuntuvia juttuja, sellaset säilyy mielessä läpi elämän!

 105. käyttäjä-5684

  Erilaisia jännittäviä muutoksia on ollut paljon, mutta ehkä nyt päällimmäisenä on jäänyt mieleen parhaiten se, kun lähdin ensin työharjoitteluun toiselle puolelle Suomea puoleksi vuodeksi ja sitten jatkoin samaisessa kaupungissa töissä seuraavan kesän. Jätin puolison, perheen ja ystävät kotikaupunkiini, kun lähdin toiseen kaupunkiin töiden perässä. Aluksi oli hyvin vaikeaa elää niin kaukana rakkaistani, mutta äkkiä siihen tottui, varsinkin, kun tiesin, ettei tämä olisi pysyvää. Sain viettää pitkän ajan toisessa kaupungissa itsekseni ja vaikka oli ihan hyvä olla yksin omassa rauhass avälillä oli silti kesän jälkeen oli ihana palata takaisin kotiin.

 106. Veera

  Elämäni jännittävin muutos on vasta edessä, sillä yhteishaut ovat pian ajankohtaisia. Itse olen varma, että lukioon menen ja sinne pääsenkin, mutta on se silti jännää, kun osa tärkeistä ystävistä lähtee toiselle paikkakunnalle.

 107. Jenny

  Yksi jännittävä tapahtuma oli kun lähdin Afrikkaan, Namibiaan tekemään kolmen kuukauden työharjoittelua paikalliseen sairaalaan. Asuin paikallisen perheen luona, joiden avulla tutustuin paikalliseen kulttuuriin ja elämään. Namibian sairaala eroaa oikeastaan joka tavalla meidän suomailaisten sairaaloista. Myös kulttuuri ja elämä siellä ovat jotain aivan ihmeellistä! Jotkin asiat ihmetyttivät, jotkin raivostuttivat ja jotkin saivat hymyn huulille. Pääsin myös perheen kanssa kiertämään koko Namibian halki! Afrikasta tullessani halusin tietenkin pelastaa maailman…ehkä yksi asia kerrallaan 😉 Olen onnellinen, että laitoin hakemuksen menemään viimeisenä mahdollisena päivänä, enkä jäänyt miettimimään ”mitä jos?”.

 108. Elisa

  Suurin muutos elämässäni on ollut n. 10v sitten muutto 200km päähän synnyin kaupungistani. Muutto tuli nopealla aikavälillä ja eikä minulla ollut siellä ketää jonka olisin tuntenut. Loppujen lopuksi pääsin kouluun ja sain ystäviä ja tämän jälkeen muutin vielä toiseenkin kaupunkiin. Elämä alkoi taas siellä alusta mut nopeasti sitä oppii uusiin ympyröihin. Tällä hetkellä asun taas takaisin kotikaupungissa ja uskon että aiemmat kokemukset ovat kasvattaneet minua ihmisenä 🙂

 109. JaninaN

  Jännittävin muutos elämässäni on totisesti ollut se, kun muutin viime kesänä juurikin Turkuun opiskelujen perässä! Tästä teki jännittävän myös se, että kävin ensimmäistä kertaa Turussa vasta kun menin pääsykokeisiin. Myös asunto jota minulle tarjottiin kuukausi kokeiden jälkeen, oli aikaa hyväksyä pari päivää eikä asunnosta ollut mitään kuvia. Otin kämpän vastaan sitä näkemättä ja oli paras päätös ikinä! Uuteen kaupunkiin muutto ja pitkä välimatka ystäviin on saanut minut avoimemmaksi uusille tuttavuuksille ja itsevarmemmaksi siitä että pärjään kyllä loistavasti myös ilman muiden apuakin 🙂 Muutenkin suhtautuminen uusien juttujen kokeiluun on nyt parempi, tykkään esim kokeilla uusia urheilulajeja vaikka niistä ei heti olisikaan mikään pro 😀 Myös asunto osoittautui erittäin hyväksi ja sijainti on mitä mainioin!

 110. MoonaK

  Jännittävintä oli alottaa koulu uudella paikkakunnalla ja muutto yksin omaan kotiin, tuntematta siis ketään. Mutta kannatti 🙂

 111. Viivi

  Olen vielä nuori, enkä keksinyt vain yhtä jännittävintä asiaa ylitse muiden. Elämäni jännittävin muutos on ollut kuitenkin aikuistuminen. Siinä on niin paljon hyvää + kutkuttavaa jännitystä ja myös sitä pelottavaa jännitystä. Paljon suuria muutoksia kuten töiden aloittaminen, omaan kotiin muuttaminen ja kaikesta itse huolehtiminen. Olen kuitenkin kiitollinen siitä, että kaikki on sujunut paremmin kuin hyvin ja minulla on ollut ja on edelleen mahtava tukiverkko ympärilläni! Elämäni on muuttunut hyvällä tavalla ja nautin jokaisesta hetkestä täysin rinnoin.

 112. Marjut R

  Suurin muutos mun elämässä on ollut 17-vuotiaana kotoa pois muuttaminen. Olen kuuden ihanan sisarukseni isosisko ja kotona oli koko ajan seuraa ja ääntä. Kun muutin omilleni, huomasin miten hiljaista on käydä nukkumaan, tehdä koulutehtäviä ja miten tylsää välillä voi olla 😀 nyt näin kaksi vuotta myöhemmin muutos tuntuu hyvältä. Vaikka siihen tottumiseen meni paaaljon aikaaa, alkoi siitä kuitenkin nauttia. Nykyisin käyn kotona joka viikonloppu, vaikka sielläkin asiat on muuttunut paljon vanhempien eron myötä.
  Muutokset on oikeesti kivoja ja kannattavia välillä. Joskus myös vahvistavia. Ei kaikki voi aina olla samanlaista ja juuri sellaista kuin haluamme 🙂

 113. Neea

  Mun suurin muutos on ollut, kun 2014 muutin pieneltä paikkakunnalta yksin Helsinkiin opiskelemaan. En tiennyt kaupungista oikeastaan mitään, yliopistomaailmasta puhumattakaan. Olen kuitenkin onnellinen, että uskalsin lähteä rohkeasti kokeilemaan omia siipiäni, vaikka ala ei sitten lopulta ollutkaan omani. Opin arvostamaan erilaisuutta aivan uudella tavalla ja myös vanhoja kavereita sekä perhettä. Ilman muuttoa olisin todennäköisesti paljon näköalattomampi ja naiivimpi kuin nyt!

 114. Salla

  Suurimmat muutokseni ovat toivottavasti vielä edessä! Yksi ainakin on ihan lähiviikkoina, sillä muutan ensimmäistä kertaa ikinä nykyisestä kodista pois. Odotan muuttoa innolla!!

  Jo tapahtuneista muutoksista tärkein on ehkä oman pääni sisällä tapahtunut. Olen oppinut ihan muutaman viime vuoden aikana katsomaan ympäristöä uudella tavalla: kuinka kauneutta on kaikkialla ja kuinka kiitollisia saamme täällä Suomenmaassa asumisesta olla!

 115. Sandra

  Elämäni jännittävin muutos oli ehdottomasti 17-vuotiaana Meksikoon vaihto-oppilaaksi lähteminen. Lähtö vuodeksi maahan, jossa ei ollut koskaan käynyt, eikä ollut minulle entuudestaan millään tavalla tuttu, tuntui todella uskomattomalta, mutta jännittävältä koettelemukselta. Sitä se olikin, mutta pelkästään positiivisessa mielessä. Elämäni PARAS vuosi, josta olen ikuisesti kiitollinen. Vaihto-oppilaaksi lähteminen on rohkaissut minua myöhemminkin hyppäämään mukaan erilaisiin uusiin seikkailuihin, kuten lähtemään ulkomaille työharjotteluihin. Muutos ja uusien asioiden kokeminen on mielestäni aina enemmän hyvästä kuin pahasta 🙂 Kilpailu päättyy just mun synttäreinä, ELI uusi luuri olisi enemmän kuin tervetullut synttäribonus! Samoin, muutos vanhasta omenasta Samsungiin olisi mieluinen 🙂 Sähköpostini on

  sandra.lehmuskallio ÄT gmail.com

 116. Ellu N.

  Elämäni jännittävin muutos.. Niitä on ollut moniakin.. Ensimmäisenä tulee mieleen äitiys ♥ kun minusta tuli mama ihanalle, (kirkuvallekin) tyttövauvalle! Suurin sekä kallein aarre josta saa ja täytyy pitää huoli ja vastuu vanhemmuus on palkitsevaa kun sen oikein oivaltaa
  Toisena jännittävänä muutoksena pidän muuttoa toiseen kaupunkiin opiskeluaikoina. En tuntenut sieltä ketään. Pikkuhiljaa sitä vaan alkoi tutustumaan muihin koulukavereihin, yhteys syntyi Mutta kaukana kotoa, kauhea ikävä poikaystävää ja tuntematon paikkakunta ei ollut lainkaan mukava yhdistelmä. Kaikesta selvisin ja todellakin kannatti opinnot sain suoritettua ja ihanan työpaikan sain !

 117. Aliisa

  Jännittävin muutos.. Hmm, varmaan uusi paikkakunta, uusi koulu, uusi alku. Nyt silti tuntuu, että elämässäni tapahtuu ensi kesänä jotain jännittävämpää kuin koskaan. Jotain, johon vaaditaan rohkeutta kaltaiseltani. Yksin vieraaseen maahan, ja vielä todella huonolla kielitaidolla. Ehkä sekin muuttuu sitten? 🙂

 118. Roosa

  Minulle suurin muutos oli vegaaniksi ryhtyminen muutama vuosi takaperin. Eläimet on ollut mulle aina suuressa arvossa ja viihdyn niiden parissa melkein paremmin kuin ihmisten 😀 Pohdin pitkään, että mitä minä nuorena tyttönä voisin tehdä eläinten hyvinvoinnin eteen ja tietenki paras keino oli lopettaa niiden syöminen! Muutos oli minulle todella jännittävä ja suuri, sillä ruokavalioon tuli suuria muutoksia ja minulla kestää hetken tottua uusiin makuihin. Nyt pari vuotta jälkeenpäin en voisi olla onnellisempi tästä muutoksesta. Teen nykyään työtä eläinten parissa ja kotona minulla on ihana koirakaveri. Olen saanut toteuttaa suurta unelmaani ja olla eläinten parissa joka ikinen päivä.

 119. Mikko

  Suurin muutos elämässäni on ollut läheisen kuolema. Sen jälkeen olen opetellut katsomaan asioita uudelleen ja elämään tätä päivää, niin hyvin kuin voin. Kaikki irti tästä päivästä ja jos kohtalo suo huomisen, niin hymyssä suin sitä elämään.

 120. Noora

  Yksi jännittävimmistä muutoksista elämässäni on ollut se, kun noin vuosi sitten irtisanoin itseni vakituisesta työpaikasta (tosin reilun puolen vuoden harkinnan jälkeen), pakkasin autoni täyteen tavaroita ja loput tavarat laitoin varaston odottamaan uuden suunnan selviämistä. Kahden viikon ja melkein 3000 km:n reissaamisen jälkeen minulla oli uusi työpaikka juuri siinä kaupungissa, josta työn toivoin löytävänikin. Kaikki järjestyi paremmin kuin hyvin ja elän nykyään elämää, joka on omannäköistäni ja jossa viihdyn. Olen siis erittäin kiitollinen, että uskalsin hypätä tyhjän päälle. Ja vielä kiitollisempi olen siitä, että asiat järjestyivät hyvin.

 121. Kati

  Ehdottomasti jännittävämpiä ja ihanimpia muutoksia on tarjonneet molemmat lapset Aina ei ole helppoa ollut, mutta päivääkään en vaihtaisi.

 122. Jenna

  Jännittävin muutos elämässäni oli rohkeasti muuttaa vuosi sitten poikaystäväni ja koiramme kanssa Espanjaan. Muutos oli iso ja haasteita riitti aluksi, mutta kaikesta ollaan yhdessä selvitty ja en ole katunut hetkeäkään päätöstämme. Olen niin onnellinen ja kiitollinen poikaystävälleni, että hän ehdotti tätä muutosta ja nyt nautimme olosta yhdessä aurinkoisessa Espanjassa uusien tuulien myötä! <3

 123. Riikka

  Jännittävin muutos oli muuttaa käytännössä yksin ulkomaille. Tapasin ulkomaan lomallani tytön johon ihastuin suuresti. Pidimme paljon yhteyttä loman jälkeen ja näimmekin Suomessa kerran hänen lomalla. Päätin tovin pohdiskelun jälkeen muuttaa ulkomaille samaan kaupunkiin. Harmikseni hän palasi eksänsä kanssa yhteen jo ennen kun kerkesin muuttaa, mutta päätin silti lähteä ja katsoa mitä tapahtuu, eihän mulla ollu mitään hävittää. Tiesin, että hän ei ole onnellinen suhteessa ja että hänelläkin on tunteita mua kohtaan, en halunnut luovuttaa. Muutto lähestyi ja alkoi jo vähän pelottaa, että mitä tapahtuu. Emme voineet pitää yhteyttä koska hänen tyttöystävä oli musta mustasukkainen. Mielessä pyöri paljon, että saanko kavereita, tuleeko meistä koskaan paria ja pärjäänkö töissä. Kaikki meni loppujen lopuksi oikein hyvin. Sain mahdottoman paljon uusia kavereita ja ystäviä, pärjäsin hyvin uudessa työssä ja mikä parasta, sain hänet. Nyt takana 4 vuotta yhteistä elämää. Kannatti muuttaa ja uskaltaa ottaa askel tuntemattomaan.

 124. Linnea

  Jännittävin muutokseni on ollut lihan jättäminen ruokavaliostani. Päätin lopettaa lihan syönnin juurikin eettisistä ja terveydellisistä syistä. Täytyy todeta, että päätös on ollut todella hyvä!

 125. Heidi

  Elämäni suurin muutos oli kun aloitimme mieheni kanssa yrittämään lasta. Olen aina tiennyt haluavani lapsia suht. nuorena mutta silti päätös oli suuri. Kohta olinkin jo raskaana ja meille syntyi meidän ihana poika. Ja kyllä se elämä koki totaalisen muutoksen. Nykyään perheeseen kuuluu myös pieni neitokainen.❤ Yhtään päivää emme ole mieheni kanssa tarvinnut päätöstämme katua. Ihanat lapsemme!

 126. JF

  Hmm tähän oli vaikea valita vain yhtä.. Parisuhde, harrastus, työt..? Ehkä kuitenki se yksi asia jonka vuoksi uskalsin kohdata muut unelmat. Erittäin ujona ja hiljaisena seinäruusuna aloitin saliharrastuksen, lihakset kasvoivat ja samalla itseluottamus. Ujosta tytön tylleröstä tulikin sosiaalinen, nauravainen ja itseään rakastava ensihoitaja, jolla on maailman ihanin mies vierellään. Kliseistä? Ehkä, mutta ehottomasti suurin muutos elämässä ja persoonassa.

 127. Anu

  Suurin muutos ja koko terveyteni kannalta parhain ratkaisu oli kun aloitin elämäntapa rempan.Olen omalla tahdilla laihduttanut ja kiinteyttänyt.Ja kuten monista sinun postauksista olen saanut ohjeita ja neuvoja ”Koti treenin” parissa.Ensin keskityin saamaan ylimääräistä painoa pois.En lähtö kohtaisesti ollut mitenkään sairaaloisen lihava mutta silti sitä lähti ainakin sellanen lähemmäs 10kg.Nyt Käsipainoilla ja erillaisilla lihaskunto liikkeillä saanut jo pysyviä tuloksia,vatsan,käsivarsien,reisien ja muiden ongelma kohtien kiinteyttämiseen.
  Minut ajoi alun perin tälle tielle alaselässäni jatkuvasti vaivannut skolioosi.Se meni pienestäkin liikkeestä jumiin,aiheutti lihas ja hermo särkyä.Olin jopa viikon ajan jumissa kotona ja lihakset kipeytyivät niin että meinasi itku tulla.
  Aloin pikku hiljaa, pienillä liikkeillä tekemään treeni listaa.Se on muuttunut tässä todella paljon.Pienillä sarjoilla,paljon erilaisia liikkeitä ja samaten pienentyi myös annoskoot 😀
  Aamulla minut ajaa kävely/juoksu lenkille ihanan aikasiin soivat herätys.:D ihanaa kun saa rauhassa lenkkeillä ilman ihmis hälinää.
  Minulla ei ole tämän viimeisimmän kohta 2 vuoden aikana ollut selkä yhtään kipeä tai jumissa.Olen saanut pidettyä skolioosin aisoissa.
  Jos jossain vaiheessa uskautuisi sinne kuntosalille ja saisi sen salikortin hommattua 😀
  Kiitos Venla sinulle mahtavasta blogista! 🙂

 128. Viivi

  Jännittävältä on tuntunut tutustua itseensä enää kertaa kun huomasin äitiyden myötä miettineeksi kuka olen ja olenko oikeassa paikassa . Olen todellakin! Matka on kesken katselen vieläkin usein itseäni ulkopuolelta, mutta kolme poikaa ja ihana mies jaksavat onneksi tukea. Ilman heitä en olisi edes lähtenyt etsimään äidiltäni.

 129. Ida

  Suurin ja ehkä pelottavinkin muutos oli kun uskalsin jättää menneisyyteen ihmiset jotka vain hankaloitti elämääni(kiusasivat). Tajusin siis mikä on juuri minulle parhainta ja ketkä ystävät kannattaa pitää lähellä ja ketkä ei. Uuden elämän aloittaminen ilman näitä ihmisiä lähti hitaasti mutta varmasti eteenpäin ja nyt minulla on vierellä kasa ihania ystäviä joiden kanssa ei tarvitse pelätä kiusaamiseksi tulemista.❤️

 130. Tiina

  muutto lapsuuden kotikaupungista on ollut yksi jännittävimpiä muutoksia ja tuonut tullessaan paljon. En ole katunut hetkeäkään.

 131. Anna

  Jännitävä muutos tapahtuu huomenna! Ekaa kertaa salille raskauden ja herkuttelujen jälkeen sain motivaationi takaisin! Sanoin vain itselleni että riittää herkkujen syönti ja tänä kesänä kesäkuntoon! myös ekaa kertaa ulkomaille!!!Ja olet yksi minun motivaationi lähteistä!!!!

 132. Mariah

  Taatusti jännittävin muutos oli muutto Peruun, Limaan. Lähdin yksin maapallon toiselle puolelle opiskelemaan, kieltä en kunnolla osannut, kämppä ei ollut varmistunut, en tiennyt mitä ensimmäinen muutto ulkomaille toisi tullessaan – mutta paluulippua ei ollut. Kielen lisäksi myös kulttuuri ja tavat olivat jotain aivan uutta. Tätä ei toki helpottanut erottautuvuus eli vaaleatukkainen suomalainen gringa tummien inkojen juuriin perustavien perulaisten keskuudessa. Yksi asia oli kuitenkin varma. Elämää oppii parhaiten hypätessään epämukavuusalueelle ja koska tarkoituksena oli antaa kulttuurin ja kielen viedä mennessään välttelin tietoisesti muutamia suomalaisia paikan päällä. Alun jännittävyydestä ja epätietoisuudesta huolimatta kokemus oli mitä parhain! Kaikki uudet ystävät, kokemukset, matkat, kielitaito, perspektiivit. Niin monet asiat muokkasivat myös sitä miten näen asioita nyt. Vaikka tuosta on kulunut jo neljä vuotta niin edelleen olen viikoittain yhteyksissä ystäviin eri puolilta maapalloa, rakastan salsaa ja muita latinotansseja jotka tulivat jäädäkseen ja Spotifyn soittolistaltani löytyy läjäpäin mukaansatempaavia latinorytmejä. Monestihan parhaat asiat vaativat suurempia ponnisteluja mukavuusalueen ulkopuolelle 🙂

 133. Salla Myllylä

  Elämäni jännittävin hetki taitaa olla se kun minut valittiin vapaaehtoiseksi 2014 Portugaliin. En ollut ennen maksustanut yksin, taikka asunut toisessa maassa kolmea kuukautta. Portugalin niemikaupungissa Penicessä asuin viiden muun vapaaehtoisten kanssa, jotka olivat eri maista(mm. Ranskasta ja slovakiasta). Onneksi englannin kieli sujui kohtalaisesti ja tulimmekin hyvin toimeen. Vapaaehtoisjaksoni alkoi paikallisessa iltapäiväkerhossa, jossa olin 1,5 kuukautta. Toisen 1,5 kuukautta työskentelin meren rannalla sijaitsevassa päiväkodissa.
  AJP accosisao juvenil de peniche, joka tekee yhteistyötä Liedon nuorisotoiminnan kanssa ovat vaikuttaneet tällä upealla kokemuksella minuun, niinpä opiskeluhakemukset ovat suuntautuneet varhaiskasvatukseen. Keväällä 2015 opiskelupaikkaa ei kuitenkaan vielä auennut(pienestä jäi kiinni:D), mutta en antanut tämän häiritä. Syksyllä sain uuden työpaikan 350km kauempana kotikunnassani. Syy siihen, että hain näin kauas oli tietenkin poikaystäväni. Hän sai opiskelupaikan, muutin perässä:D. Nyt olen elänyt ihanampaa aikaa hänen kanssaan ja odotan innolla keväällä alkavaa pääsykoetta! Toivottavasti nyt nappaa^^!!
  Tässä minun jännittävä tarina, josta olisin voinut kertoa enemmänkin:D
  Hyvää kevään 2016 alkua Venla! Lukijoille myös tsempit seuraaviin haasteisiin! We can do it:)!!
  Terkuin Salla

 134. Ida

  Elämäni jännittävin muutos oli kun muutin ulkomaille parhaan kaverini kanssa harrastuksemme takia. En ollut suorittanut vielä lukiotakaan loppuun, mutta palo siitä, että teen unelmistani totta sai minut varmaksi valinnastani. Tälle tielle olen jäänyt, edelleen täällä asustan ja näin jälkikäteen voin sanoa että se oli elämäni parhaimpia päätöksiä 🙂

 135. Moona

  Jännittävimpiä muutoksia elämässä oli muuttaa tuntemattomalle paikkakunnalle yksin. Lopulta itsenäistyminen ja uusi elämä maistui, enkä kadu hetkeäkään!

 136. Elisa

  Pelottavin muutos ehdottomasti oli avioero, mutta jälkikäteen ajateltuna, siitä koitui vain hyvää. Emme olleetkaan kaksi epäonnistujaa, vaan kaksi ihan ok ihmistä, jotka ei vaan oltu toisillemme ne oikeat vaan toimme toisistamme esiin huonot puolet, mikä taas teki elämästä kurjaa. Molempien elämänlaatu parani ja molemmat saivat elämäänsä uutta hyvää ja tasapainoa kun uudet elämät saatiin alkuun tahoillamme. Lapsetkaan eivät joutuneet kärsimään, näkivät alusta asti, että äiti ja isä ei vihaa toisiaan ja vaikka asiat muuttuvat niin siitä voi koitua jotain hyvääkin. Nyt heillä on biologisten vanhempien lisäksi lisäaikuiset elämää tukemassa.
  Ero ei tarkoittanut pelkästään eroa entisestä puolisosta vaan uusien ratkaisujen tekemistä muillakin elämän osa-alueilla ja ne ovat tuoneet elämään paljon positiivisia juttuja. Kannatti uskaltaa ottaa se askel. 🙂

 137. Essi

  Isoin muutos elämässäni on tullut kun nykyisen aviomiehen kanssani muutettiin molemmille täysin uuteen kaupunkiin, ihan jäädäksemme. Muutto tuli eteen miehen töiden siirtymisen vuoksi. Olin valmis kulkemaan mieheni rinnalla ja muuttamaan kaupunkiin, jossa en ole koskaan aiemmin edes käynyt, enkä tunne kaupungista yhtään ihmistä. Alkuaika oli raskasta, ystävät, työ, perhe ja kaikki tuttu ja turvallinen jäi taakse. Uuteen oli vain sopiuduttava.
  Nyt olen asunut uudessa kotikaupungissani kohta kaksi vuotta, enkä kadu sekuntiakaan! Liian helposti sitä ”jumiutuu” kotikaupunkiinsa juuri sen turvallisen ja tutun tunteen vuoksi. Onneksi uskalsin lähteä
  Nyt meillä molemmilla on töitä ja ystäviä uudesta kaupungista sekä ihkaoma koti. Olen myös aloittanut harrastuksen jota en olisi tullut vanhassa kotikaupungissa edes ajatelleeksi, nimittäin muodostelmaluistelun.

 138. Laura

  Suurin muutos oli viime syksynä muutto 16-vuotiaana toiseen kaupunkiin opiskelupaikan ja urheilun vuoksi! Tämä on itsenäistänyt minua hurjasti.

 139. Sandy

  Nykyisen työn vastaanottaminen. Alkuun se pelotti ja jännitti kovasti, mutta näin jälkeenpäin en voisi olla tyytyväisempi, että päätin ottaa sen vastaan :).

 140. henza

  Opiskelualan ja samalla ehkä koko elämän suunnan päättäminen on ollut jännittävin hetki elämässäni. Minulla ei oikeastaan ikinä ollut sitä lempparialaa vaan olisin voinut aivan hyvin valita musiikin opiskelun tai opettajan ammatin, valitsin biologian. Valinta osui kyllä todella nappiin vaikka koko pääsykoeurakan ajankin ajattelin vielä että minulla ei ole hajuakaan mitä haluan ja mikä kiinnostaa. Joka toinen hetki olin aivan liekeissä lukemisen suhteen ja toisinaan taas olin jo luvannut itselleni että en mene pääsykokeisiin vaan haen ensi vuonna jonnekin ihan muualle 😀

 141. Taru

  Tähän asti elämäni suurin päätös on ollut toiselle paikkakunnalle muuttaminen ja uuden koulun aloittaminen. Mutta kyllä kannatti lähteä, sillä olen saanut jo koulusta uusia mahtavia kavereita ja muutenkin viihdyn uudella paikkakunnalla.

 142. leena

  Halusin osallistua mutta en saanut päähän mitään isoa muutosta mitä olisi elämässäni tapahtunut. Joten päätin kirjoittaa tulevasta muutoksesta 🙂 Olen seurustelut 7 vuotta poikaystäväni kanssa ja välillä olemme puhuneet että joku päivä vielä teemme lapsen, saattaa mennä vuosikin ettei asiaa oteta puheeksi mutta aina sitä välillä kuitenkin mietitään. Nyt entistä tiheämmin olen alkanut asiaa miettimään ja on jopa alkanut vähän jännittään kuin paljon elämä sillon tulee muuttumaan! Mutta 100% varmasti tiedän että se tulee olemaan isoin, ja varmasti ihanin muutos meidän elämässämme. Vielä joku päivä, sitä odotellessa. 🙂

 143. Liisa

  Jännittävin muutos on ollut iän myötä tullut rohkeus sanoa ei. Aikasemmin halusin vain miellyttää kaikkia, mutta nyt osaan kieltäytyä ja sanoa ei, jos minusta tuntuu siltä!

 144. Emma

  Jännittävin muutos on ollut todella kauaksi tuntemattomaan kaupunkiin muuttaminen opiskelemaan alaa, josta en ollut varma onko se edes se oikea. Olihan se.

 145. Roosa

  Elämäni jännittävin muutos oli varmaankin siirtyminen peruskoulusta lukioon. Lukiossa opiskeleminen jännitti todella paljon ja pelkäsin etten pärjäisi. Savonlinnan Taidelukio on kuitenkin ylittänyt odotukset, paras koulu, ei voi muuta sanoa 🙂 opettajat ovat mitä hienoimpia ihmisiä, luotettavia, avuliaita ja ymmärtäväisiä. Olen erittäin kiitollinen että saan olla osa taikkaria ja tätä upeaa yhteisöä!

 146. emma

  Yksi omista suurista muutoksistani on ehdottomasti ollut koiran ottaminen. Pähkäilin asiaa pitkään, koska halusin olla varma, että pystyn antamaan koiralle kaiken huomioni ja aikani. Kertaakaan en ole päätöstä katunut! Vaikka pentuaikana sisäsiisteyden opettelu otti välillä päähän, kylmänä pakkasaamuna sänky houkuttanut ulkoilua enemmän, olen aina koiraa katsoessani kokenut mieletöntä onnekkuutta ja rakkautta mistä en voi ikinä olla tarpeeksi kiitollinen. Eläimen vilpitön rakkaus on sellainen asia, jonka vuoksi kannattaa ottaa riski ja hypätä tuntemattomaan.

 147. Annika

  Elämäni suurin muutos on ollut kun 2 vuotta sitten löysin 26 yksin vietetyn vuoden jälkeen elämäni rakkauden. Vuosi siitä muutin hänen luokseen toiselle paikkakunnalle missä en tuntenut ketään muita. Samoihin aikoihin muuton kanssa sain kuin lottovoittona vakituisen työpaikan. Vaikka kaikki tärkeät ihmiset jäi kauas entiselle paikkakunnalle niin mitään en vaihtaisi pois. Elän elämäni parasta aikaa.

 148. Aatu

  Yksi suuri päätös oli elämässäni lykätä opiskelupaikkaa ja lähteä sen sijaan suorittamaan naisten vapaaehtoista asepalvelusta vuodeksi. Vuoden aikana opin itsestäni toodella paljon ja itsenäistyin hurjasti, ja tuon vuoden jälkeen sain paljon rohkeutta tehdä myös nuita muutoksia itsessäni ja elämässäni 🙂

 149. Irina

  Jännittävin muutos on ollut (ja jatkuu edelleen) se, että on ollut pakko oppia olemaan tyytyväinen itseensä ja suorituksiinsa vaikka omat resurssit on pienentyneet. On täytynyt opetella ajatukseen ”you’re enough”. Ei ole ollut vaativana kovin helppoa hyväksyä aiempaa vähempää. 😉

 150. Marika

  Yksi jännittävimmistä muutoksista oli päätös hakea vielä lukemaan hammaslääketiedettä, kun turvallinen ja helppo vaihtoehto olisi ollut jäädä farmaseutin hommiin! Vaikka koulu on kova ja tulee sitä vielä olemaan niin en ole tuota päätöstä katunut vaan ollut äärettömän kiitollinen!

 151. Johanna

  Isoja muutoksia elämässä on ollut kun tapasin töissä miehen ja rakastuin, uskalsin lähteä entisestä suhteesta ja päivääkään en ole katunut. Nyt 14 vuotta myöhemmin meillä on ihana perhe. Vaikka elämässä on ollut vaikeita aikoja kuten lapsen vakava sairastuminen ym niin nekin on opettanut kiitollisuutta ja arvostusta elämää kohtaan.

 152. Heidi

  Minun suurin muutokseni oli muuttaa opiskelemaan toiselle paikkakunnalle yksin. Olihan se aluksi hieman outoa ja pelottavaa mutta kasvatti ja itsenäisti minua paljon, enkä ole katunut tätä muutosta. Nyt olisi pian tulossa toivottavasti uusi ja toivottu muutos nimittäin muutto taas toiselle paikkakunnalle!

 153. illilli

  Suurin muutos tapahtui noin kuukausi sitten kun uskalsin irrottautua vanhasta työstäni ja lähteä kokeilemaan siipiäni uudessa työssä. Ja nyt voin sanoa, että kyllä kannatti!

 154. Janika Nieminen

  Suurin muutos oli, kun tulin nuorena äidiksi. Olin vasta 20 vuotias ja ensimmäinen kaveri porukastani. Äidiksi tuleminen jännitti kovasti. Suuri vastuu lapsesta ja siitä miten pärjää mietitytti joka ilta. Hetkeäkään en kuitenkaan ole katunut. Nyt kahden lapsen äitinä olen kasvanut paljon ihmisenä ja päivääkään en vaihtaisi! ❤️

 155. Marabella

  Yksi elämäni jännittävimmistä muutoksista oli tänään kun aloitin uudessa työpaikassa 🙂

 156. Mia

  Suurin muutos elämässäni alkoi tänään kun tajusin lopettaa 2 vuoden pituisen parisuhteeni koska ihminen jota rakastin koko sydämmestäni kohteli minua todella huonosti.En todellakaan halunnut erota mutta pitää uskaltaa muuttua ja tehdä asioita jotka ei tunnu juuri sillä hetkellä hyvältä!

 157. Reetta

  Muutos on se että minusta on tullut rohkeanpi kuntosalilla ,että myös henkilökohtaisissa asioissa. Esim se ,että kuntosalilla oon rohkeasti kokeillut eri liikeitä. Itsetuntokin on kohillaan! 🙂

 158. Riri

  Tällä hetkellä varmaankin suurin muutos elämässäni tapahtui itsessäni eron jälkeen, pitkäaikaisesta poikaystävästäni. Kasvoin ihmisenä, minusta tuli henkisesti vahvempi sekä ensimmäistä kertaa muutin asumaan ihan yksin! 🙂

 159. Krista

  Elämäni suurin päätös oli lähteä pitkästä suhteesta pois väkivallan takia. Eroa harkitsin pitkään, jo yhteisen lapsen vuoksi. Viimein repäisin itseni irti tutusta ja turvallisesta, muutin lapsemme kanssa uuteen kotiin. Sen jälkeen alkoi pitkä taistelu lapsesta, joka oli uuvuttava. Vuoden ajan kestänyt piina ja ahdistelu viimein loppui. Huomasin ketkä todella seisoivat vierelläni vaikka elämäni ja tunteeni meni vuoristorataa. Luulin kuolevani siihen väsymykseen mikä minulla oli, epävarmuus ja pelko muuttui itsevarmuudeksi pikkuhiljaa ja huomasin kuinka vahva olen. Arvostan nykyään itseäni paljon enemmän. Päätös oli elämäni parhain, elän vapaasti ilman pelkoa uudesta lyönnistä.

 160. Rebekka

  Jännittävin muutos oli kun muutin sijaisperheestä omilleni helsinkiin. Olin tuolloin 16 vuotias ja keskisuomesta muutto takas kotiseuduille tuntui uskomattoman jännittävältä! Ja olen kiitollinen siitä että sain itsenäistyä aikasin, opin varhain huolehtimaan itsestäni ja hoitamaan omat asiat.

 161. Anu

  Jännittävin muutos on ollut, kun uskalsin useiden ulkomaanvuosien jälkeen palata Suomeen ja kokeilla ”normaalien ihmisten arkea” täällä. Ulkomailla elää tietynlaisessa kuplassa ja oli pelottavaa tulla takaisin, aloittaa uudessa kaupungissa koulunpenkillä ja jännittää, saako uusia kavereita. Vaikka aina välillä haikailee entisen auringontäytteisen elämän perään, niin olen kuitenkin todella onnellinen, että tulin takaisin juuri silloin, kun tulin. Myöhemmin olisi ollut vaikeampaa puhkaista kupla ja anyway kaikki meni aivan täydellisesti palattuani eli voi olla iloinen ja kiitollinen kaikista kokemuksista!

 162. Anna

  Olen keskellä suurta elämänmuutosta. Olen joutunut luopumaan aijemmasta todella hektisestä elämästäni mielenterveydellisistä syistä. Suorittamisesta ja tiukasti aikataulutetusta elämästä irti päästäminen tuntuu pelottavalta ja todelliselta haasteelta, mutta samalla kuitenkin helpottavalta. Jokainen päivä tuntuu vielä uudelta haasteelta, mutta silti minulla on vahva tunne siitä, että suunta on oikea. Muutos vaatii aikaa, mutta on sen arvoinen. Olen päivä päivältä lähempänä omaa itseäni.

 163. Mri

  Hei! Suurin muutos minulla on ollut muutto pikkukylästä suuren kaupungin sykkeeseen. Elämä oli tasaista ja ”ihan kivaa” napapiirin toisella puolella, enkä juuri kaipaillut muualle. Sitten tuli muutama muuttuja ja pois oli päästävä. Nyt täällä kaksi vuotta asuneena voin todeta, että ehkä ihan kiva ei vaan riitä. Täällä on huippua!

  Kiitos paljon innostavista kirjoituksistasi ja positiivisesta sekä aidosta asenteestasi! Kiitokset myös maukkaista resepteistäsi, niitä lisää!

 164. Mari

  Koko elämäni koostuu paljolti muutoksista, niin vaikeista kuin helpoista päätöksistä. Positiivisesti vaikuttavilla muutoksilla ja omien valintojen avulla voi tehdä itselleen paljon hyvää ja auttaa rakentamaan parempaa tulevaisuutta. Luopumalla ikävistä ja raskaista asioista, on helpompi jatkaa omien kiinnostuksien parissa.

  Omassa suuressa muutoksessani kesti melkein 5 vuotta, kun täytyi tehdä valintoja oman onnellisuuden ja hyvän elämän takaamiseksi. Jouduin luopumaan minulle tärkeistä, mutta pahaa aiheuttavista henkiöistä. En voinut olla onnellinen omatuntoani musertavan parhaan ystäväni, enkä myöskään minun luottamukseni menettäneen isäni kanssa. Heidän käytöksensä minua kohtaan sai minut masentuneeksi ja todella surulliseksi. Minulle tärkeät henkilöt eivät kannustaneet tai tukeneet minua, vaikka sitä todella tarvitsin. Ryhdistäydyin, ja uskalsin laittaa välit poikki isäni kanssa, mutta ”parasta” ystäääni jouduin kestämään vielä puolitoista vuotta, sillä yläasteella en olisi sietänyt yksin jäämistä. Noh, yläasteelta päästyäni välit meni poikki ystäväni kanssa. Näiden muutosten jälkeen sain kuitenkin jälkeenpäin tietää, että molemmat näistä kertomistani henkilöistä olivat narsisteja.

  Tunnetta ei voi sanoin kuvailla kun pääsi vapaaksi negatiivisista henkilöistä eroon! Muutama kuukausi tämän muutoksen jälkeen piristyin entisestään ruokavalion muutoksen avulla. Ensin hurahdin aivan täysin paleo-nimiseen ruokavalioon. Sitä noudatin muutaman vuoden ajan, sillä viljat olivat mielestäni syy ainaiseen väsymykseeni. Noin puoli vuotta sitten muutin jälleen ruokavaliota. Aloin pikku hiljaa valmistaa enemmän kasvisruokia, ja nyt olen lakto-ovovegetaristi. Olen myös saanut paljon inspiraatiota blogistasi, jossa kerrot paljon hyviä vegaanisia reseptejäsi! Joku päivä olen varmaan myös vegaani! 😀

  Tämä oli minun suuri muutokseni.

 165. Elina

  Vaikein ja ihanin muutos on ollut mun äidissä ❤️ Jonka olen kokenut sen kanssa. Äidin pelko mun aikuistumiseen on ollut suuri ja tuonut elämiimme paljon harmia, nyt ollaan äitin kanssa parhaita kavereita ❤️ Oli paras käänne elämässäni!

 166. Anni Bomberg

  Ehdottomasti isoin ja pelottavin muutos on ollut ensimmäiseen omaan kotiin muuttaminen. Se oli todella suuri askel, varsinkin kun vanhempieni kanssa tulin todella hyvin toimeen eikä suurempaa hinkua vielä poismuutosta ollut. Itsenäistyminen ja samalla kasvaminen pelottavinta ja hienointa mitä tiedän!

 167. Elina

  Tuleva muutos on edessä. Muutto Meksikoon miehen perässä ja yhteisen elämän rakentaminen tähän hieman erilaiseen ja turvattomampaan yhteiskuntaan. Yksi vaikeimmista asioista tulee varmasti olemaan, läheisten ja ystävien jättäminen toiselle puolelle palloa. Todella paljon pyörii mielessä myös lasten kasvattaminen täällä. Kaikissa asioissa pitää olla askel edellä ”pahoja poikia”.. Terveiset tropiikista läheltä Guatemalaa 🙂

 168. Sanna Hytti

  Yksi jännittävimmistä muutoksista elämässäni oli aloittaa yhdeksän vuoden tauon jälkeen opiskelu. Löysin täysin uusia puolia itsestäni sekä uskaltauduin haastamaan itseäni ja ottamaan riskejä 🙂
  Tätä päätöstä en kadu pätkääkään. Opiskelun myötä, olen löytänyt myös unelmatyöpaikkani ja mitä mahtavimmat työkaverit. Joka ikinen aamu lähden hymy huulilla töihin 🙂

 169. julia

  Jännittävin ja suurin muutos elämässä on varmaan ollut se kun aloin seurustelemaan pitkäaikaisen ystävä-pojan kanssa. olimme olleet noin 5 vuotta pelkkiä ystäviä, kunnes viime kesänä molemmin puolin alkoi olemaan tunteita, joten aloimme seurustelemaan. Aluksi pelotti, että hyvä ystävyyssuhde menee pilalle, vaikka ei siinä niin käynyt – se vain muuttui erilaiseksi suhteeksi:)

 170. Roosa

  Hurjin päätös, jonka olen eläissäni tehnyt on ollut muuttaa 16-vuotiaana vieraalle paikkakunnalle kouluun ilman ystäviä tai tuttuja. Se on ollut kuitenkin parhain päätös elämässäni ja sain uskomattomat kolme vuotta sekä elinikäisiä ystäviä. Olen todella onnellinen, että uskalsin tehdä oman päätöksen enkä seurannut muiden perheenjäsenten tai ystävien jalanjälkiä, vaikka minua neuvottiin tekemään muita valintoja. Tämän jälkeen lähdin 500km päähän opiskelemaan alaa, josta sanottiin, että valmistun todennäköisesti työttömäksi, jos edes pääsen kyseiseen kouluun. En kuitenkaan antanut pelon tai muiden mielipiteiden vaikuttaa valintaani, koska tiesin että minua jää kaduttamaan jos en edes yritä. Tiedän, että ne asiat, jotka pelottavat ovat usein niitä, mistä oppii eniten, kasvaa eniten ja saa suurimmat elämykset ja onnistumisen tunteet. Pelko ei saa olla este muutokselle.

 171. Hilla

  Suurin muutos elämässäni tapahtui, kun päätin lopettaa joukkuevoimistelun ja keskittyä muihin urheilulajeihin. Jännittävää oli huomata kuinka erilaista elämä voi olla, kun aivan kaikki ei ole aikataulutettua, vaikka urheilu elämässä mukana pysyikin ( melkeen jopa enemmän kuin noina aikoina.. :D).

 172. Sanna Björkroth

  Suurin muutos elämässäni lasten jälkeen oli: otin itseäni 32- vuotiaana niskasta kiinni ja lähdi opiskelemaan uutta ammattia. Helpointa olisi ollut mennä aikuispuolelle, mutta ei. Minä opiskelen nuorien kanssa. Ja valmistun leipuri-kondiittoriksi . Siinä minulle haasteita loppuelämäkseni. Seuraavaksi suuri haaste tulee olemaan terveiden elämäntapojen opettelu. Mutta haasteita on aina ollut, oltava, ja tulee aina olemaankin. Se kuuluu elämään.

 173. Julia

  Ryhdyin viime lokakuussa kasvissyöjäksi ja voisin sanoa, että se on yksi suurimmista muutoksista. En ollut aikaisemmin juurikaan kokannut kasvisruokia, mutta en pystynyt enään jatkamaan lihan syömistä. kasvissyöjänä oleminen on ollut kuitenkin upeaa ja olen oppinut paljon uutta.

 174. Riikka

  Suurin muutos on ollut muuttua/hyväksyä itsensä lapsettomaksi. Jättää hoidot ja hyväksyä mahtava elämä ihanan miehen kanssa kaksistaan. Lapsettomuuden myötä olemme oppineet elämään toistemme kanssa ja nauttimaan tästä hetkestä! Iso ja kova muutos henkisesti, mutta se on kannattanut!

 175. Johanna

  Jännittävin muutos tähän mennessä tapahtui kun 15-vuotiaana lähdin toiselle paikkakunnalle opiskelemaan lukion ohella eläintenhoitajaksi. Noihin vuosiin mahtui seikkailuja ulkomailla kavereiden kanssa ja työharjoittelu yksin Lapissa. Huikeita kokemuksia ja itsenäistymistä, päivääkään en vaihtaisi 🙂

 176. RoosaO

  Yksi isoimmista ainakin on nykyiseen parisuhteeseen lähteminen ja sitä kautta yhteen muutto miehen kanssa. Olisi elämä aika erilaista, jos en tähän olisi uskaltanut lähteä!

 177. valerija

  Jännittävin muutos oli kun valmistuin koulusta viime keväänä kovan opiskelun jälkeen, ja heti sen jälkeen ryhdyin yrittäjäksi. Työskentelen Loimaalla salon Adam& evassa eli kampaamossa! Yrittäjyys elämä ei ole helppoa ja jännittävää …

 178. Sudenkorento

  Vakavasti sairastumisen jälkeen muutoksia tuli toinen toisensa perään yhdessä vuodessa: terveyden epävakaus, parisuhde-ero, ystävyyssuhteiden katkeaminen, eläkkeelle joutuminen, erilaiset rajoitteet vammautumisen jälkeen erityisesti liikunnan suhteen, taloudellisesti haastava tilanne…Kaikki muutokset eivät olleet omasta halusta, mutta ajan kanssa oppi kiitollisuutta uusista ihmisistä , omasta sitkeydestä muutoksien pyörteessä ja pienen pienistä arkisista jutuista.

 179. virva

  Valmistuin kosmetologiksi keväällä 2012, mutta oman alan töitä ei ollut tarjolla lähimainkaan. Jatkoin siis työskentelyä tutussa ja turvallisessa paikassa (huoltoasemalla), vaikka olinkin kyllästynyt kolmivuorohommiin, eikä työn kuva oikeastaan tarjonnut kaipaamiani haasteita. Sitten 2013 kesällä pistin toiminimen pystyyn, tein vuokratuolisopimuksen erääseen kauneushoitolaan ja aloin yrittäjäksi seuraavana syksynä! Yrittäjyydessä on omat haasteensa, mutta myös vapautensa. Samana syksynä otin avopuolisoni kanssa asuntolainan ja ostimme omakotitalon. Huh.. En ole katunut päivääkään!

 180. Ida

  Jännittävin muutos on ehdottomasti ollut muutto uudelle paikkakunnalle opiskelun takia 🙂 Oma asunto ja uuteen elämään tottuminen 🙂

 181. Tiina

  Suurin muutos elämässäni oli esikoispoikani syntyminen. Siihen asti elin itsekästä, laiskaa ja kunnon päämäärää vailla olevaa, ajelehtivaa elämää. Lapsen myötä elämä sai suunnan ja rytmin. Nyt kolmen pojan äitinä arki usein on raskasta, mitta silti palkitsevaa ja erittäin hyvin rytmitettyä 🙂

 182. Anniina

  Jännittävin ja suurin muutos ehdottomasti tähän mennessä on ollut elämäni anoreksian jälkeen: olen oikeasti kiitollinen kyseiselle sairaudelle nykytilanteestani. Opin sen avulla arvostamaan elämää, löysin itseni, ja opin rakastamaan itseäni tällaisena kuin olen. Opin myös olemaan armollisempi itseäni ja muita kohtaan, sekäjätin negatiiviset ihmiset pois elämästäni – haluan tällä hetkellä elää vaan niitä hyviä viboja. Anoreksiasta toipuminen toi siis elämääni paljon uusia ihania asioita, ja olen siitä kiitollinen.

 183. Julia

  Suurin ja jännittävin muutos on ollut päätös hakea ja myöhemmin muuttaa opiskelemaan uudelle paikkakunnalle kauas kotoa. Ilman tätä muutosta olisi jäänyt monet kokemukset kokematta ja tutustumatta huikeisiin ihmisiin!

 184. Elina

  Yksi suurimmista muutoksista oli se, kun lähdin opiskelemaan paikkakunnalle josta en tuntenut ketään enkä ollut aikaisemmin käynyt koko kaupungissa. Näin jälkikäteen hyvä valinta, sillä nyt taskussa on 3 ammattitutkintoa ja rakas avomies, jonka kanssa muutin takaisin minun kotikaupunkiini ja ostimme ensimmäisen uuden oman kodin <3

 185. Meri

  Jännittävä ja ehkä ahdistava, mutta paljon hyvää tuottanut muutos oli muuttaa status varatusta sinkuksi. Monta superonnellista vuotta jo kertynyt ♡

 186. Majastina

  Elämäni pelottavin ja jännitävin asia on ollut uuteen suhteeseen hyppääminen ihmisen kanssa jonka olin tuntenut muutamia kuukausia ja hänestä oli ensin tullut minulle hyvin rakas ystävä. Asiat etenivät nopeasti ja aloin odottaa tytärtämme. Pelkäsimme molemmat mitä tästä tulisi vai tulisiko mitään… pelkäsin että menetän parhaan ystäväni jos juttu ei toimi. Kaikki kuitenkin oli ilmeisesti tarkootettu menevän näin, koska nyt yhteistä taivalta takana n.5,5v ja meillä on ohana tytär ♡
  Täytyy vain uskaltaa heittäytyä ja seurata tunteita vaikka arvelluttaisikin 🙂

  [email protected]

 187. Emmi

  Ehdottomasti muutot ovat olleet sitä! Ensimmäisenä yksin Lahteen jonka olinpaikasta en ollut varma edes kartalla mutta jonne olin hakenut opiskelemaan. Sitten yksin Brysseliin työharjoitteluun. Oli jännää, mutta jotain aivan parasta! Sitten jännitti palata kotiseudulle pohjoiseen samoihin piireihin mistä oli aikanaan lähtenyt. Ja pari vuotta sitten Helsinkiin, taaskaan tuntematta ketään.

  Jännittäviä hetkiä, mutta kaikki ovat olleet elämän päätösten parhaimmistoa. 🙂

 188. Ella

  Kaikista suurin muutos tapahtui elämässäni, kun lähdin unelmieni perässä opiskelemaan yksin pikkukaupungista suureen Helsinkiin. Olin tuolloin 15- vuotias. Vuosi Helsingissä kasvatti minua vahvemmaksi ihmiseksi. Olen erittäin iloinen/kiitollinen, että uskalsin lähteä kotoa jo noin nuorena kokeilemaan omia siipiäni. Nyt opiskelen ulkomailla 17-vuotiaana balettia (ballerinaksi) yhdessä maailman kuuluisimmista balettikouluista. Uskon ja toivon, että rankka työ tuottaa tulosta. Pitää vain uskoa itseensä ja tehdä sitä, mitä rakastaa. Unelmat voivat näin toteutua <3

 189. Elina

  Suurin muutos tapahtui viime vuonna, kun valmistuin ja sain työpaikan. Työpaikassa kuitenkin koin työpaikka kiusaamista ja haukkumista, ja koin sen todella raskaaksi. Lopulta uskallauduin sanomaan itseni irti ja löysinkin melkein heti täydellisen au pair hakemuksen New Yorkiin johon tartuin ja vietin parhaimmat 3 kuukautta Amerikassa. 🙂 Vaikeuksien kanssa voittoon!

 190. Petu

  Jännittävin muutos oli esikoisen syntymä. Paluuta entiseen minuuteeni ei enää ole 🙂 lapsi on kasvattanut minua henkisesti enemmän kuin mikään muu 🙂

 191. Veera

  Niin pieneltä kun tää voikin kuulostaa niin mun elämän jännittävin ja henkisesti suurin muutos oli kun menin ensimmäistä kertaa ottelemaan taekwondon sm-kisoihin. Pelkäsin kuollakseni ja oksensin jännityksestä 3 kertaa. Turpaan tuli ja lujaa mutta mitään en kadu! Ylitin itseni tavalla jota en osaa kuvailla. Se oli elämäni yksi parhaista hetkistä!

 192. Tiia

  Vuosi sitten minulle tarjottiin extempore työkavereiden suosittelemana esimiesasemaa työpaikallani. Muutaman päivän asiaa pohdittuani, päätin ottaa haasteen vastaan enkä ole ainakaan vielä katunut päätöstäni lähteä esimieshommiin. Ilman huippuja työkavereita ja heidän suostuttelujaan en olisi varmaan itse koskaan ottanut haastetta vastaan.

 193. Iina

  Jännittävin muutos, tai se mistä olen kaikkein kiitollisin ja iloisin jälkikäteen, on se kun parannuin vaikea-asteisesta masennuksesta urheilun ja ruokavalion voimalla. Urheiluun sain intoa suurelta osin blodistasi ”Elämää Venlan silmin” ja ruoka/ravinto ohjeita myös täältä ja toki muualtakin! Nyt elän terveellisemmin, urheilen säännöllisesti ja rakastan elämääni ja olen kiitollinen kaikesta mitä masennukseen sairastuminen minussa sai aikaan. 🙂

 194. Tiina

  Elämäni jännittävin ja samalla suurin muutos oli se, kun muutin heti 16 vuotta täytettyäni pois kotoa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Aluksi asia tuntui pelottavalta, mutta näin jälkeen päin olen ollut todella tyytyväinen päätökseeni.

 195. Katja

  Suurin ja eniten elämääni muuttanut muutos tapahtui 10 vuotta sitten. Olin silloin vakituisessa työssäni laiteteknikkona (koulutukseni oli siis insinööri) hyvällä palkalla ja erittäin hyvillä työajoilla. Kuitenkin koko ajan tuntui, että en tehnyt sitä mitä olisin halunnut tehdä. Mietin mielessäni noin vuoden uskallanko muuttaa elämäni suuntaa ja hypätä täysin toiseen ammattiin. Onneksi uskalsin! Vaikka asuntolaina painoi niskassa, irtisanouduin ja lähdin koko päiväiseksi opiskelijaksi. Ensin opiskelin itseni hierojaksi sitten Personal Traineriksi sekä muita liikunnan alan koulutuksia päälle. Nyt olen ollut 10 vuotta yrittäjänä ja tehnyt töitä enemmän kuin koskaan, pienemmällä palkalla kuin ”oikeissa” töissä. Mutta en ole katunut päätöstä kertaakaan. Sama vuonna tapahtui monta suurta muutosta: irtisanoutuminen töistä, yrittäjäksi lähteminen täysin tyhjästä, muutto Helsingin keskustasta täysin maaseudulle, naimisiin meno ja esikoisen odotus. Vuosi oli hurja ja onneksi sen jälkeen on elo ollut seesteisempää 🙂

 196. KAROLIINA

  Jännittävin ja suurin muutos tähänastisessa elämässäni on ollut ehdottomasti kotoa pois muuttaminen. Enää siellä ei voisi kuvitella asuvansa aina, vaikka sinne on aina ihana mennäkin. Huikee arvonta ja kultaisen ottasin jos voittasin:)

 197. Kristi

  Noin viisi vuotta sitten muutin uuteen kaupunkiin opiskelemaan. Oli todella jännittävää muuttaa pois lapsuudenkodista ja kotipaikkakunnalta jonne kaikki kaveritkin jäivät. Nyt opiskelut ovat viittä vaille valmiit ja taas ollaan jännän äärellä kun alotan uudessa, ensimmäisessä oman ja itselle oikean alan työpaikassa! Kannatti hypätä tuntemattomaan silloin viitisen vuotta sitten. Elämä hymyilee enkä voisi katua päätöstäni 🙂

 198. Emppu

  Varmaan jännittävintä oli kun viime kestän alussa muutin kihlattuni kanssa Jyväskylästä Tampereelle. Tätä ennen olin käynyt vain muutaman kerran Tampereelle, ja nyt sitä täällä vaan asustellaa. 🙂

 199. EevaRG

  Ehdottomasti yksi parhaista, ellei paras muutos elämässäni on ollut vegaaniksi ryhtyminen, vaikka se onkin herättänyt muissa jopa paheksuntaa. 🙂

 200. A

  Se kun vaihdoin asuinpaikkaani ensimmäisen kerran, opin sen jälkeen paljon lisää asioita itsestäni ja elämästä 🙂

 201. Sini

  Jännittävin muutos oli lähteä vaihto-opiskelemaan. Stressaannun helposti joten minulla oli korkea kynnys antaa asiani muiden hoidettavaksi toisessa maassa ja odotella vain ilmoitusta hyväksymisestä/hylkäämisestä. Täällä ollessani olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut uutta virtaa ja ajatuksia siitä, millaisia muutoksia haluan omassa elämässäni tehdä.

 202. Kaisa

  Jännuttävin elämän muutos oli aloittaa ammattikoulu uudella paikkakunnalla, tuntematta etukäteen ketään. Parasta oli että seurasin omaa tahtoa enkä jäänyt kotipaikkakunnan lukioon. Loppusuoralla ollaan, kesäkuun alussa valmistuminen ammattiin, joten tämä oli hyvä päätös!

 203. Suvi

  Mun suurin muutos oli varmaan kilparatsastuksen lopettaminen viime kauteen. Silloin loppui kaikki suorituspaineet ja tilalle tuli rennompi fiilis harrastaa. 🙂

 204. Mira

  Jännittävin ja isoin muutos tapahtui vuonna 2011, kun muutin yksin kahdeksi vuodeksi Amerikkaan. Takana oli pitkä suhde pojan kanssa ja olin hyvin läheinen perheeni kanssa. Viimeisenä iltana tirautin muutaman kyyneleenkin ja äitini lohdutti minua, että se tulee varmasti olemaan yksi upeimmista jutuista elämässäni. Hän ei olisi voinut ollaa yhtään oikeammassa. Tuo kaksi vuotta kasvatti minua niin paljon ja ne kaikki upeat ihmiset, jotka matkan varrella tapasin. Tuohon kahteen vuoteen kuuluu mitä hienoimpia kokemuksia, mutta myös niitä vaikeita kasvun hetkiä. En voi siis painottaa kuinka tärkeätä se on hypätä tuntemattomaan ja lähteä omalta mukavuusalueelta pois! Lupaan, että opit jotain itsestäsi, muista ja tästä maailmasta enemmän kuin kirjojen ja television kautta!

 205. mipa

  suurin muutos lienee se, kun lähdin työharjoittelluun ulkomaille. Minua pelotti ja jännitti matka kauheasti ja meinasin monta kertaa perua koko matkan ja jäädä tuttuun ja turvalliseen Suomeen. Onneksi lähdin ja pärjäsin; tulin voittajana takaisin. Se teki hyvää itsetunnolle- ja luottamukselle. Mä kyl osaan ja pystyn, jos vaan ryhdyn toimeen. Oon tänä päivänä paljon rohkeempi ja varmempi ihmisenä ja usko omaan itseen on kasvanut huimasti.

 206. HannaK

  Viime keväänä kun hain jatko-opintoihin. Alkuun mietin vain sitä että lukioon koska kaveritkin menee. Mutta päätin että en voi loppuelämääni turvautua kavereihin. Se oli vaan mun päätös. Päätin että nyt, tie on täysin auki. Niinpä hain ammattikouluun sisustus-saneeraajaksi ja olen enemmän kuin kiitollinen. Olen syksyn mittaan tajunnut että pääsin eroon vanhoista huonommista ilmapiireistä ja löytänyt paljon parempia kavereita. Vanhat kaverit puhuu lukiolaisina pahaa. Paras päätös koko 17 vuoden pituisen elämäni aikana.

 207. Maalainen

  Mun jännittävin muutos tähän mennessä on varmasti ollut se kun muutin 16-vuotiaana ilman vanhempia pieneltä paikkakunnalta Helsinkiin urheilun takia. Olihan se aikamoinen shokki muuttaa äidin helmoista isoon kaupunkiin aivan yksin ja tuntematta ketään. Nyt 7-vuotta myöhemmin olen enemmän kuin tyytyväinen, että olin tarpeeksi rohkea tuolloin. 🙂

 208. Noota

  Suurin muutokseni tapahtui viime vuonna, kun tajusin että opiskelen väärällä alalla. Olen lukenut pari vuotta rikosoikeutta yliopistossa, mutta silti kaikki tentit ja muut tehtävät tuntui juuri ja juuri pinnalla pysymisellä. En tunne intohimoa rikosoikeuteen enää. Seitsämännellä luokalla siihen ns. ihastuin mutta nyt kipinä työskennellä rikosoikeuden parissa on kadonnut ja muuttunut ahdistuneisuudeksi. Olen kuitenkin räpiköinyt eteenpäin, koska olen huomannut miten ylpeitä vanhempani ovat koulustani. Tajusin lopulta että en elä vanhempiani varten vaan itseäni varten, siksi aion tänä keväänä tehdä kandintutkinnon ja lähteä. Aion hakea opiskelemaan muotia, siitä mistä olen oikeasti kiinnostunut ja tunnen intohimoa. En ole vielä kertonut isälleni tulevasta muutoksesta, mutta äitini on ottanut muutoksen enemmän kuin positiivisesti vastaan. Tajusin ettei minun tarvitse miellyttää muita kuin itseäni.

 209. Aurora

  Mun yks suurin muutos elämässäni oli se kun uskalsin pitkästä aikaa maistaa Ben&Jerry’s jäätelöä (mun ehdoton lemppariherkku!). Syömishäiriötä sairastavalle se oli iso asia. Perjaatteessa olen vieläkin syömishäiriöstä toipuva, mutta siitä herkkuhetkestä paranemiseni lähti käyntiin. On ihanaa kun nyt voin harrastaa liikuntaa ja syödä herkkuja tuntematta huonoa omatuntoa mistään! Tämä sairaus on kasvattanut ja opettanut minulle paljon. Yksi tärkeimpiä opetuksia on ollut oppia rentoutumaan, nauttimaan ja olemaan itselle armollinen. Olen pystynyt hyödyntämään oppimaani myös monessa muussakin asiassa, kuten kouluun liittyvissä asioissa. Itse asiassa olen oppinut oikeasti elämään sairauteni ansiosta. Se, että pystyn suomaan itselleni jotakin hyvää ja se, että pystyn olla armollisempi itseäni kohtaan ovat mielestäni suurimpia ja samalla yksiä tärkeimpiä muutoksia elämässäni. Ja kyllä, kaikki lähti kun söin Ben&Jerry’s jäätelöä. Joskus niistä pienistä asioista tuleekin elämän suurimpia ihmeitä 🙂

  Olkaa itsellenne armollisia ja nauttikaa niistä elämän pienistäkin ihmeistä! <3
  Email: [email protected]

 210. Jaana

  yksi jännittävimmistä muutoksista elämässäni on ollut kun uskalsin muutama vuosi sitten siirtyä uudessa koulussa täysin tuntemattomien kanssa samalle luokalle jättäen vanhat ja tutut taakse

 211. Kati

  viime vuoden aikana tapahtuneet lukuiset muutokset yhteensä: häät 10-vuotispäivänämme tammikuun pakkasilla, työpaikan vaihtaminen, muutto toiselle paikkakunnalle, talonrakennusprojektin aloitus ja tärkeimpänä pari kuukautta sitten syntynyt esikoistyttönen 🙂

 212. M

  Varmaan ainakin joidenkin ihmissuhteiden alkaminen – tai päättyminen – kuuluvat suurimpiin muutoksiini. Mutta muitakin yhtä suuria muutoksia on..

 213. Ana

  Moi!
  Uskalsin päästää irti tärkeistä ihmisistä, jotka toivat negatiivisia asioita elämääni.

 214. memmi

  En tiedä kuinka jännittävältä tämä muiden korvaan kuulostaa, mutta itselleni oli tosi iso juttu. Eli siis vaihdoin kesken kaiken yliopistossa opiskelemani alan toiseen, ja tän vaihdoksen tehdessäni jouduin ensimmäistä kertaa ikinä elämässäni astumaan uusiin kuvioihin siten, että siellä ei ollut opintojen alkaessa odottamassa yhtäkään ennestään tuttua ihmistä. Oli iso päätös ylipäätään uskaltaa tehdä se päätös vaihtaa alaa ja sen jälkeen se, että piti rakentaa ns. kokonaan uusi elämä ympärilleni. Hetkeäkään en oo kyllä katunut tätä muutosta, oon saanut näitten uusimpien opintojeni myötä mun elämään niin mielettömän ihania ihmisiä ja löytänyt alan, joka on mulle niiiin oikea kun vaan voi olla! 🙂

 215. Eleonoora

  Itselleni tärkein muutos on ollut varmasti se kun päätin vielä opiskelujen jälkeen hommata itselleni opettajan pätevyyden. Päivääkään en ole katunut ja rakastan tällä hetkellä opettajan työtä. Saan olla tekemisissä monien eri ikäisten parissa ja eritoten voin vaikuttaa nuorten elämään suuresti. Ja mikä parasta aamuisin herän hymyillen ja vaikka en tiedä mitä päivä tuo tullessaan niin se on juuri se asia mistä nautin.

 216. Kati

  Suurin muutos on kai ollut työpaikan vaihto n. puolitoista vuotta sitten. Edellisessä paikassa olin 15 vuotta, joten uuden paikan tavat yms ei ihan niin helppoa, kuin nuoremmille ehkä on. Vieläkin vanhat työtavat pyrkii pintaan ja edellisen paikan hektisyys pakotti todella nopeaan toimintaan, jota tässä uudessa ei niinkään aina tarvita. Muutimme samalla toiseen kauounkiin mieheni kanssa ja työpaikkani on asiakkaat ovat enemmistöltään ruotsinkielisiä. Jo näiden muutosten luulisi ehkäisevän tylsistymistä ja dementiaa aika tehokkaasti 🙂 Ryhdyin vähän muuttamisen jälkeen kuntoilemaan (painoilla) säännöllisesti useita kertoja viikossa ja liikun kaikki välimatkat pyörällä tai kävellen. Aivan mahtavaa!!
  Ryhdyin myös vegaaniksi viime vuoden syyskuussa. Tavallista maidollista suklaata menee joskus, mutta muutoin tämä on ollut hämmästyttävän helppoa.

 217. Noora

  Jännittävin muutos elämässäni oli, kun erosin pitkästä parisuhteesta ja muutin ensimmäistä kertaa yksin asumaan. Ei kämppistä, ei puolisoa ja perhe 200km päässä. Se oli iso päätös, mutta ollut yksi elämäni parhaista. Opin pärjäämään yksin ja sain elämääni paljon uusia ihania ihmisiä.

 218. Hemmo

  Tähän asti jännittävin, rankoin ja terveyden kannalta paras muutos on ollut rakkaan jalkapalloharrastuksen lopettaminen 11 vuoden aktiivisen harrastamisen jälkeen. 1,5 viimisen vuoden aikana olin liikunta kiellossa enemmän, kuin mitä sain liikkua ja noista ajoista jäi pysyviä vammoja polveen, lonkkaan ja ranteeseen. Lopettamisesta seurasi 2 vuoden liikunnaton jakso, paino nousi ja sosiaalinen elämä hiipui olemattomiin.

  Rohkeutta lopettamiseen keräsin yli puol vuotta ja on kyllä ollut paras päätös! Nykyisin pystyn elämään normaalia kivutonta elämää ja liikuntakin on palannut jo osaksi jokapäiväistä elämää ja olen saannut paljon tärkeitä ystäviä ja ollut yhteydessä vanhoihin joukkuelaisiin. <3

 219. Mira

  Varmaankin se, kun muutin omilleni 18-vuotiaana kesken opiskelujen tai se kun lähdin Turusta Kouvolaan puolitutun miehen luokse ja vielpä viikoksi kerrala tietämättä synkkaisiko meillä yhtään. Nyt ollaan oltu kihloissa 2 vuotta <3 kirjoitan tätäkin jumittavalla kännykällä ja on muuten ärsyttävää 😀

 220. Stella

  Mulle huikee muutos elämään oli se kun uskaldautuin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja muuttaa neljäksi kuukaudeksi ulkomaille. Tuo ulkoimailla asustelu oli mulle todellakin hyppy tuntemattomaan, se avarsi mun maailmaa ja opin tuona aikana niin itsestäni kuin muista niin paljon uutta. Sopeutuminen uuteen kulttuuriin oli todella kokemusrikasta ja jännittävää. Tuohon aikaan kuului niin hyviä kuin haastavampiakin hetkiä, mutta en vaihtais päivääkään pois! 🙂

 221. Niinu

  Vaikuttaa kyllä todella hyvältä puhelimelta! 🙂 Jännittävin muutos elämässäni oli kun alotin opiskelut lähihoitajakoulussa. Olen lähempänä unelmaani kuin koskaan, työ ihmisten parissa auttaen heitä.

 222. Minna

  Suurin muutos elämässä oli varmasti se kun päätin jättää exän. En tuntenut enään rakkautta häntä kohtaan, hän oli minulle enään vain ystävä ja lasten isä. Pelkäsin jättää, koska hän oli vähän uhkaava. Mutta uskalsin tehdä sen, pienillä mustelmilla siitä päästiin ja nyt onnellisesti jatkan omaa elämää, vaikka ikuisesti hän tulee olemaan lasten isä. Siitä on kohta vuosi ja paljon on tehtävää että kaikki asiat saadaan järjestymään, mutta nyt menee jo tosi hyvin ja olen paljon onnellisempi kuin vuosi sitten 🙂

 223. Annukka

  Ensimmäisenä mieleen tuli muutto pois rakkaasta lapsuudenkodista lukion viimeisenä vuonna osin olosuhteiden vuoksi. Se oli pelottavaa, jännittävää ja surullista. Mutta näin 2,5 vuotta myöhemmin tuntuu, että oikea ratkaisu silloin, josta olen myöhemmin ollut iloinen.

 224. Saara

  Lähdin huonosta parisuhteesta 2 pienen lapsen kanssa. Koulu oli mulla kesken ja hyppäsin ns. tyhjän päälle. Kovia aikoja, mutta kertaakaan en ole päätöstä katunut! Elämän laatu parani valtavasti ja elämänhalu palasi taas☺

 225. Hanna

  Ehdottomasti elämäni tähän mennessä paras, jännittävin, haikein, pelottavin mutta itseni kannalta tärkein muutos oli muutto toiselle paikkakunnalle. Muutto omilleni opiskelujen ja sitä myöten ajan riittämättömyyden takia muutti myös minua. Olin nuori ja vähän pelotti miten pärjäisin. vanhemmat luotti minuun joten ujosta nuoresta on tullut itsevarma ja päättäväinen nainen. En enää pelkää muutoksia vaan koen ne uusina, opettavaisina kokemuksia.

 226. Julia

  Minulle jännittävä muutos oli tarttua unelmoimisen sijaan tekemiseen. Olen aina halunnut laulaa ja näytellä. Nyt olenkin ottanut laulutunteja ja kävin esim. Salkkareiden koekuvauksissa:) Tuntuu paljon paremmalta tehdä kuin vain ajatella.

 227. Emppuu

  Suurin muutos on tapahtunut erityisesti ruokavaliossa ja treenissä, olen vihdoin löytänyt mulle sopivan tavan liikkua ja syödä! Tätä hyvänolon määrää ja energiaa, ihan parasta 🙂

 228. Marika

  Epäilemättä vieraalle paikkakunnalle muutto töiden perässä. Pesti on vielä kesken, joten lopputuloksesta en pysty vielä sen enempää sanomaan. 🙂

 229. Inkaaa

  Yksi jännittävin ja suurin muutos elämässäni oli, kun muutin 16-vuotiaana Espanjaan kouluun ilman perhettäni, aluksi vuodeksi…mutta kuinka kävikään. 😀 Silloin en edes osannut kuvitella millainen merkitys muutolla olisi minuun, mutta nyt kolme vuotta myöhemmin kun edessä ovat taas uudet tuulet, ymmärrän miten minusta on tullut minä. Minusta on kasvanut jotain, mitä minusta ei olisi ikinä tullut Suomessa. Epävarmasta tyttösestä on kasvanut itseensä luottava ja jopa vähän omaa maailmankuvaansa hahmottava isompi tyttö.Avoimuus ja rohkeus avata uusia ovia ovat valttikortteja ja luovat mahdollisuuksia niin siisteihin uusiin juttuihin, ystäviin sekä tuttuihin ja matkustamiseen!

 230. Sanna

  Hienoin ja jännittävin muutos on elämässäni ollut se kun karistin kotikaupungin pölyt jaloistani ja kaverin kanssa muutin toiselle (suuremmalle) paikkakunnalle asumaan ja opiskelemaan.. tarkoitus oli viihtyä visiitillä maksimissaan opiskeluiden ajan, mutta kappas kummaa elämä ja jonkinlainen kohtalo päättivät toisin 😀 elämään löytyi mies, jonka kanssa hankittiin meidän ihana koira, hetkeä myöhemmin maailmaan syntyi ihana tyttäremme ja nyt on talonrakennusprojekti käynnissä :D! En ole hetkeäkään katunut sitä päätöstä joka ystäväni kanssa tehtiin kesäisellä terassilla pohjoisen kotikaupungissa melko lailla hetken mielijohteesta ja sen hetkiseen elämäntilanteeseen kyllästyneinä 😀 Siitä alkoi melkoinen reissu ja onneksi sille reissulle ei loppua ole näkyvissä 🙂 Totta kai kotikaupunkini ja Lappi säilyy aina minulle rakkaana paikkana, mutta maisemanvaihto ja hyppy täysin tuntemattomaan osoittautui elämäni parhaaksi päätökeksi 🙂 <3

  • Pinja

   Elämäni suurin muutos lähti pahasta olosta. Päätin karsia mahdollisuuksien mukaan kaikki ihmiset ympäriltä, jotka henkisesti tai fyysisesti vahingoittivat minua. Tällä hetkellä viellä muutamia, mutta nyt jo on parempi olla, olen itsenäistynyt paljon, enkä ole enää pompoteltavissa paikasta toiseen. Tämän muutoksen myötä olen myös saannut paljon terveitä ystävyyssuhteita, sekä parisuhteen. ❤

 231. JL

  Jännittävin muutos on ollut ehdottomasti kuntosalilla käymisen aloittaminen muutama vuosi sitten – koko elämäni on muuttunut parempaan sen jälkeen. 🙂

 232. Laura

  Jännittävin muutos on ollut se kun muutin 17 vuotiaana pois kotoa ja piti alkaa enempi huolehtimaan kaikesta itse. Myös se on ollut hyvin rikastuttavan jännittävä muutos kun aloin urheilemaan ja muutuin ulkonäöllisesti hurjasti, näitä piisaisi monen monta juttua lisää.. (:

 233. Sinita

  Viime keväänä vaihtoon lähtö. Puolen vuoden aikana opin enemmän itsestäni kuin olisin ikinä voinut uskoa. Täysin uusi ympäristö, vieras kieli, uudet ihmiset ja minä YKSIN. Mahtava fiilis kun sai rakentaa kaiken alusta, tehdä vaihdosta juuri sellaisen kuin halusi!

 234. Iida

  Jännittävimmät asiat ovat tapahtuneet ihan vuoden sisällä. Vuosi sitten olin töissä työpaikassa, jossa en olisi koskaan uskonut olevani, muutin pois vanhempieni luota ja kesän lopussa otin itselleni oman koiran. Lokakuussa sain uuden ihanan asiakaspalvelualan työpaikan, josta olin uneksinut. Huhtikuussa valmistun personal traineriksi, ja aion pian perustaa oman yrityksen. Mahdollisesti syksyllä muutan joksikin aikaa asumaan Espanjaan. Jännittäviä uusia asioita tapahtunut siis aika paljon 😀

 235. Ssippe

  Suurin muutos mun elämässä on ollu se, kun muutin vajaa viis vuotta sitten omilleni. Olin kerännyt lukion ainakaan itteeni melkein kakskyt kiloa ylipainoo ja olin ollu liian laiska tekemään muutoksia elämääni. Omilleen muutto toimi samalla sysäyksenä elintapojen muutokselle. Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana sain karistettua melkein kaikki kerätyt kilot, se ei ollu helppoa, varsinkin, kun opetteli samalla elämään omillaan, opiskeli ihan uutta ja tutustui uusiin ihmisiin. Aiemmin sulkeutuneesta ja huonosta itsetunnosta kärsineitä kärsineestä nuoresta naisesta kuoriutui elämää, urheilua ja itseään rakastava nuori nainen. 🙂 En usko, että ilman tuota muutosta olisin tässä, missä nyt olen: melkein valmistuneena, rakastuneena ja onnellisena ihmisenä.

 236. Terhi

  Paras päätös oli muuttaa elämäntapoja pari vuotta sitten. Vaikka sitä myötä sosiaalinen elämä onkin rajoittunut lähinnä työpaikalle ja kuntosalille niin en ole koskaan ennen ollut näin hyvinvoiva ja tyytyväinen siihen mitä olen! Olen juuri sitä mitä haluan! Ja pystyn saavuttamaan sen mihin pyrin 🙂 Eikä ole kyllä vapaa-ajan ongelmiakaan.

 237. Jenna

  Yksi elämäni suurista muutoksista tapahtui itse asiassa aivan äskettäin ja liittyy oman ajatusmaailman muuttamiseen. Olen pienestä piten ollut ujo ja miellyttämishaluinen ihminen. En ole kehdannut sanoa omia mielipiteitä peläten muiden ajattelevan niiden olevan jollain tapaa vääriä tai hassuja. Halusin kaikkien vain näkevän iloiset kasvoni vaikka joku olisi juuri todrlla pahoin loukannut minua enkä halunnut myöskään asettua vastapuolelle muita vastaan, peläten ulkopuoliseksi leimautumista. Tämä on näkynyt myös työelämässä mm sillä etten ole sanonut minua harmittaneista asioista enkä pitänyt puoliani. Viime vuoden loppu puolella tajusin, että elän elämää vain itselleni enkä muita miellyttääkseni. Opettelin uuden ajatusmallin, jossa pysähdyn miettimään miltä minusta todellaa tuntui, mitä minä todella haluan ja miten haluan asiat tehdä. Olen opetellut sanomaa ei, asettamaan rajat ja pitämään kiinni itselleni oikeasti tärkeistä asioista välittämättä siitä mä, mitä muut ovat mieltä asiasta. On ollut yllättävää huomata kuinka ympärillä olevat ihmiset ovat kunniottaneet valintojani sekä tukeneet päätöksiäni, vaikka ne olisivat poikenneet heidän valinnoistaan. Pelkoni eivät ole toteutuneet ja on ollut vapauttavaa tuoda omat mielipiteet julki. Enää ihmettelen, miksi en uskaltanut tehdä tätä aikaisemmin.

 238. Laura

  ”Haluan olla onnellinen”. Muutama vuosi sitten aikuisuuden kynnyksellä päätin, että haluan olla aidosti onnellinen elämässäni. Keskityin olemaan kiltti ja sulkemaan suuni kun sieltä olisi lentänyt rupisammakko, jonka olemassaolo ei olisi hyväksi kenellekkään. Katsoin itseäni peilistä ja kerroin sille kauniille kuvalle, kuinka on minun aikani antaa muidenkin nähdä kuinka puhdas, inhimillinen sydän siellä sykkii positiivista energiaa tällä elämänpolulla, joka on rankkatreeni, mutta oman positiivisen asenteen kannattelemana sen hien arvoinen.

 239. Anniina

  Yksi suurimmista muutoksista tähän asti on ollut päätös lopettaa kilpaurheilu. Erinäisten vaikeuksien jälkeen, tein itselleni erittäin vaikean ja hankalan päätöksen. Päätin satsata elämässä muuhun. Toki myönnän kaipaavani sitä kilpailemisen, treenaamisen, onnistumisten ja myös niiden epäonnistumisten tuomaa tunnetta, mutta toisaalta olen huomannut miten paljon nautin myös siitä, kun saan liikkua ja urheilla omilla ehdoillani. Enää en urheile ja liiku vain siksi, että tulisin paremmaksi. Urheilen ja liikun siksi, koska rakastan sitä.

 240. Kaisa

  Yksi elämäni jännittävimmistä muutoksista oli muuttaa opintojen perässä itselle täysin vieraalle paikkakunnalle. Olen hyvin kiitollinen itselleni, että uskalsin lähteä kauas kotoa ja hakea opiskelemaan eri paikkakunnalle kuin monet ystäväni. Olen saanut hirmuisesti uusia ystäviä uudelta paikkakunnalta ja lisäksi tavannut nykyisen avomieheni.

 241. Lemmi

  Meillä se tulee olemaan edessä parin viikon päästä kun lähdemme Tampereelle aika lyhyellä varoitusajalla. Asunto myyty niin mikäs tässä enää pitelee pysymään kotikulmilla!

 242. Eveliina

  Jännittävintä tähän astisessa elämässäni on varmasti ollut se, kun ensimmäisen kerran astuin kuntosalille. Olin kauhusta kankea ja pelkäsin miten minua – ylipainoista ja ei-atleettia vartaloani katsotaan ja mahdollisesti kommentoidaan. Tämä oli silti tämän hetkisen elämäni paras päätös. Nyt olen 15 kiloa kevyempi, entistä lihaksikkaampi ja liikunnallisempi sekä tyytyväinen elämääni. Käyn kuntosalilla 4-5 kertaa viikossa ja liikunta maistuu laidasta laitaan. Tulipahan maastohiihtosuksetkin tilattua, vaikka vihasin hiihtoa vielä muutama vuosi sitten. Kyllä ihminen on tehty liikkumaan!

 243. Heidi

  Jännittävin muutos mun elämässä on ollut ehdottomasti se kun aloin elämään tätä elämää itselleni. Olin vuosia jumittanut parisuhteessa, jossa toimin kynnysmattona eikä minua arvostettu. Tyydyin kohtalooni (liian pitkäksi aikaa) kunnes eräänä päivänä päätin, että tämähän on minun elämäni. Miksi roikkuisin tilanteessa (lue: parisuhteessa), jossa en voi olla oma itseni ja toteuttaa omia unelmiani. Keräsin silloin kovin pienen elämäni matkalaukkuun ja muutin toiselle paikkakunnalle. Sain työpaikan, monta hyvää ystävää sekä tärkeimmän; sain oman elämäni takaisin ja tätä en kadu hetkeäkään 🙂 ~You only live once~

 244. Jasmin

  Toiseen kaupunkiin muutto miehen perässä, jätin vakkari työt vanhaan kaupunkiin ja aloitin työn hausn uudessa kaupungissa. Joitakin vuosia tein palkkatöitä kun päätin lähteä yrittäjäksi. En vaihtaisi kumpaakaan pois. Molemmat asiat on jännittänyt etukäteen mutta onneksi olen mennyt vain uutta päin.

 245. Anniina

  Suurin muutos elämässäni oli äidiksi tuleminen. Se, että olet vastuussa jostain toisesta ihmisestä, joka on avuton ja täyisin sinun armoillasi. Yhtäaikaa niin ihanaa ja ihmeellistä, mutta myös jännittävää ja hieman pelottavaakin. Minulla on kolme ihanaa tytärtä elämässäni. Kaikki ovat pieniä vielä. Mitä kaikkea elämä vielä tuokaan tullessaan meille koettavaksi. 🙂

 246. Iida

  Suurin muutos elämässäni on ollut varmasti lapsuuden kodista pois muuttaminen neljä vuotta sitten. Samaan aikaan aloitin koulun joten paljon muutoksia!

 247. Roosa

  Mun elämän varmasti jännitävin muutos on vasta edessäpäin tulevana syksynä. Nimittäin muutto toiselle paikkakunnalle korkeakouluopintoja suorittamaan! Tää tulee olemaan mun tähänastisen elämän suurin ja jännittävin juttu, josta varmasti olen kiitollinen jälkeenpäin. 🙂

 248. Henna

  Suurin, jännittävin, mieleenpainuvin ja ihanin muutos elämässäni on ollut ehdottomasti lapseni syntymä. Toista yhtä mullistavaa muutosta en voi kuvitella tapahtuvan. Poika on nyt vuoden ja tuo edelleen joka päivä uusia ilon aiheita, haasteita ja rakkauden täyteisiä hetkiä <3

 249. Kiitollinen äiti

  Hetki joka tulee aina jäämään mieleeni on, kun rakas esikoiseni syntyi 1,5vuotta sitten hieman etuajassa täysin yllättäen istukan irtoamisen takia. Ei ole kaukana, että minulla ei olisi elämäni rakkainta ihmistä, omaa lasta vierelläni. Kaikki meni loppujen lopuksi hyvin ja olen oppinut, että elämää ei voi koskaan suunnitella etukäteen. Nautin jokaisesta päivästä, kun saan herätä poikani viereltä. Omat elämänarvot ovat menneet uusiksi ja sitä huomaa, miten koko ajatusmaailma on muuttunut. Olemme joutuneet sairastelun takia viettämään aikaa sairaalassa ja voin sanoa, että olen oppinut olemaan kiitollinen pienistä asioista. Jos poikani ei nuku hyvin, se on onneksi maailman pienimpiä murheita. En osannut koskaan kuvitella, kuinka paljon elämä muuttuu, kun tulee äidiksi. Sen voin myös sanoa, että elämä muuttuu paljon kokemuksista. Muistetaan olla kiitollisia elämälle ja nauttia ihan niistä pienistä arjen hetkistä, elämämme muovautuu niiden mukaan! 🙂

 250. Lurua

  Jännittävin muutos elämässäni on ollut ehdottomasti äidiksi tuleminen! Epäilin kovasti, onko minusta edes äidiksi, mutta olen oppinut olemaan itselleni armollinen ja ymmärtänyt, että riittää, kun tekee parhaansa. Samalla olen oppinut yhdistämään tämän oivalluksen moneen muuhunkin asiaan ja kyllä on tämän entisen perfektionistin elämä helpottunut kummasti 😀

 251. Lauriina

  Jännittävin ja opettavaisin muutos on ollut ensimmäisen, ja toivottavasti sen ainoan, seurustelusuhteen aloittaminen. Matkan varrella olen toisen tuntemisen lisäksi oppinut paljon itsestäni ja suhtautumisestani ympäröivään maailmaan. Kasvun paikkoja on ollut monia, enkä päivääkään vaihtaisi pois!

 252. Heidi koo

  Suurin ja pelottavin mutokseni oli mennä salille ensimmäistä kertaa juhannusviikolla 2014. Sen myötä vuonna 2015 kesään mennessä lähti n.15kg ja sain tilalle uuden työn, kodin ja maailman parhaimman parisuhteen. Huikeaa

 253. Masa

  Kaksi vuotta sitten asuntolainan ottaminen ja omakotitalon rakentaminen. Ensimmäisestä omasta tuli maailman paras!

 254. Ada

  Suurin muutos elämässäni oli noin vuosi sitten, kun pääton lähteä au pairiksi. Asiasta entistä jännittävämpää teki se, että englanninkielen taitoni oli lähtiessäni todella huono. Olen itsestäni iloinen, että päätin tehdä tuon suuren harppauksen kohti tuntematonta. Nykyään olen paljon itsevarmempi ja mikä parasta englanninkielentaito karttui valtavasti 🙂

 255. Oona

  Jännittävin muutos oli, kun nuorena muutin pois kotoa asuntolaan. Ihmiset ja ympäristö olivat lähes kokonaan uusia, mutta muutos kannatti. Sain parhaimmat ihmiset elämääni ja löysin itseni uudella tavalla.

 256. Nina

  Muutin tutusta ja turvallisesta kotikaupungista uuteen ja tuntemattomaan kaupunkiin vain hetken asiaa ajateltuani. Muutos on ollut hyvä ja hetkeäkään en kadu, että päätin jättää kaiken taakseni ja lähteä kohti uutta alkua. Tämä päätös tuntuu juuri niin oikealta ja nyt, kun opiskelutkin ovat alkaneet ja uudet ystävyyssuhteet muodostuneet vanhojen säilyneiden ystävyyksien rinnalle niin mitään en muuttaisi. Elämä tuntuu aika ihanalta just nyt! <3

 257. Julia

  Elämäni paras muutos, kun pääsin opiskelemaan viime syksynä lääketiedettä viiden vuoden yritysten jälkeen. Uskalsin jopa lähteä kauas toiselle paikkakunnalle pois perheeni luota yksin ihan tuntemattomaan. En kadu! 😀

 258. Laura

  Elämäni jännittävin muutos on ollut alan vaihtaminen. Jätin vakituisen työn ja lähdin opiskelemaan täysin erilaista alaa. Nyt opiskelut alkavat olemaan loppusuoralla ja en voisi olla kiitollisempi siitä, että uskalsin alunperin tähän hommaan lähteä. Nyt tiedän, miltä tuntuu tehdä työtä, jota rakastaa. Onnekseni olen saanut jo jonkun verran työtarjouksia ja jalkaa oven väliin tulevalla alallani tästä taloustilanteesta huolimatta. Innokkaana siis katse tulevaan 🙂

 259. Ulla

  Jännittävin muutos oli varmasti 22-vuotiaana äidiksi tulo! Paineita loivat ennemminkin ulkopuoliset -eihän itselläni ollut kokemusta niin raskaudesta, synnytyksestä kuin äitinä olostakaan. Mutta nuoreksi äidiksi koin itseni ja jännityksellä odotin, minkälaiseksi elämä muotoutuisi lapsen tulon myötä..työllistyisinkö äitiysloman jälkeen jne. Mutta kaiken kaikkiaan kaikki on mennyt hyvin, esikoispoika on jo kohta 13v. nuori ihana miehenalku, kuopus 11v. Osa lapsuudenaikaisista kavereistani saa vasta nyt esikoisiaan..meillä aletaan kohta jo miettimään peruskoulun jälkeisiä opintoja ..Yksi tapa sopii toiselle, toinen toiselle

 260. Kata

  Isoimpii muutoksii on ollu vegaaniseen ruokavalioo siirtyminen ja huonon parisuhteen lopettaminen, molemmat ollu hyvii päätöksii. Ruokavalio on buustannu hyvää oloo selkeesti, kasvisten lisäämisellä on ollu hyvä vaikutus oloon. 🙂

 261. rousku

  Tämä muutos on käynnissään parhaillaan. En tiedä vielä mitä kaikkea se tuo tullessaan mutta minulla on aikalailla vahva fiilis tästä. Olen nimittäin lentämässä pois pesästä, eli muuttamassa ensimmäiseen omaan kotiin. Arjen askareet sujuvat mutta muussa elämässä on joitakin ongelmia jotka minua jännittävät miten itsenäisessä elämässä niiden kanssa pärjään. Mutta olen päättänyt kokeilla, ja olen aika varma että tämä on nasta juttu!! :—)

 262. NooraP

  Suurin muutokseni oli pitkän aikaa sitten kun muutin 18-vuotiaana kotikaupungistani Kouvolasta Jenkkeihin au pairiksi vuodeksi. Siitä se aikuisuus lähti ja nuo vuodet varmaan ovat eniten määrittäneet sitä millainen nyt olen. Myöhemmin sitten muutin töihin Lontooseen ja jäin lopulta Helsinkiin asumaan. Tällä tiellä ollaan, koulut Helsingissä, työt ja perhe. Nyt kaksi lasta, mies ja paritalo Espoosta. Elämä vielä edessä 🙂

 263. Nita

  Suurin muutos on varmaankin ollut se, että uskallan nykyään olla heikko ja rikki. Uskallan olla hukassa itseni, ajatusteni ja esimerkiksi tulevaisuudensuunnitelmien osalta. Uskallan näyttää tunteeni ja itkeä. Tuon tajuaminen on tehnyt minusta vahvemman ja auttaa hyväksymään sen mitä olen. Ei tarvitse olla täydellinen.

  PS. Kiitos ihanasta blogista Venla! ♡

 264. Jaana

  Elämäni jännittävin muutos on äidiksi tuleminen. Varsinkin kun elämäntilanne oli silloin hankala. Uskalsin hypätä tuntemattomaan ja alkamaan tekemään töitä itseni kanssa jotta minusta tulisi hyvä äiti. En ole katunut valintaani päivääkään ja joka päivä olen onnellinen. ☺

 265. Maria

  Elämäni suurin muutos oli yllätysraskaus. Olimme yrittäneet lasta jo useamman vuoden ja luovutimme. Aloimme jo suunnitella tulevaisuutta johon lapsi ei voisi kuulua. Yhtäkkiä yllättäen tulinkin raskaaksi. No olin kyllä aiemmin kokenut kaksi keskenmenoa, että ei ollut ensimmäinen raskaus. Siksi ajattelinkin että ei se raskaus kuitenkaan jatkuisi. Kävin ultrassa ja valmistauduin jo keskenmenoon ja kaavintaan. Yhtäkkiä lääkäri sanoikin että ultrassa näkyy elävä sikiö ja syke. Oli elämäni suurin ja onnellisin muutos. 🙂

 266. Veera To

  Suurin muutos on ehkä ollut se, kun olen vihdoin pitkän pohdinnan jälkeen tajunnut, mitä haluan elämälläni tehdä. Tavoitteitani en ole vielä saavuttanut, mutta joka päivä teen töitä unelmieni eteen!

 267. Hanna

  Elämäni jännittävin muutos on varmasti minulla edessä päin. Olen valmistumassa yliopistosta ja haaveissa muuttaa uudelle paikkakunnalle töiden vuoksi. Näin ollen tämä tulee varmasti olemaan elämäni tähän hetkisistä muutoksista jännittävin. Vaikka asia jännittää, olen siitä myös todella innoissani! 🙂

 268. Pinja

  Elämäni suurin muutos oli uskaltaa rakastaa, mennä naimisiin ja perustaa perhe. Rnkä ole katunut päivääkään

 269. Anni

  Kuten monella muullakin, suurimpina elämän muutos- ja mullistushetkinä olen kokenut muuttamisen uusiin maisemiin. Ensimmäinen ja ehkäpä suurin muutos oli muuttaa pois lapsuudenkodista monen sadan kilometrin päähän opiskelemaan täysin uuteen ja tuntemattomaan kaupunkiin. Toinen, lähes yhtä suureksi laskettava muutos oli muutto Milanoon vaihto-opiskelemaan. Siihen mennessä suurin kaupunki, jossa olin asunut, oli Vaasa ja muutos vaati minulta todella paljon ja myös kasvatti. Viimeisimpänä muuton yhteydessä jätin jälleen tutun ja turvallisen asuinympäristön ja työn siellä taakseni ja muutin uuteen kaupunkiin. Tämä muutos on jo sujunut hieman helpommin kuin kaksi edellistä ”suurta muuttoa”, mutta haastanut ja antanut myös paljon. 🙂

 270. Saarawr

  Suurin muutos elämässäni oli se, kun päätin tavoitella itselleni mieluisaa työpaikkaa. Tähän yhdistyy se, että tutulla ja turvallisella paikkakunnalla työpaikka oli epämukava; työ itsessään mielenkiintosta, mutta siellä oli työpaikkakiusausta. Olin juuri jäämässä kesälomalle, kun sain yövuoron jälkeen haukut toiselta työntekijältä asiasta, joka ei liittynyt minuun itseeni tai tekemiseen mitenkään. Tämän jälkeen päätin tehdä asialle jotain. Irtisanoin itseni loman jälkeen samalla kertoen tuntemuksistani. Muutin myös sillois toiselle paikkakunnalle 200km päähän siitä ”tutusta ja turvalliesta”. Tämä jos joku oli paras ratkasu; tutustuin niin moneen ihanaan ihmiseen ja löysin työpaikan, jossa viihdyn aivan silmittömän paljon. Työkavereista on tullut myös oikeita sydänystäviä arjessa.
  Noin 4kk sitten muutin takaisin lähemmäksi kotipaikkakuntaa, mutta tämäkin täysin sen arvoista – pääsin vihdoin saman katon alle mieheni kanssa. Olemme olleet ystäviä 10 vuotta ja nyt pistäneet ”hynttyyt yhteen” kaikkien näiden vuosien jälkeen. Tämä myös toinen suuri muutos elämässäni kun uskalsin kertoa tunteeni yhdelle parhaista ystävistä ja kaiken onnen kautta sain vastakaikua. Tuli tunne, että tässä mun on kuulunut koko elämäni olla.

 271. Jenni

  Elämäni suurin muutos oli kun muutin omilleni lukion jälkeen 19-vuotiaana kun pääsin opiskelemaan unelmieni alaa yliopistoon 🙂 Päätin silloin muutenkin jo lähteä kotikaupungista ja kämppä uudesta opiskelukaupungistani oli jo hankittu ennen kuin kuulin edes tuloksista!

 272. Jenny

  Ei tarvinnut montaa kertaa miettiä vastausta; ihan ehdottomasti oman lapsen saaminen! Lapsihan tuli yllätyksenä, ei ehkä niin vakaaseen elämäntilanteeseen, mutta hän toi itsensä lisäksi mukanaan oman itseni löytämisen uudella tavalla äitiyden lisäksi, opin syödä oikein ja säännöllisesti, kyvyn elää päivä kerrallaan ja elämäntapojen paranemisen jne.

  Maailman isoin, jännittävin ja ihanin asia! ❤

 273. emily

  Jännittävin hetki elämässä on ollut se, kun päätin luopua kolmen vuoden opiskelujen jälkeen opiskelupaikastani ja hakea uuteen ja siihen, jota oikeasti rakastan. Hetken olin tyhjän päällä, ei opiskelupaikkaa ja pääsykokeet vasta tulossa, mutta nyt olen melkein valmis ja olen innoissani siitä, että työura on vasta edessä. Nyt olen valmistunut siksi, joksi haluankin ja voin vakuuttaa, että työpäivät eivät tule olemaan tylsiä, sillä rakastan sitä, mitä saan tulevaisuudessa tehdä 🙂

 274. Heidi

  Elämäni jännittävin päätös oli pitää opiskeluista välivuosi, pakata elämä rinkkaan ja lähteä kiertelemään maailmaa 🙂

 275. Alina

  Uskalsin aloittaa ongelmiini kuntoutusterapian, ja tämä osoittautui tähän astisen elämäni parhaaksi päätökseksi. Nyt hoitojen jo loputtua, mulla on elämässä kaikki paremmin kuin koskaan ennen!

  • Maiqu

   Ruuhkavuodet:työ, lapset, heidän harrastukset, mies ja hänen harrastukset. Uskallus alkaa ottamaan aikaa itselle: liikunta ja yleisen hyvinvoinnin ylläpitäminen. Suosittelen tätä myös muille ❤ kaikki jaksaa sun ympärillä paremmin ku itse jaksat paremmin. Ei se siisti koti luo onnellisuutta, vaan onnellisuus tulee hyvästä olosta ja läheisistä.

 276. Heidi

  Jännittävin muutos elämässäni on ollut ensimmäinen lapseni. Olin 22-vuotias kun sain tietää olevani raskaana, parisuhde oli sillä mallilla että päätin jäädä tulevan vauvan kanssa yksin. Kaiken piti olla hyvin, kunnes synnytyssalissa eteeni nostetaan poikavauva, jolta puuttui vasen käsi vähän matkaa kyynärnivelestä lähtien. Sen myötä olen kasvanut ihmiseksi, joka olen joskus aiemmin vain toivonut voivani olla. Ongelmien läpi rämpimisen jälkeen saimme pelastettua parisuhteemme lapsen isän kanssa ja nyt meillä on myös tytär. Kaiken valmiiksi murehtimisen jälkeen sisupussi poikani on osoittanut minulle, että murehdin turhaan. Yhtäkään asiaa ei ole vielä tullut vastaan, jossa ei pärjäisi niin kuin muut ikäisensä. Eli lyhyesti: jännittävin muutos elämässäni on ollut muuttua maailman parhaaksi äidiksi maailman parhaille lapsilleni ❤

 277. Siru

  Yksi ehkä jännittävimmistä muutoksista tapahtui toissa vuonna, kun olin äitiyslomalla..
  Päätin irtisanoutua työstäni, ja muutimme uudelle paikkakunnalle, ilman tietoa uudesta työstä. Siinä samassa ostimme vielä talon, joka hetkeksi lisäsi stressiä tulevaisuuden suhteen. Olihan minun äitiyslomani pian lopussa, ja töitä täytyisi saada jotta talolainat tulee maksettua.
  Päätin kuitenkin olla murehtimatta, sillä asiaoilla on tapana järjestyä. Niinpä löysin itselleni mieluisia töitä ja saimme lapsellemme hoitopaikan..
  näin kaikki lähti rullaamaan hyvin ja tasaisesti eteenpäin. 🙂

  Yleensä olen melko varman päälle -pelaaja ja tälläinen ei tulisi kuuloonkaan.. mutta silloin minulla oli vain tunne että kyllä tämä kaikki vielä järjestyy. 🙂

 278. Marika

  Olen elänyt suhteellisen suojattua elämää, mutta suurin muutos oli ehdottomasti pitkän parisuhteen päättyminen ja muutto täysin omilleni. Aluksi se oli pelottavaa, mutta nyt tuntuu luontevalta osata hoitaa asiat itse.

 279. Jonna

  Jännittävin muutos on kesänjälkeen edessä vasta. Kun ajattelen ensimmäistä kertaa ihan täysin ja vain itseäni vaihtamalla alaa ja lähtemällä opiskelemaan, alaa mitä haluan! Nuorempana lähdin opiskelemaan alaa mikä ei tuntunut täysin omalta ja epäilin sitä, mutta äitini ja opinto-ohjaajani suostutteluista päätin hakea ja pääsin ja huomasin valmistuttuani , että olin väärässä paikassa, jolta olisin säästynyt jos olisin kuunnellut ja luottanut itseeni 🙂

 280. elisa johanna

  Yksi jännittävimpiä viime aikaisia muutoksia on ruokavalion muutos maidottomaksi ja gluteenittomaksi! Se on tuonut niin paljon parempaa oloa, ja parantanut ihoani niin merkittävästi! Muutos luonnollisempaan on ehkä ollut samalla riskialtis, mutta tasapainon löytäessäni paras elämäni päätös!

  Kuvauksellisena ihmisenä ehdottomasti kultainen samsung oisi tervetullut!

 281. Anniina

  Mun elämäni isoin muutos oli muutto Helsinkiin. Kyllä, Helsinkiin 😀 Asuin lapsuuden pienellä kylällä Lapissa ja kävin siellä lukion ja ammattikoulun. Valmistuttuani hammashoitajaksi 19-vuotiaana, päätin muuttaa Helsinkiin. En ollut ikinä käynytkään Helsingissä eikä mulla ollut yhtään tuttua täällä. Sain töitä ja asunnon Sörnäisistä. Pian olinkin jo keskellä metroja ja ratikoita ja kovin hämmentyneenä isossa kaupungissa. Ja kyllä, olin peloissani ja mietin monesti oliko päätökseni sittenkään hyvä.. En kuitenkaan antanut periksi ja nyt tuosta päivästä on kulunut neljä vuotta ja en vaihtaisi päivääkään pois. Hyppäsin täysin tuntemattomaan ja se oli paras ja onnelisin päätös mitä olen tehnyt 🙂

 282. Henriikka

  Jännittävin muutos on varmastikin ollut se, kun uskalsin vaihtaa lukiota, koska en toisessa lukiossa tykännyt olla vaikka olin ollut siellä jo vuoden. En vain sopeutunut sinne ja halusin lähempänä olevaan lukioon 🙂 Nyt olen kyllä todella iloinen päätöksestäni, koska nykyisessä lukiossa on kaikki kaverini ja he ovat ottaneet minut iloisesti vastaan. He ovat siis kavereitani yläkoulusta. Mutta päätös oli todella jännittävä, koska en tiennyt miten äitini suhtautuisi päätökseeni, mutta onneksi äitini ymmärsi ja tuki minua ja on myös olut tyytyväinen lukion vaihtoon 🙂

 283. Neiti 24

  Mun elämäni jännittävin/pelottavin päätös.. oli kotoonta pois muuttaminen 4 vuotta sitten. Elin koko teini-iän kahdestaan äidin kanssa ja hän oli erittäin masentunut. Itsemurha yrityksiä oli enemmän kuin kukaan voi edes laskea. Kärsin jatkuvasti enkä pystynyt elää omaa elämää sillä piti vahtia ettei kotona tapahdu mitään. Jouduin olemaan töistä pois usein tuon asian takia, lähteä tärkeistä tapahtumista ja jättää tapahtumia väliin. Venytin muuttoa niin paljon kun pystyin, kunnes rohkaistuin. Pelko oli sanoin kuvaamatonta, tapahtuuko se pahin pelkoni kun äiti jää yksin? Kun kukaan ei ole vahtimassa. Yrityksiä tuli mutta äiti on vielä elossa ja masennus on lieventynyt. Minä olen saanut oman elämän, ihanan elämän miesystäväni kanssa, saan tehdä rauhassa asioita ja pelko ei ole enään joka päiväinen. Olen kiitollinen itselleni että pystyin tuohon päätökseen. Olisin hajonnut muuten täysin. Kiitollinen siitä että pystyn vihdoin huolehtimaan itsestänikin ja oikeasti elää omaa elämääni ♡

 284. Jenna

  Suurin muutos elämässä on ollut se, kun oon uskaltanut kaikkien ihmisten ja kavereiden keskellä tunnustaa sen, että oon uskossa ja se oli tosi iso pala purtavaksi lukiolaiselle.!! Kaikki kaverit on yhä messissä ja paljon uusia mukana <3 parasta on, kun on löytänyt oman identiteetin ja saa toteuttaa just omia juttui, eikä ajattele mitä muut ajattelee musta tai mun vakaumuksesta.

  • Jutta

   Pieniä suuria muutoksia elämässä tapahtuu jatkuvasti, mutta osaksi myös tämän blogin innoittamana olen inspiroitunut ja aloittanut viime kesänä harrastuksen joka on mahdollista toteuttaa myös vuorotyöläisen, tämän myötä pääsee haastamaan itseään ja asettaa tavoitteita, juoksu ja niin koukussa siihen! 😉

 285. Rilla

  Muutos jota en tule koskaan katumaan, on tupakoinnin lopettaminen ja vegaaniksi ryhtyminen. Aluksi oli hankalaa luopua tavoista, jotka olivat olleet osa elämääni ja sitä kautta tavallaan osa minua. Mutta nyt jälkeen päin voin todeta, että tykkään enemmän hyvinvoivammasta minusta.. 🙂

 286. sport

  Jännittävin päätös oli muuttaa vieraaseen kaupunkiin ja alkaa opiskelemaan liikunta-alalla, hetkeäkään en ole katunut.

 287. Karo

  Suuri elämääni mullistanut päätös oli lähteä kristilliseen lähetys-/avustusjärjestöön vapaaehtoistyöhön. Kävimme mm jakamassa ruokaa slummilapsille Filippiineillä.

 288. Emilia

  Elämäni suurin, pelottavin ja rohkein harppaus oli lähteä vaihto-opiskelemaan Etelä-Afrikkaan. Kotiin Suomeen piti jättää kaikki kaverit ja elämääkin tärkeämpi avomies, jota ikävöin koko ajan. Olen ollut täällä vaihdossa vasta kolme viikkoa, mutta tiedän jo nyt, että tämä kaikki on varmasti tämän arvoista! Hirveästi opittavaa ja kulttuurieroja, mutta luulen että palaan täältä paljon paljon rikkaampana. 🙂

 289. Marine

  Elämäni suurin ja jännittävin muutos oli lähteä opiskelemaan unelma ammattia, lopettaa vakituisessa työsuhteessa ja hypätä tuntemattomaan. Tätä unelmaa olin miettinyt yläaste ikäisestä tytöstä asti. Opinto-ohjaajan huonoista neuvoista jätin hakematta kyseiseen kouluun suoraan yläasteen jälkeen. Minulle sanottiin, sinne on paljon hakijoita, ei kannata ja en hakenut. Vuosia mietin ja pohdiskelin mihin haluan elämää lähteä viemään. Olin töissä ja opislelin toista alaa. Näistä kumpikaan ei kuitenkaan tuntunut omalta jutulta. Niinpä 25-vuotiaana päätin että haen kouluun ja pääsen sisään. Pääsin ja opiskelujen alussa tiesin mihin haluan työllistyä. Niinpä hain sinne harjoitteluun ja nykyään työskentelen unelmien työpaikassa. Muutos oli pelottava mutta kannatti. En ole katunut hetkeäkään <3.

 290. Lisko

  Mietin kovasti, mitä tähän kirjoittaa, sillä olen muuttanut asumaan eri paikkakunnille ja ulkomaille, jotka ovat aina olleet jänniä paikkoja. Jännittävin, tai ehkä vaikein, muutos on kuitenkin näin jlkikäteen ajateltuna ollut eoisen ihmisen kanssa elämään opetteleminen. Olin hyvin itsenäinen (jopa erakkomainen) henkilö, ja vakavan seurustelusuhteen käynnistäminen oli aluksi melko tahmeaa. Onneksi kumppanikin oli kärsivällinen, ja vuosia on jo kihlatun kanssa paineltu yhtä matkaa. Nyt edessä on mahdollisesti uusia tuulia työrintamalla, mikä jännää ihan tosi paljon.

 291. mira

  Jännittäävin muutos elämässäni tähän mennessä on ollut työttömäksi jättäytyminen vakkari töistäni, jotta sain haettua oppisopimuspaikkaa uudelta alalta. Varmaa ei ollut tulenko pääseemään uusiin hommiin, koska se riippui tuesta, jota ei pystynyt hakemaan, jos oli töissä. Noin kuukauden verran jännitettiin, jäisinkö kokonaan ilman töitä. Onneksi riski kannatti ja tällä hetkellä olen unelmaduunissani liikunta-alalla! 🙂

 292. Iida

  Elämäni jännittävimpiä asioita on ollut ylivoimasesti päästä huonosta kaveriporukasta pois. Minulla oli muutama ”hyvä” ystävä, jotka ajoivat minut huonoille teille ja elämäni arvot muuttuivat samanlaisiksi kuin heidän.
  Toissa kesänä halusin muuttua. En halunnut enää kokea sitä krapulaa tai sitä huonoa oloa, minkä sain heidän seurassa. Katkasin välit heihin ja pääsin eteenpäin elämässäni, toki menetin ”parhaat” ystäväni ja olin hetken yksin. Mutta se oli sen arvoista.
  Nyt olen iloinen ja en ole juonut alkoholia vuoteen. Löysin poikaystävän, joka on minulle kaikki kaikessa ja maailman paras tuki. Jokaisen pitäisi päästä huonosta seurasta pois.

 293. Emma

  Jännittävimmät muutokset elämässä tapahtuivat viime vuonna. Ensinnäkin päätin laittaa tutun vanhan kämpän pakettiin ja muuttaa ystävieni kanssa isompaan asuntoon muutamaksi kuukaudeksi. Toiseksi jätin opiskeluni tauolle ja lähdin yksin vaihto-opiskelemaan!! Välissä oli vaikeaa ja monenlaista säätöä tuli koettua mutta mitään en kadu! 😉 Plussaa myös oman arvomaailman suotuisasta kehittymisestä ja uusista ajatuksista.

 294. Iida

  Elämäni jännittävin muutos oli ottaa ensimmäinen askel syömishäiriöstä topumisesta muutama vuosi sitten.

  Vaati itseltäni paljon kanttia ottaa yhteyttä oman paikkakunnan terveyskeskukseen ja kertoa puhelin vaihteessa mistä oli kyse ja monta kertaa löinkin puhelimen kiinni yrittäessäni. Onnekseni hoitaja oli uskomattoman helläsydämminen ja kertoi kuinka rohkea olin ollut soittaessani.

  Parantumisprosessi jatkuu vieläkin ja tulee varmasti vielä jatkumaankin kauan. Nyt uskallan ja pystyn puhumaan avoimesti asiasta, enkä enään häpeile asiaa ja menneisyyttä. Kaikki tämä ja moni muukin oli vain yhden askeleen päässä saadakseni hoitoa ja sen rajan ylittäessäni tunsin voimistuvani kerta heitolla.
  Se että pystyn puhumaan perheelleni ja ystävilleni tästä ja pyytämään vaikeina hetkinä apua, poistaa ison taakan harteilta.
  Nyt koen onnistuvanibja pystyväni viemään tämän vielä loppuun.

  : Iida

 295. Katri

  Elämäni suurin muutos oli juuri täysi-ikäisenä uudelle paikkakunnalle muutto täysin tuntemattomaan, yksin. Siellä lisäksi uusi elämänmuutos ja 22 kiloa hoikempana taikaisin kotiseudulleni.

 296. Hannammari

  Muutto kreetalle 19vuotiaana kun en ollut koskaan käynyt ruotsia pidemmällä reissussa.
  Kaikki ei mennyt niinkuin saduissa, mutta paras päätös elämässäni oli uskaltaa lähteä.

 297. Kiia Hämäläinem

  Vai että jännittävin hetki niitä on kyllä kertynyt aika vähän tässä 16-vuoden iässä, mutta ehkä kuitenkin molempien veljieni syntymät ovat olleet ne jännittävimmät hetket et tuleeko sieltä tyttö vai poika, onko se elävä vai kuollut ja olen todella iloinen siitä, että olen saanut parhaimmat veljet joten vanhan puhelimen voi antaa veljelle, kun tuotoinen on niin pieni vielä ettei tarvitse puhelinta Suurinta muutosta ei vielä ole tullut, mutta katsellaan mitä elämä tuo tullessaan 🙂

 298. Jatta

  Olen 17-vuotias ja aloin kasvisyöjäksi pikkuhiljaa viime syksynä. Elämä tuntuu niin paljon raikkaammalta ja terverllisemmältä tällä hetkellä, ettei lihaa tee mieli missään muodossa!

 299. Anne

  Yksi elämäni jännittävimmistä muutoksista oli se, kun jätin vakiotyöpaikkani ja lähdin opiskelemaan ammattikorkeakouluun. Ennen kouluun lähtöä olin hyvin onneton ja mieli aina maassa, eikä kulunut päivääkään, etten olisi tullut töihin tai lähtenyt töistä itku silmässä.
  Nyt koulu on opinnäytetyötä vaille käytynä, koulun ja kesätöiden kautta löysin itselleni ihanimman miehen, jota toivoa saattaa. Asun nyt mieheni kanssa yhdessä, minulla on nyt mieluinen työpaikka ja mielialani ei ole läheskään niin onneton, kuin hieman päälle kolme vuotta sitten.
  Kannatti siis ottaa riski ja lähteä kohti tuntematonta, uusia ihmisiä sekä kokemuksia. Voin nyt sanoa olevani huomattavasti iloisempi, vahvempi sekä elämännälkäisempi ihminen.
  Se oli yksi minun elämäni suurimmista muutoksista. 🙂

 300. Anniina

  En ole toistaiseksi tehnyt mitään hurrrrjan mullistavaa elämässäni. Muutokset tapahtuvat omalla kohdallani pikkuhiljaa, jolloin niitä en itse edes aina tajua (kuten terveellisemmät elämäntavat ja ympäristöystävällisempi kulutuskäyttäytyminen) Ehkä joku päivä vielä repäsen kunnolla, jos semmonen mahdollisuus tulee vastaan!

 301. RT

  Mistähän aloittaisin…. Noin vuosi sitten sain mahtavan tilaisuuden perustaa oman toiminimen ja pääsin vanhaan työharjoittelupaikkaani sopimusyrittäjäksi vaikkakin alkuun tottakai pelotti ja jännitti kuinka homma lähtisi sujumaan ja kuinka pärjäisin. Kaikki kuitenkin alkoi sujumaan hyvin ja juurikun homma alkoi tuntua siltä tutulta ja turvalliselta niin yrityksen omistaja ilmoitti luopuvansa yrityksestä muuttaessaan toiselle puolelle Suomea. Alkuunhan siinä iski paniikki, että kuinka tässä nyt käy ja mitähä minä nyt teen. Ja siitähän se ajatus sitten lähti! Omistaja teki tarjouksen liikkeestä, johon sitten kaikkien valvottujen öiden ja pähkäilyjen jälkeen tartuin kiinni. Se oli ehkä pelottavin, jännittävin, ahdistavin ja siltikin paras päätös mitä ikinä olenkaan tehnyt! Olen pienestä tytöstä asti haaveillut omasta kauneushoitolasta, mutta en ikinä olisi voinut uskoa, että saavuttaisin tämän haaveen 21- vuotiaana ja lähes vasta valmistuneena! Fiilis on mitä mahtavin herätä aamuisin ja lähteä töihin omaan kauheushoitolaan ja mikä parasta, kun työ ei edes tunnu työltä kun joka hetkestä nauttii koko sydämellään 🙂 Ja ihanaa on ollut huomata kuinka perhe ja poikaystävä ovat olleet tukena koko matkan tähän päivään saakka ja varmasti tästä eteenpäinkin ❤

 302. Mari

  Elämäni jännittävin muutos on ehdottomasti ollut se, kun muutin syksyllä 2014 yli 500km päähän kotikaupungistani opiskelemaan yliopistoon. Kyseistä päätöstä punnitsin hyvin pitkään, sillä samaan aikaan elämässäni oli vaikea ajanjakso, kun yksi läheiseni sairastui vakavasti juuri tuona aikana. Minun tuli tehtävä siihenastisen elämäni vaikein päätös ja päättää, muuttaisinko kauas läheisteni luota ja toteuttaisin omat unelmani, vai jäisinkö lähelle tukiverkostoani ja tueksi läheisilleni. Päätin lähteä. Pakko myöntää, että ensimmäiset puoli vuotta oli se rankin ajanjakso ja tunsin jopa syyllisyyytä siitä, että olin aloittanut kokonaan uuden elämän asioiden ollessa kuten oli. Huoli perheestä oli kova. Kuitenkin, nyt 1,5v myöhemmin tiedän tehneeni oikean ratkaisun, sillä hyppy tuntemattomaan ja etäisyys kaikesta tutusta ja turvallisesta olikin juuri se, mitä elämältäni kaipasin. Olen oppinut arvostamaan läheisiäni ja kaikkea tuttuja asioita täysin uudella tasolla, mikä tuntuu hienolta. Olemme lähentyneet perheeni kanssa tavalla, jota ei välttämättä olisi tapahtunut jos olisin ollut koko ajan lähellä. Henkistä kasvua on tapahtunut muuton jälkeen aivan uskomattomasti, enkä olisi koskaan voinut kuvitella olevani näin vahva ihminen jo 20-vuotiaana! Olen sitä mieltä, että kaikella on tarkoituksensa, kaikesta selviää ja omiin päätöksiin pitää uskaltaa luottaa! <3

  • Iitu

   Elämäni jännittävin muutos on juuri käynnissä. Työsopimukseni loppuu keväällä ja nyt olen laittanut työhakemuksia vain toiselle paikkakunnalle ja aivan erilaisiin työtehtäviin! Eletään jänniä aikoja.

 303. Happy

  Suurin muutos oli se, kun uskalsin erota huonosta parisuhteesta. Enpä silloin tiennyt, että tapasin ihan pian uuden miehen, jonka kanssa olen nyt päätynyt naimisiin ja meillä on ihanat lapset. Turhaan pelkäsin!

 304. mandariini

  Suurimmista muutoksistani on ollut elämässäni se, kun uskalsin vihdoin ja viimein päästää irti huonosta parisuhteesta, jossa olin. Elämä on ollut sen jälkeen niin paljon helpompaa ja erilaisempaa.

 305. Jasmin K.

  Vielä ei oo ollut maata mullistavia muutoksia, mutta suurin on varmaan tähän asti ollut yksin ulkomaille matkustaminen. Toivottavasti tulevaisuudessa yksi isoimmista muutoksista olisi muutto ulkomaille!

 306. Milla

  15 vuotiaana muutto uuteen opiskelukaupunkiin oli ehdottomasti jännittävin ja rohkein muutos elämässäni ja olen jälkeenpäin ollut siitä tosi kiitollinen vaikka silloin se olikin tosi vaikeaa..

 307. Monaveronika

  Jännittävin muutos tähän mennessä on ehdottomasti vielä edessä, mutta kuitenkin osittain työn alla – minusta tulee kesällä vaimo elämäni miehelle. <3

 308. helmet

  Jännittävin varmaan on ollut ensimmäisen lapsen syntymä, MUTTA, kun siitä on jo aikaa, laitankin etusijalle elämäntapamuutoksen , joka alkoi 4.10.2014. Sen seurauksena pudotin -25kg, aloitin taas vuosien jälkeen säännöllisen liikunnan ja syömään terveellisesti. Nyt vielä pieni lisäspurtti ja viitisen kilon pudotus just alkanut. Elämä on kevyttä ja positiivista.

 309. Petra

  Jännittävimpää muutosta en osaa sanoa, mutta suurimpana muutoksena oli ero pitkästä ja vaikeasta parisuhteesta. Ero, josta olin jälkikäteen hyvin onnellinen ja helpottunut. Tässä parisuhteessa lihoin 35kg enkä tunnistanut itseäni enää peilistä. Pitkä ja vaikea prosessi, jolloin menetin voimani useasti, enkä enää tiennyt miten päin olisin ja pitkään jatkoinkin suhdetta vain siksi, koska olin niin loppu tappelemaan eroamisesta. Noin puolitoista vuotta siinä meni, mutta olen tällä hetkellä enemmän kuin onnellinen. Uskalsin heittää tunteeni peliin uudestaan ja nyt olenkin ollut jo jonkin aikaa uudessa parisuhteessani hyvin onnellinen, eikä vanhat asiat enää paina. Nyt täällä päässä hymyilee 28kg kevyempi nainen, joka on tyytyväinen elämäänsä. Muutokset ovat vaikeita, mutta tästä eteenpäin lupaan muistaa, että elän itseäni varten. ❤️

 310. Eve

  Jännittävin muutos oli ehdottomasti lukion jälkeen au pairiksi lähteminen Ranskaan. Ei se varsinaista herkkua ollut koko ajan, mutta jälkikäteen olen ollut tosi kiitollinen kokemuksesta ja varsinkin siitä itsevarmuudesta jota sain näiden kuukausien aikana. En vaihtaisi mihinkään, vaikka helppoa se ei ollutkaan!

 311. Siinatar

  Suurin muutos on se, kun ”uskalsin” vaihtaa työpaikkaa. Edellisessä työpaikassa oli kaikki asiat hyvin ja olin jo tuudittautunut, että siellä pitkäänkin viihdyn. Sitten eteen tuli yllättävä haaste ja onneksi uskalsin tarttua siihen =).

 312. Sofia

  Ehdottomasti se, että vuosien aknea vastaan kamppailun jälkeen uskalsin vihdoinkin aloittaa rankan isotretinoin kuurin. Lääke on niin vahva, että verikokeissa täytyy käydä kuukauden välein tarkastamassa maksa- ja kolesteroliarvot sekä tehdä raskaustesti. Lääke aiheuttaa vakavia sikiövaurioita. Lisäksi vahvuutensa vuoksi se kuivattaa kaikki limakalvot, huulet ja nenä ovat riekaleilla ja silmät kuivat. Myös lihas- ja nivelkivut ovat kovat ja aurinkoa pitää välttää, koska iho palaa jopa 5min jälkeen. Aluksi akne vain pahenee entisestään, mutta pikkuhiljaa se paranee. Se on ainoa vaihtoehto, kun kaikki muut on kokeiltu. Olen elänyt masennuksessa monta vuotta nuoruudestani. Akne vaikuttaa aivan järkyttävästi itsetuntoon, ettei normaali-ihoinen ihminen voi sitä edes käsittää. Olen niin onnellinen, että tartuin kuuriin ja sain ihanan pehmeät kasvot. Arvet muistuttavat vielä, mutta en sentään enää joudu heräämään joka aamu uusien finnien pelossa!

 313. ansku

  jännittävin kokemus on varmaan itsellä ollut se kun peruskoulun jälkeen en tiennyt oikeen mihin mennä ja että mikä kiinnostaisi niin muiden perässä menin lukioon jossa puolen vuoden jälkeen tajusin ettei lukeminen ole oma juttu niin vaihdoin omalle tutummalle alalle merkonomiksi. hetkeäkään en ole katunut päätöstäni. lukiosta sain hyviä ystäviä josta olen erittäin kiitollonen 🙂 ja nyt tällä hetkellä on semmonen olo että olen löytänyt oman paikkani tässä maailmassa mikä on tärkeää! ihanaa jatkoa venla sulle, tää blogi on ihan huippu!! 🙂

 314. Krista

  Yksi suurimmista muutoksistani oli muuttaa opiskelemaan täysin itselle vieraaseen kaupunkiin täysin uutta alaa pitkän harkinnan ja haaveilun jälkeen. Päivääkään en ole katunut näitä muutoksia, päinvastoin! En osaisi kuvitella tekeväni mitään muuta tai olevani missään muualla.

 315. Pöllö

  Muutto takaisin lapsuuden kaupunkiin täällä vietetyn pitkän sairasloman jälkeen. Kaikki kaverit ja ystävät jäi noin 800km päähän. Irtisanoin työpaikan tietämättä vielä uudesta. Mutta täytyy sanoa että paras päätös ikinä! 🙂 pari kuukautta muuton jälkeen tapasin nykyisen aviomieheni, hänkin paluumuuttaja tänne. Onneksi tavattiin just ennen kun hän oli päättänyt lähteä puoleksi vuodeksi reissuun ja muuttaa ehkä pois täältä. Eli lyhkäisyydessään tän ison ja pelottavan muutoksen jälkeen sain työpaikan ja löysin elämänkumppanin 🙂

 316. Alina

  Ehdottomasti suurin muutos oli muuttaa 16 vuotiaana maalta täysin vieraaseen kaupunkiin ypöyksin asumaan, ja opetella jo nuorena pärjäämään yksin ja itsenäisesti hoitaen kaiken itse. Näin jälkikäteen ajatellen, tuon muutoksen myötä vietin elämäni parhaimmat vuodet kyseisessä kaupungissa kasvaen itsenäiseksi ihmiseksi jo nuorena. 🙂

 317. Iida Jääskeläinen

  Tällä viikolla täytän 19-vuotta ja ehdottomasti elämäni suurin muutos tapahtui ollessani kahdeksannella luokalla. Ennen muutostani olin ennen kaikkea välinpitämätön ja suoraan sanoen jokaisen vanhemman pahin painajainen. Koulumenestykseni oli todella huono ja poissaoloja koulusta oli enemmän kuin siellä vietettyjä tunteja. Niin vanhemmat kuin opettajatkin yrittivät kertoa minulle, että koulunkäynti on velvollisuuteni ja myös hyvin tärkeää tulevaisuuteni kannalta. Ajattelutapani ei muuttunut, sen sijaan taisin jopa pahentaa tapojani. Kukaan ei olisi tuossa vaiheessa uskonut, että opiskelumotivaationi löytyisi jostakin, mutta niin kävi. Kahdeksannella luokalla rupesin itsekseni miettimään, mitä minä tulevaisuudeltani oikein haluan. Unelma-ammatti oli ollut selvillä jo hyvin kauan, lääkäriksi olin aina halunnut. Kun tajusin että sillä käytöksellä ja keskiarvolla en pääsisi edes lukioon alkoi hälytyskellot soida. Koulumenestykseni parani huomattavasti kun oma kiinnostukseni heräsi. Parhain valintani oli kun suuntasin lukioon ja tällä hetkellä edelleen toiveena olisi päästä lääketieteelliseen. Olen kiitollinen siitä, että ajattelutapani muuttui ja tärkeimmäksi nousi omien unelmien tavoittelu ja murrosiän kapina ja siihen kuuluvat holtittomuudet jäivät tuossa vaiheessa taakse.

 318. KOOEEÄM

  Suurin ja jännittävin muutos on ollut ehdottomasti poikaystävän kanssa yhteenmuutto, ja samalla myös paras muutos ikinä! :–)

 319. Salla S

  Elämäni yksi jännittävimmistä muutoksista on itseasiassa juuri meneillään. Aloitin elämäni ensimmäistä kertaa tarkan ruokavalion ja treenin, jonka on laatinut alan ammattilainen. Toki olen urheillut ja pyrkinyt syömään ennen tätä ”normaalisti”, mutta täytyy kyllä sanoa, että tää on kokemisen arvoista! En ois ikinä voinut kuvitella, että tää on just tällaista. Tottakai mulle oli omat kuvitelmat, että millaista on, kun ruoat punnitaan jne, mutta sitten sen vasta huomaa, kun oikeesti niin tekee! Tää on tuonut mulle tosi paljon motivaatiota terveelliseen elämään ja treeneihin vaihtelevuutta! Näiden viikkojen jälkeen olen paljon viisaampi! Jännityksellä odotan tuloksia 🙂 en kuitenkaan aio loppuelämääni ruokia punnita, mutta pääasia on, että terveellinen elämäntapa pysyy ja tietty silloin tällöin saa myös ottaa vähän rennommin 😉 mahtava arvonta! 🙂

 320. Elisa

  Olen samaa mieltä siitä, että astuminen epämukavuusalueelle antaa lopulta parhaat fiilikset ja onnistumisen kokemukset. Rohkeutta vaan kaikki tyypit!! Itsellä suurin muutos oli muutto pois pikkupaikkakunnalta Helsinkiin vaikka täällä minulla ei ollut töitä, koulupaikkaa eikä sukulaisia. Elämäni on kuitenkin muuttunut antoisammaksi, sain työpaikan ja ystäviä sekä uusia harrastuksia. Voin ja teen juuri sitä mistä pidän.

 321. Nannajj

  Uskalsin lähteä yksin asumaan ja opiskelemaan monen sadan kilometrin päähän, vaikka juuri olin sairastunut masennukseen ja en tiennyt paikasta mitään. Muutos oli positiivinen ja tilanne helpottui huomattavasti. Sen reissun jälkeen olen tohtinut tehä ja mennä enemmän kuin ikinä olisin uskonut! Myös sen jälkeen olen tohtinut myöntää virheet ja olemaan rehellinen muille mutta etenkin itselleni. 🙂

 322. päivänkakkara

  Pääsin ylioppilaaksi vuonna 2012 ja sen jälkeen olen aina halunnut muuttaa toiseen kaupunkiin opiskelemaan, jotta näen muutakin kuin kotikaupunkiani. En koskaan uskaltanut lähteä, koska en halunnut jättää perhettä, sukulaisia ja kavereita, kunnes tapasin 2 vuotta sitten ihanan pojan joka asui Oulussa ja minä toisella puolella Suomea.
  Viime syyskuussa elämäni jännittävin muutos tapahtui ja muutin Ouluun. Monen vuoden pohdinnan jälkeen viimein uskalsin lähteä, enkä hetkeäkään oo katunu! 🙂
  Tajusin, että ne hyvät ystävät ja perhe pysyy siellä etelämmässä, vaikka mä olenkin vähän kauempana.

 323. Ida

  Muutettuani Helsinkiin neljä vuotta sitten olin pitkään työtön. Päätin lähteä amikseen opiskelemaan vaatetusompelua, sillä olin aina halunnut vaatesuunnittelijaksi. No eihän se sitten ollut mun juttu ollenkaan. Puolen vuoden jälkeen uskalsin vihdoin keskeyttää opinnot. Mietiskelin hetken ja sitten tajusin yhtäkkiä, että haluan amk:hon opiskelemaan matkailua, sillä olin aina haaveillut maailman näkemisestä ja seikkailuista. Ekalla yrittämällä en päässyt sisään, mutta toisella onnisti! Jännitti hirveästi, koska koko elämä muuttuisi, sillä campus sijaitsi Porvoossa. Mutta nyt olen niin onnellinen. Olen rakentamassa itselleni uraa johon minulla on intohimoa ja kaupan päälle olen saanut aivan mahtavia ja ihania ystäviä elämääni! Joskus kannattaa luottaa intuitioonsa. 😉

 324. Janita Tossavainen

  Muutoksista jännittävintä on vähän vaikea sanoa, koska jokainen päivä on uusi ja tärkeä muutos kohti määränpäätä. Uskallus elää, tuntea, ja luottaa itseensä sekä pystyvyyteensä, jokainen askel minkä otan kohden parempaa vanhemuutta, parempaa vaimoutta, parempaa ystävyyttä ja uuden ammatin tavoittelua sekä terveyttä on näitä jännittävimpiä muutoksia joiden lopputulosta pystyn tarkastelemaan vasta viimesenä päivänä.

 325. Teora

  Jännitävin asia ikinä oli kun sain päähän pistoksen muuttaa hetkeksi ulkomaille (uuten-seelantiin) siellä reissasin ympäri eteläsaarta, katselin maisemia sekä kiipeilin vuorilla ja tapasin ystävällisimpiä ihmisiä ikinä!
  en ole koskaan matkustanut yksin minnekkään ja tosta noin vaan lähdin toiselle puolelle palloa, reissu oli mahtava eikä koskaan unohdu!

 326. Maarit

  Mies joutui reissuhommiin ja jäin yksin ma-To kolmen alle 6-vuotiaan lapsen kanssa. Ihme kyllä ollaan tähä asti selvitty ja pian reissuhommat jää pois ja saa palata ’normaaliin’ arkeen.

 327. Kata

  Kun lähdin opiskelemaan uutta ammattia vaikka oli jo ennestään yksi valmiina. Tällä tiellä ollaan vielä, eikä yhtään kaduta!!

 328. Marianne

  Minulle jännittävintä oli aloittaa ammattikorkeakoulu. Askel uuteen ”aikuisempaan” maailmaan oli jopa hieman pelottavaa 19-vuotiaana. Kohta pitäisikin jo valmistua! 🙂 Olen kiitollinen, että hoidin opiskelut nuoren pois alta, enkä jättänyt hakemista roikkumaan.

 329. Lafia

  Suurin muutos on ollut toiselle paikkakunnalle muutto poikaystävän kanssa ja opiskelujen aloitus.

 330. Pilvi

  Ehdottomasti yksi elämäni jännittävimmistä muutoksista oli se, kun päätin lähteä au pairiksi Espanjaan. Olen ollut täällä nyt kuukauden ja olen aivan rakastunut. Ihmiset ovat ystävällisiä ja huomaavaisia, hostperheeni on parempi kuin ikinä osasin kuvitella ja olen kokenut niin huikeita asioita, että niitä on vaikea sanoin kuvailla sillä ne vain täytyy päästä kokemaan itse. Tähän mennessä olen saanut kosolti ihania uusia ystäviä ja olen varma, että tulemme pitämään yhteyttä jatkossakin vaikka emme olisikaan enää saman maan rajojen sisällä. ❤ Uskaltakaa siis hypätä tuntemattomaan- koskaan ei tiedä mistä voi muuten jäädä paitsi.

 331. Karita

  Suurin muutos oli reilu vuosi sitten kun päätin alkaa toteuttamaan itteäni. Rakastin nuorempana jalkapallon pelaamista ja olin muutenki räsävilli hurjapää. Jossain vaiheessa kadotin nämä puolet itestäni vuosiksi vaikka aina mietin kuinka halusin olla niiden muiden ”saman henkisten” seurassa joko laulamassa täysin vieraalla kielellä karaokea tai hyppäämässä avantoon 30 asteen pakkasella. En vaan moneen vuoteen uskaltanu, tai uskaltanu myöntää sitä muille mitä olen pohjimmiltani luonteelta. Viimevuonna hyppäsin mm. elämäni ekan kerran benjihypyn ja alotin jalkapallon pelaamisen uudestaan 10 vuoden tauon jälkeen. Tietyllä tapaa jouduin rikkomaan omia mukavuusalueita löytääkseni itseni uudestaan. Mutta se teki viimevuodesta kasvamisen vuoden.

 332. Ansku

  Jännittävin muutos on varmasti ollut se, että olen vihdoin saanut elämäntaparemontin alkuun ja hyvään vauhtiin. Olen energisempi ja iloisempi kuin aikoihin. 🙂

 333. Kati

  Oma suurin muutokseni oli varmaan se elämän käännekohta kun lähdin töihin uudelle paikkakunnalle. Olin 17-vuotias eli ihan kakara vielä, enkä ollut ikinä kyseisellä paikkakunnalla käynyt, saati tuntenut sieltä ketään. Niin se vain elämö kantoi ja muutettu on tämän jälkeenkin ja hypätty aina uuteen, eikä kaduta ollenkaan!

 334. Nelli

  Muutos, joka tapahtuu huhtikuussa on elämäni isoin ja jännittävin juttu. Muutan yksin asumaan täysin vieraaseen kaupunkiin. Olen kiitollinen vanhemmilleni, jotka tukevat minua kaikin tavoin. Tiedän, että nyt on hyvä aika kääntää täysin uusi luku elämässä.

 335. suski

  Jännittävin muutos elämässäni on varmaan se kun löysin mieheni ja heittäydyin parisuhteeseen,aijemmin en voinut ajatellakkaan pitempiaikaisia suhteita ja luulin pysyväni pitkään sinkkuna mutta tässä sitä ollaan oltu 6v yhdessä ja olen onnellinen että lähdin tähän muutokseen ! 🙂

 336. RohkeaTyttönen

  Yksi elämäni jännittävimmistä ja suurimmista muutoksista oli jättää korkeakoulu ja suuri kaupunki taakseni, vastoin kaikkien odotuksia. Olin elänyt koko elämäni minulle asetettujen ”unelmien” ja odotusten mukaan, kunnes rohkenin irtautua kaikesta tästä. Jätin korkeakoulun ja suuren kaupungin taakseni palatakseni takaisin kotikonnuilleni seuraamaan ja toteuttamaan omia itse asettamiani unelmia sekä elämään omaa elämääni. Elämäni paras päätös❤

 337. Lea Lähdesmäki

  Itseään niskasta kiinni ottaminen oli pelottavaa ja haastavaa. Mutta kun sen teki on fiilis ollut hyvä ja päivääkään en ole katunut. Nyt -16kg elämä on hieman helpompaa ja fiilis huipussaan. Sinun blogista saa kivasti lisärsemppiä…

 338. MJ

  Jännittävin muutos elämässäni oli kun tein vihdoin päätöksen erota pitkäaikaisesta avomiehestä. Suhteessa koin henkistä väkivaltaa ja kerran fyysistäkin. Se jäi viimeiseksi kerraksi. Olin jumittanut suhteessa niin kauan vain muksvuudenhalusts kun en halunnut lähteä kodistamme niin tyhmältä kuin se kuulostaakin.. Muutos oli minulle itselleni positiivinen vaikka jouduinkin hetkeksi takaisin vanhempieni kämpille punkkaamaan. Tästä lähti elämäni upeimmat kuukaudet kun nautin yksinolosta ja lopulta rakastuin nykyiseen elämänkumppaniini.

 339. Hellu

  Elämäni rohkein muutos oli juuri 18 vuotta täytettyäni muuttaa 600km päähän kotoa tuoreen suhteen perässä. Sillä reissulla todellakin itsenäistyin! Mies jäi aika pian matkasta, mutta yli 3 vuoden aikana käteen jäi monta hyvää ystävää, valtavasti uusia kokemuksia ja aivan huikea työpaikka ja -porukka. Vielä monen vuoden jälkeenkin käyn välillä pidempiä (2vko-2kk) lomailu/työreissuja siellä ja parasta onkin aina nähdä vanhojen työkavereiden ja asiakkaiden hymyt ja kyyneleet silmissä, kun pitkästä aikaa nähdään. Välillä työkaverit laittavatkin viestiä, että asiakas x tai y taas kyseli että milloin se pohjoisen tyttö taas tulee meitä ilahduttamaan, eli jokin vaikutus on siis tehty vastapuoliinkin! 😉

 340. Sini

  Suurin muutokseni tapahtui pari vuotta sitten, kun muutin yksin ulkomaille opiskelemaan. Mukavuusalueelta poisastuminen oli aluksi hirveää, mutta nyt en voisi olla onnellisempi että silloin uskalisin sen tehdä! Lukuisia kokemuksia ja uusia ystäviä rikkaampana voin sanoa, että muutos teki minusta sen ulospäinsuuntautuneen ja luottavaisen ihmisen joka olen nyt.

 341. Ninsko

  Suurin muutos tapahtui viime vuonna kun poikaystäväni kihlasi minut. Kaikki tapahtui niin äkkiä, joten alkuun mietin oliko kiirehtimisessä mitään järkeä, mutta kaikki on mennyt hyvin ja olen niin innoissani tulevaisuudesta!

 342. Mira

  Itselleni suurin muutos josta olen kiitollinen nyt on löytämäni innostus lenkkeilyä ja koti treeniä kohtaan, lopetin jalkapallon nelisen vuotta sitten ja sen jälkeen urheilu jäi kuvioista kokonaan pois, nyt olen lähiaikoina löytänyt itsestäni taas sen sisun ja innon urheilua kohtaan. Ja ihanaa taas nähdä kuinka pikkuhiljaa taas kunto kohenee ja väsymyksen tunnekin häviää! Blogisi lukemisen myötä olen pohtinut elämäntapamuutoksia ja olen nyt innoissani siitä että urheilua kohtaan kipinä on taas löytynyt 🙂

 343. Kalle

  Nykyisen avopuolison kanssa yhteen muuttaminen. Se yhteisen arjen aloittamisen jännitys oli aikamoinen, kun ei aiemmin ollut kotia jakanut toisen kanssa kahdestaan! Onneksi en jänistänyt!

 344. Annika

  Kaikkein jännittävintä oli kun rupesin odottamaan esikoistani, minä joka olin päättänyt synnytystä pelätessäni etten tee ollenkaan lapsia. (Tämä lapsi oli sillä hetkellä jo toivottu).
  Masennuksesta ja ahdistuksesta kärsivänä minusta tuli äiti pienelle tyttövauvalle, perhe oli se joka puuttui elämästäni.
  Nyt kolmenvuoden jälkeen lapsia jo kolme ja synnytys onkin mennyt niin helposti ettei uskoisi, ainoa haaste enää on saada mamma kuntoon fyysisesti 🙂

 345. Marianna

  Elämässäni on viime aikoina ollut suuria muutoksia parin kuukauden sisään. En voi laittaa kaikkia peräkkäin, vaan pakko mainita kolme jotka menevät samalla tasolla. 1. työpaikan vaihdos, uskalsin lähteä uuteen työpaikkaan vain muutaman kuukauden sijaisuuteen, mutta siitä poikikin vakipaikka 🙂 2. Muutin poikaystäväni kanssa yhteen vaikka olemme olleet melko lyhyen n. vuoden ajan etäsuhteessa, ja sekin oli yksi elämäni parhaimmista päätöksistä <3 3. Vaihdoin monta vuotta jatkuneen lakto-ovo-vege ruokavalioni vegaaniksi. Mitään näistä en muuttaisi! 🙂

 346. Kristiina

  Jännittävin kokemukseni oli uudelle paikkakunnalle muutto. Joutui jättämään kaverit,perheen, kaikki aloittamaan alusta. Isosta pieneen paikkakuntaan, etelästä pohjoiseen muutto oli vaikea. Kaikki tunsivat jo ennalta koko kylän ihmiset, minä eteläntyttönä uusi. Oli syrjintää ja kiusaamista, ihmiset tarkkaili. Ei se kivalta tuntunut mutta koulut kävin loppuun ja nyt takaisin taas ihanassa eteläsuomessa ♥
  Blogisi on niin piristävää ja kiintoisaa lukea, kiitos!

 347. Venla

  Jännittävin muutos oli muutto Pariisiin joitakin vuosia sitten, on ihanaa kun on löytänyt sen paikan jossa on paras olla <3

 348. Nina

  Jännittävin muutos on tapahtunut vajaa vuosi sitten, kun vaihdoin julkisilla kulkuneuvoilla liikkumisen pyöräilyyn. Siinä missä se on ollut varmasti yksi parhaista muutoksista rahan, terveyden ja yleisen hyvinvoinnin kannalta, on se myös todella jännittävää! Ja kuinka monena pimeänä aamuna ollenkaan eksynyt luullen että tunnen reitin, meinannut kaatua auraamattomilla teillä, säikähtänyt ilman heijastimia kulkevia ihmisiä, miettinyt voinko jättää pyörän tähän ilman että se hajoitetaan tai saavunko perille nopeammin kuin eilen.

 349. Katja

  Suurin elämänmuutos, oli ero pitkän parisuhteen jälkeen. Tiesin, etten halua jatkaa tässä parisuhteessa, mutta hyppy tuntemattomaan pelotti. Kuinka minä pärjäisin yksin? Miltä tuntuisi olla yksin? Voinko näin vain erota? Mitä jos kadun jälkeenpäin? Tiesin kuitenkin että nyt ei ole hyvä olla, joten päätös pitää tehdä sen pohjalta, ei sen että mitä jos… Tämä kannatti. Olen oppinut tuntemaan itseni paremmin. Tämä aika on tehnyt minulle hyvää.

 350. Sonja

  Tähän mennessä kaikista jännittävin muutos elämässäni on ollut opiskelemaan lähtö toiselle paikkakunnalle. Olen täällä kaukana kotoa, eikä minulla tänne tullessani ollut yhtäkään tuttua vastassa. Jännitti, vähän pelotti, mutta pian huomasin olevani iloisempi kuin pitkään aikaan! Itsenäistyminen ja opiskelu on tuonut mukanaan paljon hyvää. Olen opinnut paljon itsestäni ja no oikeastaan elämästä muutenkin.

 351. Janina Etu-Anttila

  Jännittävin muutos on ollut varmaan se kun lopetin lukion ja vaihdoin sille alalle mikä alunperinkin houkutteli. Tänä vuonna valmistun lähihoitajaksi enkä ole hetkeäkään katunut sitä! Unelmien toteuttaminen on vasta alussa sillä nyt jo mielessä se mihin aion tällä alalla jatkokouluttautua. Se oli tähän asti elämässäni varmasti tärkein päätös!

 352. Suski

  3 vuotta sitten yhden vuoden sisällä tapahtui paljon; omistus asunnon myynti ja muutto tuttujen pieneen mummon mökkiin, jossa odoteltiin poikaystävän (nykyisen mieheni) kanssa vuokra-asunnon vapautumista n. 2 kk. Samana vuonna hain myös opiskelemaan, kun sen aikainen työ sekä työpaikka veivät kaiken voimani ja itsevarmuuteni. Samalla myös jännitin, että onko varaa opiskella ja teenkö ison virheen ja onko tarpeeksi rahkeita opiskeluun jne. Opiskelu haaveiden vuoksi asuntokin myytiin. Pääsin opiskelemaan ja irtisanouduin työstäni. Opiskelujen lomassa menimme myös naimisiin.
  Valmistuin viime keväänä ja en voisi olla onnellisempi tällä hetkellä! Olen aivan ihanassa työpaikassa, olen kasvanut ihmisenä paljon sekä onnellisesti naimisissa. Mieheni on ollut tukena koko ajan ja hänen ansioistaan uskalsin tehdä elämässä muutoksen. Tämä muutos kannatti! 🙂

 353. Suski

  3 vuotta sitten yhden vuoden sisällä tapahtui paljon; Omistus asunnon myyminen ja muutto nykyisen mieheni sukulaisten mummon mökkiin (ei juoksevaa vettä, ulkohussi ja vielä -25 asteen pakkaset), jossa odoteltiin vuokra-asunnon vapautumista n. 2kk. Asunto myyntiin, koska haaveilin opiskelemaan lähdöstä. Silloinen työni sekä työpaikka oli vienyt voimani ja itsevarmuuteni, aamuisin jouduin hammasta purra ettei itku tulisi kun töihin piti lähteä. Hain opiskelemaan, mutta mietin kuitenkin että miten pärjäämme rahallisesti, teenkö ison virheen ja onko tarpeeksi rahkeita jne. Pääsin opiskelemaan ja irtisanouduin työstäni. Opiskelujen lomassa menin myös naimisiin.
  Valmistuin viime keväänä ja en voisi olla onnellisempi tällä hetkellä! Olen aivan ihanassa työpaikassa ja minulla on ihania työkavereita sekä olen onnellisesti naimisissa. Olen kasvanut ihmisenä paljon ja tästä muutoksesta olen kiitollinen miehelleni. Ilman hänen tukea, en olisi ottanut tätä harppausta elämässäni. 🙂

 354. Tanja

  Elämäni ehdottomasti suurin muutos tapahtui viikko sitten, kun muutin Saksaan vaihto-opiskelemaan. Vaihtoon lähtö on ollut unelmani _TODELLA_ kauan, ja en voi sanoin kuvata kuinka onnellinen olen että toteutin unelmani! Jo viikossa olen tajunnut ettei elämäni Suomessa ole sellaista kuin haluan, ja sitä on muutettava little by little.
  Hauska juttu jonka olen huomannut, on se, kuinka tunnesyöminen on tänne muuttamisen jälkeen kadonnut. Suomessa himoitsin herkkuja koko ajan, mutta täällä ei ole mitään ongelmaa! Olen siis Suomessa herkuttelulla vain halunnut lievittää pahaa oloani. On uskomatonta kuinka onnellisuus ja unelmien toteuttaminen vaikuttavat niin voimakkaasti! 🙂

 355. Maria

  Jännittävin muutos elämässäni oli se, kun uskaltauduin jättämään työni ja tutut kuviot ja lähdin reissaamaan mieheni töiden perässä ympäri maailmaa. Alussa pelotti ja jännitti suuret muutokset, mutta nyt lähes vuosikymmen tuosta muutoksesta, olen kiitollinen joka päivä. Miten uskomaton seikkailu avautui eteeni, kun uskalsin irrottautua tutusta ja turvallisesta. 🙂

 356. Laura

  Suurin muutokseni oli kun lähdin juuri ennen lukion alkua kielikurssille neljäksi viikoksi Maltalle. Vielä lentokentälle saattaneelle isällenikin sanoin jonottaessa lippuluukulle, että en uskalla lähteäkään, voisiko hän viedä minut kotiin. Isäni ei kuitenkaan suostunut tähän, vaan sanoi, että katuisin jälkeen päin jos en menisi.
  Kun tulin Maltalta takaisin, olin aivan eri ihminen. Opin olemaan paljon avoimempi ihminen, sen ujon isin tytön sijaan. Uskaltauduin puhumaan vähän tuntemattomillekin ihmisille. Ennen kaikkea, opin hymyilemään. Opin hymyilemään aidosti.
  Ilman tätä Maltan reissua en olisi tämä ihminen tänä päivänä.

 357. Marja

  Aika radikaali ja suuri muutos alkoi viime syksynä. Olin alkuvuodesta asti ollut työttömänä ja loppu kesästä päätin aloittaa hyvinvointi rempan, sain myös työpaikan alkusyksystä. Tämä hyvältä vaikuttanut alku kuitenkin romuttui syyskuussa, yhden kuukauden aikana. Pitkäaikais sairauteni takia (ilmeisesti) olen saanut jalkaani vaivan nimeltä Charcot, kantapäässä ja nilkassa pari murtumaa jota hoidetaan nyt kipsillä. Täysi varaamattomuus ja liikkuminen keppien kanssa kestää arviolta 9kk eli noin puolessa välissä jo menossa, paraneminen on hidasta mutta kuntoon pitäisi tulla. Tilanteesta johtuen menetin uuden työpaikkani ja alku skarppaus liikunnassa saivat takapakkia, mutta sanontahan on, että kun ovi sulkeutuu niin edessä avautuu uusia. Joten muutosmatkani puolivälissä nyt jännittyneenä odotan mitä tulee tapahtumaan. 🙂
  Kiitos inspiroivasta blogista, ja hyvää kevättä!

 358. Riikka

  Suurin,hienoin ja elämää mullistavin muutos oli lähteä vaihto-oppilaaksi toiselle puolelle maapalloa vuoden ajaksi. Se muutti kyllä koko elämäni!!

 359. Eve

  Koin yhden suurimmista muutoksista viime kesänä kun sain opiskelupaikan, josta olin jo pitkään haaveillut ja tehnyt sen eteen paljon töitä. Muutto uudelle paikkakunnalle ja itsenäistyminen olivat jännittäviä mutta niin ihania kokemuksia, ja olen kiitollinen että elämäni on onnellista ja voin tehdä juuri niitä asioita mitä rakastan♥ 🙂

 360. Esiteini

  Yksi jännittävin elämän muutos oli kun muutimme Ilmajoelt takaisin vanhoille kotikulmillemme jokka olivat hirveästi muuttuneet.Talomme jouduimme rempata varmaan yli viidentuhannen edestä.Kaikki tuttu on poissa riitoja ja sähellystä kaikki on muuttunut siitä kun olin vielä pieni.Kaikki tietää kun vanhempien kans riidellään lapsina mitä saa tehä ja mitä ei mut sit ku on teini nii kaikki muuttuu.Nytte on kaikki aivan toisin kuinka tähän tottuu?No ja vielä sulle Venla Savikuja osallistun kilpailuusi.T:Esiteini joka pitää sun roolista salkkareis.Koska taas palaat salkkareihin?

 361. Nina

  Jännittävin muutos… ajattrlisin että se on elämäntapojen parantaminen ja työpaikan vaihdos yhdessä! Tämä tapahtui alle vuosi sitten ja olen ollut tyytyväinen vaikka aluksi oli ennakkoluuloja.

 362. Jenny

  Ehdottomasti yksi isoimmista ja jännittävimmistä muutoksista oli kun lapsi ilmoitti yllättäen tulostaan. Alun kauhunsekaisista tunteista äärettömään onnellisuuteen ja kiitollisuuteen nyt jo 2-vuotiaasta tytöstä, joka hyvällä tavalla mullisti ihan koko elämän.

 363. Jenna

  Jännittävin muutos ollut varmaan lasten saaminen. Eikä se toinenkaan, mutta se ensimmäinen lapsi kun putkahti maailmaan, se oli jännittävää, mutta ei milläänlailla pelottavaa ja sitten se jo tuntuikin luontevalta! En vaihtais hetkeäkään. Pojat nyt 4 ja 5

 364. käyttäjä-9276

  Välivuosi lukion jälkeen. Alkuun olin todella pettynyt jäätyäni ilman koulupaikkaa, mutta jälkeenpäin vuosi työelämässä kasvatti tuossa elämänvaiheessa hyvin paljon ja olin sen jälkeen hyvin paljon valmiimpi jatkamaan opiskeluja 🙂

 365. Mimmi

  Muutoksia olen tehnyt elämääni paljon koskien opiskelua,ja mitä haluaisin isona tehdä.Peruskoulun jälkeen en päässytkään haluamaani alaa opiskelemaan ja tyydyin aloittamaan lukion. Toisen vuoden alkaessa totesin,että ei tämä ole ollenkaan se mun juttu. Tutkin vapaita koulu paikkoja ja sain paikan alalta, jota en ollut ollenkaan miettinyt aiemmin. Koulunkäynti alkoi maistumaan, opin paljon hyödyllistä, minulla oli hurjan hauskaa ja sain koulusta maailman parhaan ystävän itselleni <3 valmistuttuani stipendin arvoisesti,sain heti kesätyöpaikan jossa tykkäsin olla. Syksyn tullen työt kuitenkin väheni ja jouduin lähtemään. Uusia paikkoja etsiessäni mietin taas että onko tämä kuitenkaan sitä mitä haluan tehdä. Aloin miettiä uusia mahdollisuuksia työkkärin kanssa ja pääsin tutustumaan taas ihan uuteen työympäristöön. Tällä kertaa natsahti. Tätä haluan tehdä ja päästä kouluttautumaan. Sain kumminkin työtarjouksen ennen kuin aloin opiskelemaan, mikä antoi minulle mahkun todella tutustua alaan ennen opintoja. Tällä hetkellä suoritan opintoja minua kiinnostavalla alalla ja toistaiseksi myös hyvällä menestyksellä. Pakko sanoa että ei voisi olla ollut parempi valinta. Jatko-opinnot myös vielä haaveessa. P.s.Kiitos Venla sinulle ihanasta ja inspiroivasta blogistasi! 🙂

 366. Martina

  Kärsin useita vuosia synnytyspelosta, mutta tiesin että lapset ovat tärkeitä elämässäni. Päätin uskaltaa heittäytyä! Sain aivan mahtavaa ryhmäterapiaa vertaismenetelmällä ja sitä kautta sain luottamusta tilanteeseen. Kaikki meni hyvin ja poikamme syntyi ja minusta tuli äiti erittäin voimaannuttavan kokemuksen kautta ja se on kantanut hedelmää myös muilla elämän alueilla. Nykyään uskon, että pystyn!!!

 367. Maarit

  Ehdottomasti jännittävin muutos oli, kun sanoiduin irti turvalliseta mutta voima vievästä ja burn outi aiheuttaneesta työpaikasta tyhjän päälle- ei olut tietoa työpaikasta eikä muutenkaan tulevaisuudesta. Nyt jatketaan elämää pienemmällä palkalla, mutta vähemmmän stressaaantuneena ja paljon kiitollisempama!

 368. Sandra

  Jännittävin muutos luultavasti mun koko elämässä on vasta edessä ensi syksyllä kun suuntaan Amerikkaan opiskelemaan ja urheilemaan urheilustipendillä. En itse ois koskaan keksiny tätä ideaa, vaan siitä saan kiittää perhettäni. En kuitenkaan hakua aloitessani uskonu että koskaan saisin mitään urheilustipendiä mikä kattais tarpeeksi maksuista että kykenisin lähtemään Jenkkeihin, sillä yliopistot on kalliita siellä. Nyt mulla kuitenkin on jo opiskelu paikka Tennesseen osavaltiossa jossa pääsen sekä opiskelemaan ja treenaamaan mun rakastamaa yleisurheilua! Oon niin onnellinen että uskalsin ottaa asiasta toimeen ja tehdä töitä asian eteen, ja vaikka itse lähtö sinne onkin varmaan sitten pelottavaa, uskon kuitenkin että se on parhaaksi mulle!

 369. Nea

  Mä oon ollut ehdottoman tyytyväinen mun tallin vaihdos – päätökseen.
  En enää tuntenut oloani täysin turvalliseksi ja iloiseksi vanhalla tallillani. Talli, jolla olen nyt, oll paljon turvallisemman tuntuinen ja sen lisäksi kaverini ratsasti sillä tallilla. Kaiken lisäksi talli oli vielä issikkatalli, joten se tuntui hyvältä vaihdolta.
  Ja niin se olikin. Olen ollut todella tyytyväinen vaihtoon ja nyt voin taas nauttia täysillä ratsastuksen ilosta enkä pelätä joka ikistä tuntia ennen, jopa itkun joskus, jos rn halunnut mennä sillä ponilla.
  Mutta tiivistettynä olen ollut tosi tyytyväinen❤️.

 370. Salla-Mari

  Suurin muutos on itselläni varmasti ollut kesken lukion pikkukaupungista toiselle puolelle Suomea, keskelle Helsinkiä muuttaminen. Kaikki ystävät ja sukulaiset jäivät taakse, kun lähdin rakkauteni perään, joka asui pääkaupunkiseudulla. Kertaakaan en valintaani ole katunut vaikka toki vanhoja ystäviä ja vanhempia on kauhea ikävä. Ajattelin silloin, että jos en nyt uskalla, niin en todennäköisesti uskalla ikinä ja jään jossittelemaan millaista elämä olisi, jos olisin lähtenytkin.

 371. Heta

  Jännittävin muutos ollut ehdottomasti lopettaa villi nuoruus ja tulla äidiksi 19 vuotiaana sitä kovasti haluttuna. Kavereiden meno on samanlaista sekoilua vieläkin, sääliksi käy heitä! Paras muutos tässä elämässä <3

 372. S

  Suurin ja paras muutos elämässäni oli muuttaa opiskelujen perässä toiselle paikkakunnalle, josta en entuudestaan tuntenut ketään. Kyseisen vuoden aikana itsenäistyin hurjasti ja opin hyväksymään itseni sellaisena kuin olen. Lisäksi tapasin nykyisen poikaystäväni ja sain muutamia hyviä ystäviä sekä runsaasti tuttavia. En ole katunut muuttoa päivääkään, vaikka opiskeltava ala ei loppujen lopuksi ollutkaan minua varten.

 373. Aurora

  Elämäni isoin ja pelottavin muutos oli se, että olin tarpeeksi rohkea kertoakseni poikaystävälleni syömishäiriöstäni. Häpeä teki asiasta niin ylitsepääsemättömältä tuntuvan, sillä olen kuitenkin MM-tason kilpaurheilija, jota kaikki lähipiirissäni pitävät terveyden esikuvana. Päivääkään en ole katunut, sillä se oli hetki, jolloin paranemiseni alkoi. Tuntuu niin helpottavalta kun ei enää tarvitse yksin kantaa sellaista taakkaa selässään. Nyt haluan olla parempi ihminen niin itseäni kuin läheisiäni varten 🙂

 374. Jenni

  Muutos, josta olen ollut iloinen jälkikäteen on ehdottomasti ollut se, kun aloitin liikunnan harrastamisen kunnolla. Se on tuonut elämääni paljon uusia hyviä juttuja ja jännittäviäkin uusien lajien muodossa. Muutama vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakaan meneväni vapaaottelun tai tankotanssin alkeiskurssille. No, nyt on molemmat käyty ja jäänyt osaksi elämääkin. Huikea juttu toi liikunta!

 375. Jenni

  Jännittävin muutos elämässäni on ollut muuttaminen pk seudulle pieneltä paikkakunnalta Pohjanmaalta. Mieheni sai täältä töitä ja olin aikaisemmin vannoutunut siitä, että en koskaan muuttaisi pk seudulle. Kaikki kaverini ovat kaukana, mutta harrastusten parissa olen tutustunut ihaniin uusiin ihmisiin ja päässyt lajini parissa treenaamaan huipputasoisten tyyppien kanssa. Kavereiden kanssa tulee juteltua monta tuntia viikossa, mutta olen kiitollinen siitä mitä kaikkea olen täällä päässyt kokemaan! ♥
  Koen olevani vahvempi, kuin koskaan aikaisemmin.

 376. Mona

  Yksi jännittävimmistä tapahtumista oli kotiuttaa vihdoin ja viimein viime syksynä ensimmäinen koiranpentuni ikinä! Staffipentuni mullisti koko elämäni, olen kiitollinen ja onnellinen, joka hetkestä hänen kanssaan. Myös ulkoilu on luonnollisesti lisääntynyt kun elämässä on paljon aktiviteettejä kaipaava veijari 🙂

 377. Sini

  Suurin muutos oli kun lopetin 8 vuoden jälkeen kaikki syöpälääkkeet ja solusalpaajat joita olen syönyt erittäin ärhäkkään reumaan. Päätin monien hoitojaksojen jälkeen vain yksinkertaisesti lopettaa ja muutin auringon ja seikkailun perässä Australiaan. Irtisanouduin vakkarityöstä ja myin kaiken omaisuuden. Tätä Aussi eloa on takana vasta muutama viikko mutta kipuja ei ole missään ja elämä on ihanaa <3

 378. Päivi

  Ehdottomasti ulkomaille muutto. Olen aina haaveillut siitä ja 1,5 kaukodeittailun jälkeen päätin muuttaa ja ehdottomasti kannatti. Työasioissa tämänkin paras vero ikinä ja tälläistä työkokemusta olisi vaikea löytää ja privaatti elämäkin on mennyt putkeen joten pelottava askel tuntemattomaan kannatti.

 379. Riina Kaleva

  Paras muutos on ollut päättää lähteä mukaan Suomen Lukiolaisten Liiton toimintaan! Olen löytänyt sen kautta itsestäni täysin uusia puolia, oppinut paljon vaikuttamisesta ja kouluttamisesta, heittäytynyt ja tehnyt kaikkea sellaista, mitä en koskaan olisi uskonut tekeväni

 380. Anna-Maija

  Jännittävin muutokseni on varmasti lapsen saaminen ja se päätös, että heti opiskelujen jälkeen tähän mieheni kanssa ryhdyttiin. Toinen lapsemme syntyi kahta vuotta myöhemmin. Toinen iso muutos tapahtui tästä taas kahta vuotta myöhemmin, kun päätin muuttaa elämäntapojani terveellisemmäksi ja aloittaa taas säännöllisen liikunnan 10 vuoden tauon jälkeen. Näin kaksi vuotta tämän muutoksen jälkeen voin todeta tehneeni parhaan päätöksen! (Hassua, miten tämä kaikki on tapahtunut kahden vuoden sykleissä 🙂 )

 381. Anna

  Suurin muutokseni elämässäni tapahtui noin kolme vuotta sitten, kun muutaman kuukauden tuntemisen jälkeen muutin miehen perässä toiseen päähän Suomea, kaupunkiin jossa en ollut ikinä käynyt, enkä tuntenut sieltä ketään. Hyvä että tiesin missä koko kaupunki on. Irtisanoin työsopimukseni, anoin siirtoa koulupaikalleni ja lähdin. Nyt kolme vuotta myöhemmin olemme naimisissa ja meillä on kohta puolen vuoden ikäinen tytär ja elän elämäni onnellisinta aikaa. Kannatti uskaltautua irroittaa ja hypätä tuntemattomaan!

 382. Helka

  Viime kesänä lähdin aivan yksin au pairiksi Kaliforniaan. Olen hyvin sosiaalinen ja tottunut pitämään itseni kiireisenä. Nyt minulla oli paljon omaa aikaa, joka aamu noin kuusi tuntia ja viikonloput kokonaan, enkä tuntenut host -vanhempieni lisäksi kuin muutaman vanhan kaverin koko osavaltiosta.

  Entisessä elämässäni olin hyvin epävarmana teini-ikäisenä pyrkinyt olemaan se, josta muut pitäisivät. Kaikki tämä tapahtui tiedostamattani alitajunnassa, mutta koska en ollut oma itseni, muutkaan eivät voineet tuntea minua kunnolla.

  Nyt Kaliforniassa jouduin rakentamaan kaiken alusta. Tutustuin paikallisiin ihmisiin leikkipuistoissa ja siellä, missä kuljin hoitolapseni kanssa. Tein retkiä ympäri osavaltiota erään ystäväni kanssa, joka oli myös suomalainen au pairi. Vietin vapaita aamujani lenkkeillen, uiden ja kaupunkia tutkien.

  Ennen kaikkea opin ymmärtämään itseäni. Vaikka uskon, että ihmisenä ei tulla koskaan täysin valmiiksi, itseään voi opetella kuuntelemaan ja pyrkiä tiedostamaan tarpeitaan. Paras ystäväni sanoikin, että Kalifornian -matkani jälkeen muutuin aidommaksi, mikä näkyi jo Instagramin selfieistä. Mikä parasta, opin tuntemaan ystäväni paremmin samalla kun he minut.

  Elämä on paljon helpompaa, kun uskaltaa olla se, kuka on. Tämän huomatakseni minun tarvitsi viettää 2 kuukautta San Franciscossa ottaakseni etäisyyttä arkielämään. Etäisyys auttoi ymmärtämään itseä paremmin, laittamaan asioita tärkeysjärjestykseen ikävöinnin kasvaessa, sekä ennen kaikkea luottamaan itseensä huomatessani, että kyllä minä pärjään.

  Kannustan muitakin lähtemään au pairiksi tai muualle tutkiskelemaan itseään!

 383. MiraA

  Jonkinlaisen sitoutumiskammon omaavana jännittävintä ehkä on ollut avioituminen mieheni kanssa, joka tulee kaukaa eri maasta ja kulttuurista. Päätöksellä ”uhmasin” myös vanhoillista perhettäni ja sukuani jotka olivat vahvasti aikeitani vastaan. Se oli kuitenkin paras päätös ja sen myötä vihdoin myös ”vapauduin” paljon ja pääsin mm. vaikeasta exästä vihdoinkin lopullisesti eroon.

 384. Anu

  >Suurin uskallukseni oli heittäytyminen vanhemmaksi. Ei ehkä niin ruusuisen lapsuuden omaavana ajattelin jo ala-asteella, että omia lapsia en tule tekemään. Yhteiskunnan kehityskään ei ole ollut kovin mairittele, oma työtilanne ja urakehitys polki paikallaan. Aina tuntui, että sopivaa hetkeä ei ole, eikä tule. Ei sitä sopivaa kumppaniakaan löytynyt ihan nuorena. Kolmikymppisenä sitten ihan tietoisella päätöksellä, ilman vauvakuumeita, annettiin lapselle tilaisuus ja onneksi hänet tänne saatiin. Maailmaamme ihatuttamaan ja kasvattamaan vanhempiaan paremmiksi ihmisiksi. 🙂

 385. TiiA

  Jännittävintä on ollut laittaa elämä kokonaan uusiksi: avioero, rahallisten vaikeuksien kohtaaminen, uuden parisuhteen löytäminen ja muuttaminen sen perässä toiselle puolelle suomea ilman varmuutta työpaikasta tai mistään muustakaan. Se kannatti, uusi parisuhde elää ja on voimissaan, sain unelmieni työpaikan ja elän vapaana veloista onnellisempana ja terveempänä kuin koskaan aikaisemmin =)

 386. Riina

  Huh. Elämäni suurin muutos. Olin syksyllä 2014 espanjassa kun kuulin että vaarini oli nukkunut pois, sain vaarilta perinnöksi omakotitalon jossa olin koko ikäni äitini kanssa asunut. Oli poikaystävän kanssa tarkoitus muuttaa yhteen kun palaan espanjasta, asuntokin oli jo katsottu valmiiksi. Noh, tässä sitä nyt ollaan. Asuttu yli vuosi kahdestaan tässä samaisessa omakotitalossa, onnellisempina kuin koskaan! Elämäni suurin muutos oli päättää ottaa talo (lapsuuden kotini) pois myynnistä ja jäädä siihen asumaan. Katsotaan kauan täällä viihdytään mutta nyt on ainakin hyvä olla 🙂

 387. Elli Väinä

  Jännittävin muutos ja samalla rohkein muutos on ollut jättää vakituinen työni ja asunto poikaystäväni kanssa ja lähteä kiertämään ympäri aasiaa. Se tuntui kyllä hyvältä vain jättää kaikki taakseen ja mennä kohti uusia seikkailuja.

 388. Maya

  Au pair vuoteni ausseissa oli jännittävä muutos elämään, mutta sitäkin opettavaisempi ja kasvattava kokemus, joka auttoi minua muuttumaan itsenäisemmäksi ja vahvemmaksi ihmiseksi.

 389. annika

  Mun suurin ja paras muutos tässä elämässä on ollut anoreksiasta toipumiselle antautuminen. (se että uskalsin myntää olevani sairas ja sen myötä sain ”luvan olla heikko”.) Samalla lopetin pitkäaikaisen, ei ehkä enää pelkäksi harrastukseksi laskettavan lajin: lentopallon. Se oli ihan valtavan iso muutos mun elämässä, mutta vaikka paranemisen tiellä ollaan edelleen, niin olen löytänyt itsestäni paljon, paljon sellaisia puolia, joita en tiennyt edes omistavani. En esimerkiksi tietänyt olevani taiteellinen, ja tällä hetkellä suunnittelen hakevani kuvataiteen opintoihin. Olen niin onnellinen (ja ylpeä itsestäni) etten jäänyt anoreksian kuristukseen vaan uskalsin päästää siitä irti ja samalla päästää irti koko vanhasta elämästäni.

 390. Minna

  Suurin muutos elämässäni on vanhan suojellun omakotitalon ostaminen yksin ilman remontointitaitoja ja -tietoja. Talo on sittemmin antanut enemmän kuin ottanut ja tuonut elämään paljon merkitystä!

 391. Fani

  Täytin juuri 16-vuotta ja olin tavannut itseäni 7-vuotta vanhemman miehen, jonka kanssa suhde voimistui ja lopulta rakastuimme toisiin. Vanhempani eivätkä ystävät ymmärtäneet suhdetta, mutta itse en antanut sen haitata. Minä olin tavannut elämäni miehen ja olin siitä varma. Suurin muutos tapahtui kun päätimme yhdessä muuttaa toiseen kaupunkiin ja jätin kaiken vanhan taakseni. Olin isossa kaupungissa aivan yksin ( mieheni ) kanssa ja aloitin periaatteessa uuden elämän. Tänä päivänä ollaan naimisissa ja oltu kohta 8-vuotta yhdessä. Ihmiset ovat sanoneet, että kuulumme yhteen, vaikka eivät sitä silloin uskoneetkaan. 🙂 Näin se elämä voi muuttua, kun tapaa toisen parkkihallissa!

 392. mira

  Miun suurin muutos ja kaikista parhain päätös oli irtisanoutua työstä joka sai minut voimaan joka päivä pahoin. Töissä mietin joka päivä että haluan tehdä jotain muuta ja päätin että nyt on aika tehdä mitä aidosti haluan. Hain kouluun (ja jännitin 4yo pohjaisen sisäänpääsy kiintiötä) ja muistan kirkkaasti päivän jolloin tieto paikasta tuli. Makoilin mökillä riippukeinussa ja kävin vähän väliä netissä tarkistamassa joko nyt joko nyt. Netti takkuili ja kirosin mielessäni että ei taida tulla mitään.
  MUTTA se tunne kun listassa oli MINUN nimeni!!!!!!! Huusin ilmoille vaan jesjesjesjesjes ja se oli siinä!!!
  Unelmieni ammattiin opiskeleminen vaati uhrauksia. Muutin eri paikkakunnalle poikaystäväni, perheeni ja ystävieni luota. Kaupunki oli vieras ja ihmiset tuntemattomia. Mutta se on ollut paras päätökseni tähän mennessä!! Voisin muuten vieläkin olla töissä samaisessa paikassa itkien elämääni. Nyt teen sitä mitä haluan!!!!

 393. Viola

  Jännittävin muutos on ehdottomasti se kun muutin uudelle paikkakunnalle viime syksynä yli 600km päähän kotipaikkakunnalta. Muutos on tuonut mukanaan aikaisempaa mielekkäämmän työn, uusia ihmisiä ja paljon uusia kokemuksia, joita ei olisi tullut tehtyä ilman muuttoa 🙂

 394. Iina Taipalus

  Elämäni suurin muutoksen myllerrys oli 13-vuotiaana, kun vanhempani erosivat. Perheeni ajautui eripaikkakunnille ja jäin itse avioeron väliin viestinviejäksi. Muutos ei mielestäni ollut hyväksi silloin, mutta nyt myöhemmin kun asiaa katselee uudessa valossa se on kasvattanut minua ihmisenä niin paljon, etten uskoisi olevani tällainen kuin juuri nyt olen, ilman tuota ikävää muutosta.

 395. Henskula

  Jännittävin muutos oli varmaan ensimmäisen lapsen tulo maailmaan 🙂
  Mietin onko minusta äidiksi, osaanko hoitaa ja kasvattaa lastani… 🙂
  Turhia huolia…<3

 396. mirka

  Elämäni muuttui vuosi sitten parempaan suuntaan. Lukuisia läheisten kuolemia oli sattunut ja mieli oli synkkä ja musta. Mielessä pyöri vain että minua rangaistaan jostakin ja jään yksin kun kaikki läheiset menehtyy. Eräs koulupäivä sain kuulla että pikkuveljeni on saanut sydänkohtauksen. Ajatukseni olivat vai synkkiä. Uusi kuollut niiden edellisen tusinan lisäksi. Sitten veljeni selvisi hengissä. Silloin elämän asenteeni muuttui positiivisemmaksi. Jos on synkkä päivä ajattelen. Mitä väliä vaikka sata vettä. Saan olla kiitollinen kun olen terve ja elossa. Nyt tänä päivänä positivinen elämänasenteeni näkyy vieläkin. Olen laihtunut n. 20 kg ja alkanut syödä terveellisemmin. Ja tämä kaikki alkoi siitä kun veljeni tuli terveenä koton. Onnelinenbtähän elämään

 397. Johanna

  Oma muutos tapahtui ihan äskettäin, nimittäin muutto omaan kotiin. Alkuun se oli ”shokki”, monet itkut tuli itkettyä ja muuttoa tuli kaduttua. Mutta nyt olen niiiin onnellinen uudesta kodista!! 🙂 Toinen muutos, joka on käynnissä koko ajan on itsensä hyväksyminen. Koulukiusatuksi joutuminen yläasteella oli vaikeaa aikaa, jolloin itsetuntoni romahti täysin. En pitänyt itsestäni ollenkaan. Onneksi lukioaika muutti kaiken. Uudet ystävät saivat mut ymmärtämään, että kelpaan sellaisena kuin olen. Siitä asti olen opetellut pitämään itsestäni ja tänään olen sinut kroppani ja kaiken muun kanssa 🙂 Vielä on parantamisen varaa, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa!!

 398. Sini

  Yksi elämäni parhaista muutoksista oli se kun valitsin lukion enkä ammattikoulua, koska halusin haastaa itseni enkä päästä helpolla.

 399. Hnn

  Merkittävin muutos elämässäni tuli kaksi vuotta sitten, leskeksi jääminen. Nyt uuden elämän opettelu, uudessa kodissa, uuden kumppanin kanssa on minulle.. Kaikki kaikessa.

  Elämänarvot menivät uusiksi.

  Nyt olen vahvempi, hyväksyvämpi ja määrätietoisempi.

 400. Vivian

  Suurin muutos tapahtui 16 vuotiaana, kun esikoiseni syntyi. Vastoin kaikkien odotuksia olen onnistunut kasvattamaan ihanan kohta 5 vuotiaan pikkumiehen, jolle on pikkuvelikin jo siunaantunut. Matka on ollut raskas, mutta palkitseva. Tämä pikkumies onnistui muutama viikko sitten lyömään ruuvimeisselillä puhelimeni lasin rikki ja opiskelijaäidin budjetilla kun täytyy elää, on puhelimessa nyt teippi, pitämässä lasia kasassa. Uusi puhelin olisi mahtava saada!

 401. Tiiu

  Ehdottomasti jännittävin muutos oli terveellisiin elämäntapoihin ja liikuntaan hurahtaminen sekä muutoksen jakaminen avoimesti sosiaalisessa mediassa. Muutos lähti pienellä päätöksellä lähteä juoksemaan, pieni askel tuntui ylitsepääsemättömän vaikealta mutta muutoksentäyteisen parin vuoden jälkeen voin vihdoin sanoa onnistuneeni ja olevani onnellisempi kuin koskaan.

 402. Cami

  Jännittävin muutos oli muuttaa kotoa Tampereelle yksin asumaan. Vaikka en sille tielle jäänyt, niin voisin ehdottomasti muuttaa Tampereelle uudelleen. Pääsin samalla reissulla myös irti työstä, joka stressasi minua hyvin paljon.

 403. Hipsu

  Ehdottomasti jännittävin ja avartavin muutos elämässä oli ensimmäinen kerta, kun muutin ulkomaille. Eikä se jäänyt viimeiseksi. 🙂

 404. sanna

  se että aina olen elänyt muita varten ja tehnyt sellaisia asioita jotka tekevät muut onnelliseksi, mutta noin puoli vuotta sitten päätin että nyt on aika elää itteesä varten ei muita varten. tajusin että mun on elettävä onaa elämää, ja se on ollu elämäni parhaim päätös ikinä! olen onnellisempi kuin koskaan :)!

 405. Kirsi

  Jännittävin muutos on ollut äidiksi tuleminen.
  Tiesin, että lapsi tulee joitain asioita muuttamaan mutta sitten vasta kun tuli äidiksi. Niin silloin tajusi kuin iso muutos se oli. Kaikki ne uudet tunteet ja huolet. Ei vaan voi käsittää kuinka paljon sellaista pientä ihmisen alkua voi rakastaa. Mutta samalla ne huolet tuli. Teenkö kaikki oikein, onko vauvalla kaikki hyvin jne.
  Ja isompana on se, että on vastuussa siitä pienestä ihmeestä hyvin kauan.
  Mutta tämä vaan on niin ihanaa! Rakastan lapsiani yli kaiken!!

 406. laura A

  Ei ehkä jännittävin päätös mutta järkevin ainakin. Lähdin paskasta parisuhteesta joka oli pitkään ollut jo helvettiä jossa minä kuljen töissä ja teen kaiken mahdollisen elättämisen lisäksi. Eron jälkeen aloitin täysin alusta koska tämä exä mm silpoi kaikki vaatteeni, hajotti läppärini ja tuhosi,edesmenneen isäni kitaran..
  Nyt asiat niin paljon paremmin,olen löytänyt miehen joka minua arvostaa ja nyt ehkä se jännittävin asia..olemmee saaneet kaksi ihanaa lasta..

 407. Mirkkuli

  Suurin ja jännittävin muutos on ollut se, että oon hyväksynyt vihdoin oma itseni ja uskallan olla välittämättä muiden mielipiteistä, että itsellehän tätä elämää eletään. Tän tajuaminen on muuttanut kyllä paljon asioita mun elämässä. Kun rakastaa itseään,voi rakastaa muita.
  Mukana!

 408. Elina

  Jännittävin muutos tähän mennessä on ollut se kun muutin syksyllä opiskelemaan ja samalla ekaa kertaa yksin asumaan. ☺

 409. Hellu

  Jännittävintä oli muutto uuteen kaupunkiin yksin, tuntematta ketään. Perhe ja ystävät oli aina superlähellä ja muuton jälkeen tuntui, että olin aivan yksin. Muutos oli kuitenkin hyväksi ja totuttelun jälkeen tämä oli parasta mitä on tapahtunut!

 410. Roosa Saarenmaa

  Jännittävin muutos minulle on varmaan ollut lukion jälkeiset kaksi välivuotta(elämänrytmin muutos), jotka olen joutunut pitämään koska haen lääkikseen ja haluan säilyttää ensikertalaisuuteni hauissa. Vaikka en välivuosia halunnut, olen kiitollinen siitä, että olen saanut tehdä asioita johon minulla ei ole ennen ollut aikaa kiireisen elämänrytmin takia. Aloitin kaksi uutta harrastusta(crossfitin ja taitoluistelun), jotka ovat tuoneet minulle iloa. Olen myös saanut kerättyä hyvin rahaa säästöön.

 411. Sofia

  Suurin muutokseni tapahtui peruskoulun jälkeen, jolloin päätin lähteä kotoa koulun ja erityisesti rakkaan harrastuksen perässä. Jätin kaiken tutun ja turvallisen taakse ja päätin rakentaa jotain uutta, parempaa. En ole katunut hetkeäkään!

 412. Roosa

  Jännittävimmät muutokset elämässäni oli ehdottomasti kun ryhdyin kasvissyöjäksi ja menin kolmeksi viikoksi Islantiin yksin. Vaikka perheeni vastusti aluksi hieman, kasvissyöjäksi ryhtyminen sai minut henkisesti ja fyysisesti voimaan paremmin. Menin vapaaehtoisleirille kolmeksi viikoksi Islantiin ja se auttoi minua olemaan avoimempi, sillä sosiaaliset tilanteet usein jännittävät minua.

 413. SannaH

  Suurin muutos on vielä edessä! Olemme mieheni kanssa muuttamassa ulkomaille ja muutos jännittää jo nyt. Hyvällä tavalla tosin! 🙂

 414. Sanna

  Jännittävin ja suurin muutos koko elämäni aikana on ehdottomasti ollut se kun muutin muutaman viikon ikäisen lapsen kanssa toiseen maahan miehen töiden perässä.

 415. Ninni

  Viime aikoina jännittävämpiä muutoksia oli minun muuttoni. Lähdin extemporella Helsinkiin 200km päästä kenestäkään tutusta. Tekemään töitä jota en on ollut aikaisemmin tehnyt. Elämäni paras päätös, enkä hetkeäkään ole katunut että nostin kytkintä ja seurasin sydäntä. Tällä elämän tahdolla jatketaan vielä monia vuosia, kun ei ole suurempaa vastuuta hartioilla!

 416. Annika

  Tiedän et suurimmat muutokset on vielä edessä päin. Mut yks tähän asti suurimmista muutoksista oli kun 18v muutin pohjoisesta pienesrä kylästä Helsinkii töihi. 1.5vuotta sielä asuessa aikuisin ja itsenäistyin valtavasti. Edessä päin on kuitenkin tulossa jännittävimpiä muutoksia. Opiskeluja ja reissuja.

 417. Yks äiti vaan

  Huumeista vieroittautuminen, kun tulin raskaaksi. Äidiksi tulo ja sen tuomien lisäkilojen (30kg) pudottaminen. Nyt elän aivain uudenlaista elämää pienen, maailman ihanimman pojan äitinä. Arki on täynnä haasteita, villin ja iloisen taaperoni kanssa. Treenaamisesta on tullut elämän toinen keskipiste, heti poikani jälkeen! Suuria muutoksia siis, mutta kaikki sen arvoisia

 418. Lotta

  Ehdottomasti suurin muutos on pienen pojan syntymä viime marraskuussa. Alkuun ajattelin, miten uskallaudun olemaan äiti, olemaan vastuussa tuosta pienestä olennosta ja kantamaan niin suurta vastuuta hänestä. Muutos tulla perheeksi on ollut kasvun paikk koko raskauden aikana ja sen jälkeen. Vaikka muutos oli sellainen, joka vaikuttaa meihin lopun ikää on se ollut kaiken sen arvoista. Elämä pienen pojan ja miehen kanssa on ihanaa, pikku hiljaa olen yaas päässyt treenaamisen makuun. Asioille on tullut uudet mittasuhteet, vaikkakin olen joutunut luopumaan omasta ajasta olen saanut tilalle paljon uutta ja ihanaa <3

 419. Henzku

  Yksi isoimmista muutoksissa elämässäni on ollut muutto 17-vuotiaana omaan asuntoon ja hyppy tuntemattomaan, aluksi ensimmäisellä kerralla peräännyin mut sit toisella uskalsin tehdä sen.
  Samaan kategoriaan menee se, että uskalsin tehdä ison muutoksen sekä päätöksen ja lopetin lähärinkoulun, vaikka tulevasta ei ollut tietoa. Sitten ovi aukeni oppisopimuksella töihin opiskellen liiketaloutta, nyt pari vuotta valmistumisen jälkeen olen edelleen samassa paikassa töissä ja ikuisesti kiitollinen itselleni, että tein sen. 🙂

 420. Henna

  Kaksi vuotta sitten valmistuttuani lukiosta päätin muuttaa poikaystäväni kanssa uuteen kaupunkiin yli 200km päähän vanhasta kotikaupungistani. Poikaystäväni sai siis koulupaikan ja minä en. Vanhempieni pienoisesta vastustelusta huolimatta seurasin sydämen ääntä ja muutimme upouuteen kaupunkiin, sillä halusimme olla kaikesta huolimatta yhdessä vaikka minun olisi ehkä ollut järkevämpää jäädä kotikotiin. Nykyään en voisi olla päätöksestäni enempää iloisempi! Olemme molemmat oppineet itsenäisyyttä ja sitä että riskejä kannattaa ottaa, vaikka se ei aina kaikkien korvaan kuulostakaan niin hyvältä ajatukselta 🙂
  PS. Mahtava arvonta!

 421. Sonja

  Yksi luultavasti jännittävimmistä kokemuksista on ero! Olimme pari vuotta kerinneet jo asua yhdessä. Pitkitin suhteesta lähtöä, koska minua jännitti! Jännitti miten rahallisesti pärjään. Jännitti jäänkö yksin. Jännitti miten muut ottavat eromme, koska muiden silmissä suhteemme oli onnellinen. Ei ollut! Silloinen poikaystäväni joi ja se paheni suhteemme aikana. Isäni on alkoholisti ja päätin etten toista samanlaista enää elämääni haluaisi.
  Näin jälkikäteen kun eroa ajattelen, en voisi tyytyväisempi olla päätökseeni. Toisin sanoen olen kiitollinen, että uskalsin kaikesta jännityksestä huolimatta ottaa sen askeleen.

 422. Katja

  Yksi elämäni jännittävimmistä muutoksista tapahtui äskettäin. Valmistuttua muutin työn perään ihan vieraaseen kaupunkiin, jossa en tunne ketään enkä ole edes aikaisemmin täällä käynyt. Mutta tähän asti olen ollut iloinen että uskalsin, minulla on ihana työ ja mahtava työporukka! Opin koko ajan uutta ja kehityn ammattilaisena. Kannattaa uskaltaa tehdä rohkeita päätöksiä vaikka pelottaakin aluksi! 🙂

 423. Ella Ruhanen

  Jännittävin muutos on ollut harrastuksen vaihto. Muille ei ehkä niin suuri asia mutta 8 vuotta samaa harrastusta olen harrastanut ja nyt on uusi alkanut. Ratsastus ja nyrkkeily ovat niin erilaisia. Muutos on tuonut minuun lisää iloa ja motivaatiota. Tuntuu kuin olisi alkanut uusi elämä!

 424. Tiia

  Ehkä yksi jännittävimmistä ja vaikeimmista muutoksista on ollut luopua täysin syömishäiriöstä ja sen ajatusmaailmasta, mikä ei ole ollut helppo, mutt kannattava.
  Sillä on huomannut, niitä pieni arkisia ilon asioita joita tullut elämään ja oma jaksamisen taso noussut. Siitä kiitollinen, että uskallsin monen vuoden jälkeen tehdä muutoksen, joka on kannattanut ja siitä kiitollinen.

 425. Janna

  Yksi suurimpia muutoksia on ollut, kun opin nauttimaan kuntosalista. Ennen en koskaan nauttinut mistään liikunnasta. Se on valtava muutos itselle.

 426. Hilma

  Jännittävin muutos elämässäni on ollut vaihto-opiskelu ulkomailla, se toi elämääni huikeita ihmisiä ja kokemuksia, jotka muuttivat minua vahvemmaksi.

 427. Heidi

  Lukion aloitus on ollut nyt viimeisin jännittävin muutos. Olen itsenäistynyt todella paljon ja teen nyt kaikki päätökset itse. Elämä on ihanaa!

 428. Silja

  Jännittävin muutokseni oli kun ryhdyin yrittäjäksi ja avasin oman kauneushoitolan reilu vuosi sitten. Päivääkään en ole katunut, ihanaa että saa tehdä työtä jota rakastaa täysin omilla ehdoilla 🙂

 429. Henna

  Minun isälläni on keliakia. Olen aina tiennyt, että olen perinyt paljon kehoon liittyviä asioita isältäni. Olen aina pelännyt, että minullekkin tulee oireita gluteenista, ja ajatellut että elämäni on pilalla jos niin käy. Noin vuosi sitten niin kuitenkin kävi, ja päätin kokeilla gluteenitonta ruokavaliota. Kappas, kaikki oireet hävisivät. Olin joutunut ikäänkuin alitajuntaisesti kypsyttämään ajatusta, että minulla voi olla sama tulevaisuus. Nyt kun se tapahtui, olen enemmän kuin kiitollinen, että uskalsin kokeilla ja muuttaa suhtautumistani asiaan. Voin paljon paremmin, ihoni on paremmassa kunnossa, ja ylimääräiset pullamössöherkut ovat samalla jääneet kokonaan pois! Vaikka muutos pelotti aluksi, on se silti yksi parhaista, jonka olen koskaan tehnyt!

 430. Sofia

  Yksi jännittävimmistä asioista oli muutto pois kotoa uudelle paikkakunnalle ja yksi sekä 16 vuotiaana. Onneksi muutin nimittäin löysin uuden ihanan kaveriporukan ja nykyisen aviomieheni melkein heti muutettua uudelle paikkakunnalle.

  Alku jännitti mutta onneksi kaikki päätyi hyvin 🙂

 431. Onde

  Rohkein ja paras muutos elämässäni oli se, kun uskalsin viimein irrottautua huonosta parisuhteesta/avoliitosta ja muutin uuteen kaupunkiin yksin. Tuolloin tajusin, että ei pidä alistua elämään surkeaa elämää muiden takia, vaan että välillä täytyy tehdä vaikeitakin päätöksiä, jotta voi tehdä omasta elämästään ihanaa ja elämisen arvoista 🙂 nykyään kaikki on paremmin kuin hyvin.

 432. Iitukka

  Ehdottomasti nyt keväällä ja ens syksynä tulee tapahtumaan jännittävin asia koko mun elämässä. Haen jatko-opiskelee ja aion päästä myöskin sinne, aivan toiseen kaupunkiin, kauas kotoo. Kaikki koulukaverit jää tänne ja kotona asuvat perheen jäsenet. Mutta tää on ollu ja on edelleen mun unelma ja tahdon päästä sinne.

 433. Saija

  Suurin muutokseni on tällä hetkellä käynnissä, nimittäin elämäntapamuutos ja -30kg pudotus. Tavoitteena muuttaa kahden vuoden huonot tavat ja saada tilalle terveellinen ja liikunnallinen arki!

 434. viola

  Jännittävin muutos elämässäni oli se kun päätin muuttaa heti peruskoulun jälkeen pikku kylästä tampereelle opiskelemaan. Olen ylpee itsestäni kun uskalsin muuttaa ja kiitollinen siitä että saan opiskella sitä alaa mistä tykkäään :). [email protected]

 435. riiks

  Yksi suurimmista muutoksista oli se kun lukion jälkeen päätin haastaa itseni ja lähdin vuodeksi jenkkeihin au-pairiksi. Kaikki ei kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan vaan jouduin kauheiden kokemusten saattelemana palaamaan maitojunalla takaisin kotiin. Se ei kuitenkaan lannistanut minua vaan sen seurauksena hain uudelleen töitä, sillä kertaa itsenäisesti, ja lähdin uudelleen, ensin Amerikkaan ja sen jälkeen Ruotsiin. Nuiden reissujeb myötä olen kasvanut henkisesti todella paljon. <3

 436. Heidi

  Elämäni ehdottomasti vaikein ja jännittävin muutos oli, kun en viime keväänä päässyt yliopistoon, mikä pakotti pitämään ei-toivotun välivuoden. Mietin pitkään, mikä on tämän tarkoitus ja minkä suunnan elämälleni otan. Uskon, kun elämästä sulkeutuu ovi, niin jostain avautuu ikkuna ja tänä vuonna päätinkin aloittaa tavoitteellisemman kilpaurheilun sekä antaa kaikkeni tulevan kevään pääsykokeissa. Välivuosi opetti sekä antoi enemmän kuin olisin ensin uskonutkaan. Kun mietin taaksepäin viime kevääseen, en olisi ollut valmis yliopisto-opintoihin, toisin kuin nyt.

 437. Vendela

  Jännittävin muutos on hiljalleen tapahtumassa, kun muutan pikkuhiljaa takaisin kotiin yli puolen vuoden osastohoidon jälkeen ja täytyy opetella ottamaan vastuu omista päätöksistä ja tekemisistä.

 438. Marika

  Jännittävin muutokseni on ollut se, kun lähdin vieraalle pailkakunnalle opiskelemaan sairaanhoitajaksi ja nyt haaveilen lähteväni tekemään harjoittelua jonnekkin kauas ulkomaille. Toinen muutokseni on ollut elämäntapa muutos. Olen urheillut koko pienen ikäni, mutta myös elänyt samalla epäterveellisesti bilettäen ja syöden väärin. Nykyään urheilu ja terveelliset elämäntavat ovat elämäni suola, enkä usko, että mitenkään muuten olisin näin onnellinen. 🙂

 439. Theresa Hakakoski

  Minun jännittävin kokemus on ollu, kun lähdin yläasteella Viroon ensimmäistä kertaa koulun luokan kanssa se oli jännittävää ja erilaista me asuttiin Virossa siellä koulussa missä oppilaat asuivat koulussa. Se oli uusi kokemus ja olin kiitollinen että sain kokea sen se oli mahtava reissu ja siellä tutustuin niihin koulun oppilaisiin se oli erilaista koulua kun suomessa. Saatiin myös osallistua heidän tunteihin tehtiin itse lautaset siellä se oli kivaa.

  • Theresa Hakakoski

   Olisi ihanaa voittaa tämä kilpailu, kun mulla juuri hävisi tuollainen puhelin se olis unelmien yllätys kun saisin uuden❤

 440. Jutta

  Yksi, ehkä elämäni jännittävimmistä muutoksista tapahtui, kun päätin jättää lukion kesken reilun puolen vuoden opiskelun jälkeen ja hakea ammattikouluun eri paikkakunnalle. Koin tarvivani jotain muuta, kuin pelkkää teoreettista opiskelua. Käsillä tekeminen on aina ollut juttuni. Hain ja pääsin opiskelemaan verhoilu-ja sisustusalaa. En ole kuitenkaan luovuttaja tyyppiä ja halusin haastetta pelkän amiksen rinnalle, joten päätin jatkaa myös lukioa kaksoistutkinnon muodossa. En ole katunut päätöstä hetkeäkään ja olen kiitollinen itselleni, että uskalsin tehdä kuten sydämeni sanoi enkä kuunnellut muita ja päästin irti tutusta ja turvallisesta. Kouluun päästyäni minun täytyi muuttaa omilleni, ja se on ollut opettavaista ja ihanaa aikaa. Olen onnellinen siitä, että olen viittä vaille valmis sisustaja ja keväällä saan myös painaa valkolakin kutreilleni.

 441. Kati Viljanen

  Isoin muutos on ollut ehkä uudelle paikkakunnalle muuttaminen ja sieltä omakotitalon osto. 🙂 Toivottavasti tulevaisuudessakin sitä on valmis tekemään rohkeita muutoksia elämässä 🙂

 442. Tiia

  Elämäni ehdottomasti suurin ja jännittävin muutos oli poikani syntymä <3 Vielä vuosi takaperin en osannut arvata miten väsynyt ja samalla mielettömän onnellinen olen tänäpäivänä. Minun pienisuurimies

 443. Pinja

  Muutos elämässä.
  Olen aina ollut ihminen joka on nähty iloisena, positiivisena ja vahvana henkilönä. Nuoruuteni on paljon liittynyt surua, mutta Ikinä en ole omia murheitani jakanut tai vaivannut muilla.
  Jossain vaiheessa minun keho ja pää ilmoitti että se ei enää kestä. Sairastuin syömishäiriöön ja masennukseen.
  Koen tämän jakson elämässäni enemmänkin hyvänä asiana kuin huonona. Ymmärsin vihdoin että minun ei tarvitse olla yksin. On ihan okei välillä voida huonosti ja hakea tukea lähimmäisistä. 🙂

 444. Linneamilamariella

  Suurin muutos on ollut tavoitteiden saavuttaminen ja se mitä siitä on seurannut 🙂 yleensä pelkkää positiivista. Muutosta parempaan on tullut niin terveyden tilassa kuin urheilusaavutuksissa.

 445. Reetta

  Suurin muutos oli ehdottomasti viime kevään hakuprosessi ja sen myötä opiskelupaikan vastaanottaminen ja muuttaminen uudelle paikkakunnalle, ensimmäistä kertaa pois kotoa. Vaikka ala ei tunnu omalle, olen tyytyväinen että otin paikan vastaan, sillä olen oppinut näiden kuukausien aikana paljon ja saanut uusia, ihania ystäviä. Tänä keväänä on edessä taas uusia päätöksiä, mihin haen, ja sen myötä elämä taas muuttuu. Mutta kyllä tästä nauttiikin, kaikki on niin avointa ja mitä vain voi tapahtua!

 446. tintti

  Kasvattavia muutoksia ovat varmasti olleet kaikki hypyt uuteen,ja tuntemattomaan: 16-vuotiaana au pair -kesä Lontoossa, lukion jälkeen muutto yksin pääkaupunkiseudulle, opiskelu uudella paikkakunnalla ja työt eri yrityksissä. Mutta tärkein kaikista on varmasti tapahtunut henkisellä puolella. Perheen keskimmäisenä olin joutunut hyväksymään toisten käskyttelyä koko ikäni, enkä osannut puolustaa itseäni uusissa tilanteissakaan kunnes ymmärsin, että kukaan ei tee sitä puolestani, ellen itse uskalla. Hetket, jolloin olen uskaltanut avata suuni ja kertoa todellisen mielipiteeni ovat vähitellen kasvattaneet minusta vahvemman ja aion jatkaa samaa linjaa, enkä alistua toisten mielipiteisiin.

 447. Maria

  Mun elämän suurin muutos tapahtuu varmaan tällä hetkellä. Kuukausi sitten tuli ero, ja joudun luopumaan tosi monesta haaveesta ihmisen kanssa, jonka kanssa luulin olevani lopun elämääni. Tuntuu että oon ihan tyhjän päällä ja hajalla. En enää tiedäkään missä vuoden päästä olen, tai edes missä haluaisin olla. Näin tyhjän tuntemattoman edessä seisominen pelottaa, voin vaan toivoa että hyviä asioita on vielä tulossa.

 448. Heidi

  Suurin muutos on ehkä ollut se, että lähdin kokeilemaan kaupan-alan työtä ilman koulutusta. Ja se on ollut kyllä hyvä päätös, mielelläni jatkan tällä polulla ja mahdollisesti opiskelen myös itselleni ammatin tälle alalle 🙂

 449. Elina

  Isoin muutokseni oli varmasti taistelu päihdeongelmaani vastaan ja sen voitto melkein kymmenen vuotta sitten. Koulun käynti, sosiaaliset suhteet, rahatilanne, perheen luottamus ja tulevaisuuteni oli kaikki menossa kovaa vauhtia vessasta alas, kun olin sekaisin monta vuotta välittämättä mistään seurauksista mitä siitä tuli. Milllään ei ollut mitään väliä. Tajusin kuitenkik täytettyäni 20-vuotta ettei näin voisi jatkua ikuisesti. Kävin muutamat katkot läpi reilun vuoden aikana ja nykyisin minulla on tutkinto, vakituinen hyvä työpaikka, aviomies ja kaksi lasta. Muutos kannattaa. Olen elävä todiste siitä! Sillä ihminen pystyy mihin vain kun niin vain päättää!!!!

 450. Rene

  Olen elänyt melko tavallista ja tapatumatonta elämää , mutta suurin ja merkityksellisin muutos tapahtui 1/15 kun astelin sisään Upinniemen varuskunta-alueelle. Kukaan meistä 1400 alokkaasta ei tiennyt mitä odottaa, olimme kuulleet huhuja mutta emme tiemneet mitä odottaa.
  Suurin osa huhuista olivat nimenomaan huhuja, eivätkä pitäneet paikkaansa millään tavalla. Huomasin 2 ensimmäisen viikon aikana viihtyväni intissä ja päätin että otan tästä kaiken ilon irti mikä on vaan mahdollista. Intissä ihminen kasvaa henkisesti erittäin paljon, ja koulutushaarasta riippuen useimmat saavat jonkinsortin kiinnostuksen urheilua kohtaan, ainakin minä. Päätin intin aikana että kun pääsen reserviin niin ylläpidän sitä kuntoa minkä olen saanut intissä.
  Nyt kun olen vihdoin päässyt intistä reserviin 347 päivän jälkeen, niin olen pitänyt kuntoani yllä lenkkeilemällä ja käymällä kuntosalilla säännöllisesti.
  Se on ollut elämäni SUURIN MUUTOS! ja olen siitä kuluneesta vuodesta erittäin KIITOLLINEN!

 451. Anna

  Isoin muutos elämässäni on, että uskallan vihdoin olla juuri sellainen kuin olen. Olen käynyt läpi 9 leikkausta, jotka ovat vaikuttaneet itsetuntooni ja varmuuteeni. Olen tehnyt paljon töitä sen eteen, että en välitä muiden mielipiteistä ja olen vihdoin avoimempi sekä pystyn tekemään helpommin päätöksiä. En ole vielä läheskään siellä missä haluaisin, mutta matkalla ollaan ja voin hyvin:)

 452. Bel

  Jännittävin oli se, kun päätin jatkaa matkaani elämässä yksin ja erosin poikaystävästäni. Tiesin kauan että se olisi parhaaksi, mutten uskaltanut. Eniten jännitin sitä, mitä muut siitä ajattelevat koska kaikki olettivat, että meillä on asiat hyvin emmekä eroaisi koskaan. Vaikka ns. Mikään ei ollut ihan huonosti, kuuntelin kuitenkin ensimmäisen kerran kunnolla itseäni ja tein tämän valinnan. Ja valinta on ollut tähän mennessä paras, vaikkakin rankka mutta siitä selvittiin.

 453. Elina

  Elämäni jännittävin muutos oli varmasti lukion aloittaminen ja muuttaminen poikaystäväni kanssa asumaan. Se on kuitenkin ollut elämäni paras päätös. Hän on ollut tukenani ja auttanut jaksamaan läpi rankkojen aikojen. Tein myös elämäntapamuutoksen eli lopetin roskaruoan syömisen sekä juomisen ja rupesin sen sijaan käymään salilla, lenkkeilemään ja syömään terveellisesti. Kilot ovat lähteneet, kunto noussut ja vointi on aivan mielettömän hyvä. Ilman poikaystäväni kannustusta en olisi siihen luultavasti pystynyt. Ei yhtään hullumpi päätös siis 😉

 454. Johanna

  Kyllä suurin muutos, josta olen kiitollinen on ehdottomasti ollut opiskelujen aloittaminen. Sain opiskelupaikan toiselta paikkakunnalta, irtisanouduin työpaikastani ja muutin uusiin tuuliin. Haastetta tuo perhe, joka asuu edelleen toiselle paikkakunnalla, mutta kahteen kotiin olen tottunut ja näin pystyn jatkossa tarjoamaan lapsilleni enemmän kun itse olen onnellisempi uuden ammatin kautta. Opiskelupaikkakunnalla pystyn panostamaan vain itseeni ja kotona lasten luona täysillä heihin. Kiitollinen olen tästä ja koska erossa olo on vain väliaikaista osaa tästä nauttia täysillä!

 455. Iina

  jännittävin muutokseni oli teini-ikäisenä muutto toiselle paikkakunnalle ja uusiin ihmisiin tutustuminen ja kaiken uudelleen aloittaminen.. Siinä iässä kun tärkeintä oli ystävät ja niiiden menettäminen mailmanloppu.. Paljon myöhemmin vasta tajusin että niin oli silloin parempi, eikä ystäviä menetetä välimatkankaan vuoksi! Ammattini opiskelu on myös ollut jännittävää, kun laittaa kaiken tahdon voimansa omiin tavotteisiin vaikka tuntuu siltä ettei kukaan muu usko tulevaan.. siitä huolimatta kävin kaksi eri koulutusta ja nyt olen alan yrittäjä.. jännittävää on uskoa omiin tavotteisiin ja ymmärtää että mitä tahansa muut sanovat se ei vaikuta omaan valintaan jos se on oikea ja olet varma siitä! (:

 456. Heidi S

  Isoin muutos elämässäni oli viime kesänä naimisiin meno. Se oli iso askel elämässä ja tosi jännittävää. Ihanat muistot jäivät ja oli elämäni yhtiä onnellisimpia päiviä. Olen kiitollinen siitä ,että olen löytänyt ihanan miehen rinnalleni <3

 457. Pauliina

  Suurin muutos on ollut ehkä reilu vuosi sitten minulle tarjottu uusi työpaikka eri paikkakunnalla, yli 100km päästä kotoa, ”maaseudun rauhasta”. Sain tiedon kyseisestä työtarjouksesta eräs keskiviikko-ilta ja JO seuraavan viikon maanantaina olisi aloitus uudessa työssä! Noh, isolla innolla ja mielenkiinnolla tartuin tilaisuuteen hetkeäkään epäröimättä ja otin työ vastaan, muutin uudelle paikkakunnalle poikaystäväni vanhempien luo ja siitä muutama kuukausi myöhemmin löytyi ensimmäinen yhteinen oma koti minulle ja rakkaalleni. Hetkeäkään en ole katunut, olen onnellinen jokaisesta hetkestä mitä elämä tuo tullessaan! <3

 458. Tiia

  Elämäni isoin ja jännittävin muutos oli kun muutin Etelä-suomesta Lappiin ammattikoulun perässä yksin. Halusin kokeilla omia rajoja ja aikuistua. Sitä en kadu koskaan, sillä sain maailman parhaan poikaystävän ja uudet ihanat ystävät! Vaikka mulla nyt ammattikoulu loppuu niin olen päättänyt, että jään tänne varmasti loppuelämäkseni. Tää on se juttu mitä olen koko elämäni etsinyt, Lappi <3

 459. Noora

  Jännittävin muutos josta myöhemmin olen ollut kiitollinen oli viimeinen työharjoittelu opiskelu aikana Göteborgissa. Olin siellä 2kuukautta ja se sai avaamaan silmät kuinka tärkeitä perhe ja läheiset mulle on. Mutta myös avas halun lähteä muuallekkin pidämmäksi aikaa. Myöskään tän hetkinen työpaikka ei olisi ollut varma ilman tuota harjottelujaksoa ruotsissa!

 460. Veera

  Elämäni suurin muutos tapahtuu varmaan lähiaikoina. Olen hakemassa opiskelemaan ja suunnitteillao on muutto uuteen kaupunkiin. Itsenäistyminen, omillaan eläminen ja toimeen tuleminen tulevat muuttamaan elämääni. Muutoksia olen kokenut myös tämän vuoden aikana. Minulla on menossa välivuosi opiskelusta, olen matkustellut ja tehnyt töitä. Olen nauttinut elämästäni!

 461. Outi

  Muutto toiselle paikkakunnalle oli uusi kokemus joka osoittautui lopulta enemmän kun hyväksi. Kotoisa ja hyvä olla.